Potrzebuje tylko wejsc audio oczywiscie razem z masami - nie wiem jak ze sterowaniem dla zmieniacza pewnie sie bedzie wyswietlac CD 1 ale w sumie nie potrzebne. Gdybam a nie wiem czy mam w radiu wyjscie na zmieniarke - mam radio z wersji japońskiej gdzie wyświetlacz jest segmentowy - we francuzach juz jest pixelowy
Pozdro i dzieki
generalnie zmieniarke sie podlacza pod to gniazdo gdzie wychodza takie dwa kabelki. i generlanie podlaczenie zmieniarki wyglada jak podlaczeni boxa w dieslu

. masz kabel w ksztalcie litery T gdzie dol idzie do zmieniarki a lewa i prawa strona to meskie i zenskie zlacze.
Toyota na tyle utrudnila podlacznei innej zmieniarki ze nawet jak zdabedziesz taki sam model i ja podlaczysz to nie bedzie dzialac - musi byc zmieniarka z ASO. te ASOwskie zmienarki maja taki plugin w srodku ktory tlumaczy impulsy wysylane z radia na okreslony standard np panasonic. clarion, pioneer czy sony.
same takie boxy pluginy mozna kupic na allegro po 320 zl. poladzasz do do radaia a do boxa wpinasz dowolna zmieniarke (przystosowana do danego boxa) np sony.
Jezeli chcesz na sile bawic w podlaczenie jakiejs innej zmienarki to polecam zaopatrzec sie w oscyloskop dobra lutownice ,układ ATMELA AT90S2313 i kilka innych elementów. nastepnie poszukac w necie okreslonego standardu (wdzialem gdzies opis jezyka dla zmienarek sony)
potem zdobyc ASOwska zmienarke podlaczyc i pomierzyc oscyloskopem czasy impulsow wysylanych z radia do oryginalnej zmieniarki. A potem ..... napisac specjalny program w tlumaczacy jeden jezyk na drugi i wgrac go ATMELA

oczywiscie wszystko potem trzeba podszlifowac bo zmienarka moze sie zacinac badz moze czasem nie reagowac.... jednym slowem trzeba sie troche pobawic... i dlatego boxy sa takie drogie i glownie placi sie za wiedze i to co jest w ATMELU. ATMEL oczywiscie jest zakodowany i masz male szanse zeby go zgrac od kogos