Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362162 razy)

Offline Chicen

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #180 dnia: 23 Sierpnia 2019, 14:54:48 »
No właśnie o to mi chodzi, ale szczerze, nie wyobrażam sobie rozbierania boczków drzwi i przełączania tych wszystkich kostek samemu w nówce sztuce! Ja swoją dopiero we wrzeniu odbiorę. Chyba poczekam, aż trochę okrzepnę w tej nowej bryczce i może zlecę to jakimś fachowcom(?)
Ale to właśnie jest to czego brakuje w nowej Camry niezależnie od wersji wyposażenia. Myśle, że Toyota celowo zostawiła takie ?braki?, żeby Lexus ES mógł się czymś wyróżniać. Do bolączek zaliczę też brak pamięci ustawień fotela oraz podgrzewanej kierownicy.
Dzięki Kolego za podpowiedź.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #181 dnia: 23 Sierpnia 2019, 14:57:32 »
I wentylowanych foteli :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #182 dnia: 23 Sierpnia 2019, 16:08:49 »
W tzw. Miedzy czasie dolozylem jeszcze koncowke wydechu. Chcialem kupic oryginalna akcesoryjna ale w Toyocie jeszcze nie ma. Ma byc pozniej.

Offline Chicen

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 23 Sierpnia 2019, 16:24:39 »
Świetnie wyglada

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Sierpnia 2019, 13:17:15 »
Felgi do Camry maja ET45 114.3 x5 rozstaw śrub.
Et zależy od modelu felgi czyli inaczej od wyglądu i nie jest krytyczne.Nie może być za małe oczywiście. Ja kupiłem felgi ATS Twister na oponeo i mają  ET 45.Kupiłem też czujniki ciśnienia,ale póki co serwis nie daje rady ich sklonować,bo sprzęt jakim dysponują nie zna Camry. Czekają na upgrade oprogramowania.

Jacek, czy udalo Ci sie zapeogramowac czujniki? Jakie kupiles? Ja dostalem info ze trzeba jechsc do ASO. Koszt operacji 99PLN. Nikt lokalnie nie ogarnia tematu.

Kupilem interfejs Carista ale jedynie moge wymienic main set. Drugi set czujnikow nie jest dla mnie dostepny.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Sierpnia 2019, 13:39:34 »
Jacek, czy udalo Ci sie zapeogramowac czujniki
Tak. Zrobił to sprzedawca z firmy oponeo. A dlatego sprzedawca,bo wulkanizator nie wiedział,że czujniki do Camry są takie same jak w CHR. Gdyby to wiedział to by to zrobił. Koszt programowania 0zł. Teraz jest tak,że po zmianie koła auto się nie zorientuje.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Sierpnia 2019, 13:49:06 »
Nikt lokalnie nie ogarnia tematu.
podaj im informację,że czujniki są takie same jak w CHR i wszystko wtedy jasne

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #187 dnia: 27 Sierpnia 2019, 14:45:18 »
Ok. Dzieki. Czujniki to model PMV-C215. Musze zakupic.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #188 dnia: 27 Sierpnia 2019, 16:37:19 »
Kupilem interfejs Carista
A gdzie jest gniazdo do podłączenia?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #189 dnia: 27 Sierpnia 2019, 18:44:20 »
Obd2 pod kolanem koerowcy

Offline jarosh

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #190 dnia: 28 Sierpnia 2019, 22:21:04 »
Jestem nowy w Toyotach, chce Wam trochę subiektywne ocenić moje odczucia związane z Camry. Przejechałem Camry już ponad 2 000 km i ma wady. Fakt system nie rozpoznaje znaku terenu zabudowanego, klima mogłaby działać lepiej,  plastiki mnie walą więc nie sprawdzałem ich miękkości, zestaw multimedialny i nawigacja pewnie mogłyby być lepsze , system naprowadzania na pas ruchu nie jest idealny. ALE tym samochodem się jeździ, reaguje super na gaz, normalnie muskasz pedał gazu i masz nagle 20 km więcej na liczniku, na niskich prędkościach to chodzi jak benzyna turbo, na wysokich jak disel. Jest cichy, nie wierzcie w bajki o skrzyni e-cvt że głośna, po prostu jak wciśniesz mocno gaz to słychać dźwięk jak na niskim przełożeniu przy większej niż standardowej skrzyni biegu. Spalanie bajka, w mieście między 5 a 6, w trasie przy prędkości 120 takie samo i co 10 km o 1 litr większe (testowane do 140 - 7,6) - nie wierzcie w bajki o spalaniu w trasie 10 litrów, to nie ta generacja napędu hybrydowego. Bardzo przyjemnie się prowadzi. Widziałem narzekania na podparcie nóg w fotelu, mam 182 cm nie widziałem różnicy od poprzedniej Insignii (za to podparcie lędźwiowe jak w każdej Toyocie słabe). Samochód super na trasę. Automatyczny tempomat bajka, działa i przy dużych prędkościach i toczeniu się na bramkach, czy w korkach.   Polecam dla każdego kto lubi dynamicznie ruszyć pod świateł, nie rozpędza się powyżej 180 i ceni niskie spalanie i komfort braku wizyt w warsztacie (hybryda + Toyota) :) Dla mnie super jak na razie, w porównaniu do poprzedniego traktora :)

Offline Chicen

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Sierpnia 2019, 09:04:08 »
Dziękuje Kolego za obszerna recenzje, opartą na własnych doświadczeniach. Ja na swoją Camry dopiero czekam. Zamówiłem (trochę w emocjach) wersje Executive, a teraz na chłodno analizując myśle, że Comfort (bez pakietu) zupełnie by mi wystarczył. W tym aucie najważniejszy jest silnik!
Cała reszta to miłe dodatki.
Serdecznie pozdrawiam.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 29 Sierpnia 2019, 09:23:42 »
myśle, że Comfort (bez pakietu) zupełnie by mi wystarczył. W tym aucie najważniejszy jest silnik!
Chyba dobrze myślisz. Ja od 3 m-cy jeżdżę Comfortem i w zasadzie jestem bardzo zadowolony. Najważniejsza rzecz to jak samochód jeździ,a reszta to jak fajnie określiłeś miłe dodatki. Zresztą Comfort ma ich sporo. Nie mogę dać sobie rady tylko z głosowymi poleceniami dotyczącymi telefonu. Miła pani bardzo częste twierdzi,że nie wybrano urządzenia multimedialnego lub nie znalazła takiej stacji. Czasami działa to w miarę dobrze,ale w moim przypadku rzadko. Nie mogę załapać co jest nie tak. A może ktoś z was wie co jest ze mną nie tak?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Sierpnia 2019, 10:06:14 »
Jedyne radio jakie mi wybiera glosowo to Radio zet. I jest to chyba kodowane z RDSu.

System ma problem ze zmiekczeniami. Np. Babcia, ciocia. Ale jak wybiorę imie typu Agata czy Bartlomiej to nie ma problemu.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Sierpnia 2019, 14:20:28 »
Ale jak wybiorę imie typu Agata czy Bartlomiej to nie ma problemu.
A co robisz po wejściu do auta? Coś ustawiasz na "radyjku"?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl