Nie mam problemów z ruszaniem pod górkę ale zauważyłem że gdy auto było nowe nawet pod niewielkim wzniesieniem wydobywał się smród palonego sprzęgła . Teraz to ustało . Może to cecha tego sprzęgła przy pierwszym okresie eksploatacji ?
Co do kompleksów frustracji , adoracji i innych rzucanych tu słów powiem Wam , że tu nie trzeba być malkontentem , tylko trzeba uczciwie przyznać , że ten samochód jest po prostu niedopracowany i zrobiony na kolanie . Na szczęście nie są to sprawy kluczowe a raczej drobiazgi , ale ilość ich jest zatrważająca . Jest to smutne tym bardziej , że dotyczy doświadczonego producenta który w wielu poprzednich modelach takich wpadek unikał z tego co słyszę i poczułem testując 4 różne samochody zastępcze ( niestety miałem problemy z elektroniką kamery )
Bo układ jezdny , kierowniczy , hamulcowy a nawet ten silnik jak na tą niewielką pojemność są po prostu dobre . A wygląd świetny .
Natomiast system audio , wskaźnik paliwa , rezerwa mająca ponad 200 km , brak właściwych wskazań zasięgu , niektóre materiały , ergonomia schowków , brak auto - lock i sporo innych po prostu nie przystoją w tej klasie i przy tych kwotach za auto . I to jest fakt .
A żeby wrócić do tematu - zużycie paliwa jest w moim mniemaniu przyzwoite