Autor Wątek: Demontaż boków bagażnika Toyota Auris I  (Przeczytany 5770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rara1

• Toyot Leżący
  • *
Demontaż boków bagażnika Toyota Auris I
« dnia: 27 Sierpnia 2018, 13:01:56 »
Witam,
niestety cieknie mi gdzieś woda z tylej lewej lampy lub czegoś innego. Chciałbym zdemontować cały bok (plastiki) w środku aby się temu przyjrzeć.
Ma ktoś może instrukcje albo wskazówki jak to zrobić aby czegoś nie uszkodzić? Odkręciłem 4 śruby z zaczepamii tylni plastik udało mi się wyciągnąć, jednak kolejny na boku boje sie mocnej pociągnąć a by nie urwać jakiś zaczepów. Pomoże ktoś jakąś wskazówką, poradą?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Demontaż boków bagażnika Toyota Auris I
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2018, 16:01:05 »
Uszkodzona uszczelka. Temat przerabiany kilkanaście razy. Są tematy z całymi instrukcjami na forum. Poszukaj

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2018, 17:39:36 »
Zdjecie boczkow raczej nie odkryke tajemnicy. Najpierw zdejmij lampę i klapkę wywietrznika. Po zdjęciu bedzie widać co cieknie. Najlepiej kupić uszczelniacz w tubie (silicon bezoctowy) i po oczyszczeniu zaklajstrować. Sprawdź też od środka klipsy umocowania zderzaka bo tez lubią puszczać kropelki a jak deszcz pada calą noc to masz wiaderko deszczówki pod kołem zapasowym gratis. Reasumując żeby to zrobić raz a dobrze to obie lampy, zderzak z klipsami i wywietrzniki trzeba zdjąć, wyczyścić i zaklajstrować. Wpisz w wyszukiwarkę "woda" i poczytaj pierwszy wątek najlepiej od początku:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,28601.msg600779.html#msg600779

Jest tam dużo moich wypowiedzi. Zrobiłem to raz a dobrze i było git az do kolizji, naprawa w ASO i....musialem po nich poprawiać. Na szczęście jeden klips.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2018, 17:43:52 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline rara1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Sierpnia 2018, 09:34:31 »
Czytałem ten wątek i próbowałem rozebrać boczek ale utknąłem bo boję się ze połamie jakieś plastiki?
Poniżej na zdjęciu zaznaczyłem z czym ma problem. Mam po prostu ciągnąć mocno ten plastik aż wyjdzie? Nic nie pęknie?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Sierpnia 2018, 09:47:17 »
Większość jest na zatrzask

Offline pospieszalskijanek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Września 2018, 20:11:27 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl