Autor Wątek: Głośniki tylne wersja active  (Przeczytany 4719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cyri

• Prawie Toyot
Głośniki tylne wersja active
« dnia: 27 Maja 2018, 20:25:17 »
Witam. Stałem się posiadaczem wersji active z 2016 r.

Pytanie jest następujące czy wmontowane są głośniki tylne?

Nie wiem czy awaria czy ich po prostu nie ma.

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Głośniki tylne wersja active
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2018, 22:39:51 »
Ta wersja nie ma ale można zamontować samemu

Offline cyri

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maja 2018, 06:59:55 »
Ktoś montowal samodzielnie?

Jakie i Jk?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Maja 2018, 18:52:26 »
Montowałem u siebie, kupiłem używane oryginalne po 30 zł/szt. Tylne są takie same jak te z przodu więc nie ma znaczenia jakie kupisz (przód czy tył).

Offline arkadioss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maja 2018, 11:42:19 »
Hej,

Jakiej wielkości są głośniki Gawith? 60mm czy 65mm? Jeden z głośników mi harczy więc chciałbym wymienić i nie wiem jakie kupić a nie chce kupować używek bo nie chce trafić na "zepsuty".

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Maja 2018, 20:25:50 »
Jeżeli odpowiada Ci jakość orginalnych głośników to najlepiej kup używane. Jeśli chcesz mogę Ci je sprzedać mam dwa są dobre. Cena to 50zł sztuka.  Wymieniłem je ponieważ miałem głośniki wysokiej klasy z poprzedniego samochodu. Jeśli chcesz włożyć coś lepszego to najpierw musisz kupić przejściówkę jakieś 25 zł jedna plus głośnik dopasowany do przejściówki to wszystko razy dwa bo w dwóch drzwiach musisz mieć takie same. Nie będą pasowały Ci kostki z instalacji bo standardowe głośniki są podłanczane inaczej musisz kupić przejściówki lub same końcówki i wpiąć się w instalacje. Jeżeli nie dasz rady zrobić tego sam to  dochodzi koszt montażu u nas 200 zł. Używane głośniki nie sprzedają ludzie dlatego że są popsute, tylko że są kiepskiej jakości i niektórym nie odpowiada ten dziwięk. Zresztą radio też żadna rewelacja i żeby wszystko dobrze grało to je też należy wymienić.                     

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2018, 21:20:31 »
Do cyri
Instalacja od radia doprowadzona jest do kostki w słupku. Musisz zdjąść tapicerkę  z drzwi jest przykręcona na dwa wkręty reszta to zatrzaski. Roznitowujesz maskownice i w jej miejsce przykręcasz orginalne głośniki. Następnie podłączasz je do kostki w słupku. Musisz dokupić kabla z kostkami. Odkręcasz radio i wkładasz kostkę z instalacji od tylnych głośników do radia Jest zaizolowana z tyłu radia. Ustawiasz radio aby grał tył. Jeżeli masz nie orginalne głośniki to do drzwi przykręcasz przejściówkę a do niej głośniki a kablami można się podłączyć do kabli w słupku omijając kostki Pamiętaj żeby podłączyć plus do plusa a minus do minusa  Tak instalowałem w Auris z 2014r.     

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Maja 2018, 19:31:33 »
Ja mam wersję Active, rocznik 2017, pierwsza rejestracja 2018 i mam 4 głośniki, przednie i tylne.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Czerwca 2018, 09:00:47 »
To dziwne bo standardowo w Active są montowane 4 głośniki w przednich drzwiach od wersji Premium dopiero jest 6 głośników czyli 2 dodatkowe w tylnich drzwiach. Tak podaje katalog na rok 2017 i 2018. 

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Czerwca 2018, 17:39:53 »
Montowałem u siebie, kupiłem używane oryginalne po 30 zł/szt. Tylne są takie same jak te z przodu więc nie ma znaczenia jakie kupisz (przód czy tył).

Wpadnij do mnie, pomóż zamontować to biorę i odpowiednio ugoszczę :-)

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Czerwca 2018, 18:26:57 »
Wpadnij do mnie, pomóż zamontować to biorę i odpowiednio ugoszczę
Miejsce i czas? :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl