Witam.
Kolego Grzesiek C-HR, pokazywanie zużycia paliwa z wyświetlacza mija się z celem,akurat z tym wskazaniem Toyota dała ciała,chyba że jest to działanie celowe aby użytkownik poczuł się lepiej. Kontrolka rezerwy zapala się gdy w zbiorniku jest jeszcze 10-11l. paliwa a więc zużyłeś 39-40l. paliwa policz więc ile Ci wyszło średnie spalanie. Nie zmienia to jednak faktu że średnia jak na Warszawę i takie korki moim zdaniem jest bardzo przyzwoita. Pisałem kiedyś do TMP czy nie można skalibrować wskazania śr. zużycia, odpisali że jest to tylko wskaźnik a nie urządzenie pomiarowe. Jazda w trasie, wskazanie jest w miarę dokładne,ale jak się zaczynają korki, światła, postoje to wskazanie wyświetlacza różni się od tankowania o 0,5-0,6l /100km. sprawdziłem to wielokrotnie.Twoje zdjęcie to potwierdza mam identycznie tak jak Ty. No i ten zasięg, zawsze po zatankowaniu do pełna pokazuje mi ok. 550km. na pełnym baku, w Aurisie wyświetlacz po zatankowaniu na trasie pokazywał ok.800km. a śr zużycie wyświetlane i po zatankowaniu różnica 0,1-0,2l./100