Autor Wątek: Auris na oleju Toyota 5W30 czy zmieniać?  (Przeczytany 40041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline imyr3end

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris na oleju Toyota 5W30 czy zmieniać?
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Września 2018, 20:18:55 »
Może przestaniecie się naparzać?, tylko merytorycznie proszę. Jak padło pytanie jak sprawdzacie czystość silnika, to pada odpowiedź że na oko i OK. Nikt nikomu nie może zabronić być tutaj niewiernym Tomaszem. Jestem ciekaw tego Amsoila bo w Stanach to niby b.znany i szanowany producent olejów. Szanujmy sie nawzajem Panowie! Hmmmm a są tu Panie może??? bo może faux pa popełniłem.
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2018, 20:22:21 wysłana przez imyr3end »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Września 2018, 20:30:51 »
No fazibazi. Proszę tu nie bagatelizować ????????

A dlaczego nie? Jest wątek o olejach i nawalone tego tam po sufit można sobie umilić niejeden wieczór (69stron) a nie robić kolejny temat-gównoburzę o oleju. Proszę:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,25942.0.html

Czy wy będziecie swoje auta do muzeum wstawiać? Lejcie to co nakazuje instrukcja i starajcie się kupować oryginalne oleje z oficjalnej dystrybucji i tyle. ASO do flotowych leje to co najtańsze i wszyscy są szczęśliwi bo każdy zarobiony.
Ktoś coś walnął o tlenku ktoś coś o siarczku i się robi dramat.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Września 2018, 20:31:56 »
Jak ktos kiedykolwiek demontowal pokrywe zaworów albo miskę olejową to powinien wiedziec o co mi chodzii z tym " na oko"

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Września 2018, 20:39:50 »
Każdy 0W20 musi być dobry, to już inna technologia niż oleje tradycyjne. A co może Amsoil to zobacz sobie tu:https://zmienolej.pl/pl/blog/top-news/100-000km-na-oleju-amsoil-0w20-signature-series-fotorelacja-po-rozebraniu-silnika Na stronie Piotra znajdziesz też wiele artykułów o olejach, które rozjaśnią ci temat.A co do ASO to kupujesz olej własny i jak spełnia wymagania, to nie mogą ci odmówić zalania.
też zalałem Amsoil, a ten sklep prawdopodobnie prowadzi użytkownik forum - Croom
Olej Amsoil 0W20 to koszt ok  45 zl za litr. Oryginalny toyoty ok. 60 zł.
nie ma już takiej róznicy, jak kupowałem na przegląd 15 tys, to koledzy z forum linkowali mi do sklepów (pewnych), gdzie cena obu produktów była praktycznie ta sama
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl