Autor Wątek: Nowa akcja serwisowa ?  (Przeczytany 9269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hans92

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nowa akcja serwisowa ?
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Października 2018, 08:35:07 »
U mnie to sprawdzili przy okazji przeglądu. Chyba nie dokładali dodatkowej izolacji, bo wszystko było w porządku.

mattman

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Października 2018, 09:53:34 »
Jadę jutro na tą akcję serwisową, przy okazji soczewki w lusterkach :-)

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Października 2018, 20:34:39 »
I ja mam umówioną wizytę  :song:
Wcześniej zgłosiłem problemy z GPS bo navi ciężko miało znaleźć się na mapie  <zalamka>
soczewki w lusterkach "rozmywały" napis C-HR  :wallbash:
No i pojawił się problem z kamerką systemu PCS.
Swoją drogę to wszystko co wcześniej już opisywaliście na forum dopadło teraz mnie (po półtorej roku użytkowania)  :o
Toyka jedzie do serwisu na:
Wgranie na nowo systemy nawigacji z nowym kluczem map! tu wielki + bo czas aktualizacji leci od nowa 3 lata :good:
Montaż i kalibracja kamerki na przedniej szybie(system PCS)  <taniec>
Montaż dodatkowego pancerza na wiązkę elektryczną (nie była uszkodzona)
Soczewki w lusterkach wymienili na gwarancji przy zgłoszeniu   :-P
Co do kamerki jak zasugerowałem że są podgrzewacze, to pan w serwisie stwierdził że mata podgrzewająca w C-HR jest fabrycznie zamontowana i szyba w tym miejscu po chwili jest wyraźnie ciepła! Ale jakoś mu nie wierzę bo u mnie to nie działa!!!  :o
Jak to u Was jest???
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2018, 20:36:10 wysłana przez zdenek2007 »

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Października 2018, 13:10:48 »
Mnie też to dopadło. I to już druga akcja serwisowa, która objęła moją CH-R. Dodając do tego 3 naprawy nawigacji w ciągu niecałego 1,5 roku, zaczynam już mieć tego dość. "Lider niezawodności" będziemy mogli zmienić na lider usterkowości.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Października 2018, 16:58:45 »
Mnie też to dopadło. I to już druga akcja serwisowa, która objęła moją CH-R. Dodając do tego 3 naprawy nawigacji w ciągu niecałego 1,5 roku, zaczynam już mieć tego dość. "Lider niezawodności" będziemy mogli zmienić na lider usterkowości.
Chyba nikt nie kupuje Toyoty z powodu "niezawodnej" nawigacji ;) Dodają dodatkową izolację na wszelki wypadek, nie robiłbym z tego powodu dramatu, autu nic nie dolega.

Offline szpiegu86

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Października 2018, 08:30:55 »
potwierdzam, też byłem na akcji serwisowej.

założyli dodatkową izolację, całość z recepcją serwisu i zwrotem pojazdu nie trwało 0,5h
Toyota CHR Hybrid, 2018, wersja Selection

Offline maciek71

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Października 2019, 09:04:06 »
Przedsiębiorca Toyota Motor Poland Company Limited Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że samochody marki Toyota, modele: Auris, Avensis, C-HR, Prius oraz marki Lexus NX200T/300H, wyprodukowane w Japonii, Wielkiej Brytanii i Turcji od 25.09.2015 r. do 02.04.2019 r., wyposażone zostały w zestawy tapicerek foteli zastępujące poszycia montowane fabrycznie. Zestawy te zostały zamontowane w centrach logistycznych lub w Autoryzowanych Stacjach Dilerskich. Zestaw montażowy obejmuje tapicerkę przeznaczoną na oba przednie fotele samochodu. Poszycia foteli różnią się budową w zależności od przewidzianego miejsca montażu (strona kierowcy lub pasażera). Zostały one zaprojektowane w taki sposób, aby doszło do ich rozerwania podczas napełniania bocznej poduszki powietrznej montowanej w fotelach przednich. Podczas instalacji zestawu tapicerki istnieje możliwość montażu poszycia na niewłaściwym fotelu. Jeśli dojdzie do takiej sytuacji, w momencie aktywacji poduszki powietrznej, tapicerka może uniemożliwić prawidłowe napełnienie bocznej poduszki powietrznej zamontowanej w fotelu zwiększając tym samym ryzyko odniesienia obrażeń w razie wypadku.

Kampanią naprawczą objętych jest w Polsce 5 515 samochodów.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele objętych kampanią samochodów będą zapraszani do Autoryzowanych Stacji Obsługi, w celu weryfikacji sposobu montażu tapicerki foteli przednich, a w razie stwierdzenia nieprawidłowości wymiany odpowiednich poszyć.

Informacji związanych z kampanią udziela Toyota Motor Poland Company Limited Sp. z o.o. (adres: ul. Konstruktorska 5, 02-673 Warszawa; tel.: 22 449 05 00).

UOKiK nie jest właściwy do udzielania szczegółowych informacji konsumentom odnośnie akcji ogłaszanych i prowadzonych przez przedsiębiorców.

Niniejsza informacja nie stanowi nakazu wycofania produktu z rynku ani nakazu odkupienia od konsumentów w rozumieniu ustawy o ogólnym bezpieczeństwie produktów, ale stanowi realizację obowiązków producenta, o której mowa w art. 12 ust. 2 ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (t.j. Dz. U. z 2016 r., poz. 2047).

Przedsiębiorca, który uzyskał informację, że produkt wprowadzony przez niego na rynek nie jest bezpieczny powinien niezwłocznie powiadomić o tym Prezesa UOKiK. Niewykonanie tego obowiązku, zgodnie z art. 33a. ust. 1 pkt 1 ustawy o ogólnym bezpieczeństwie produktów, zagrożone jest karą pieniężną w wysokości do 100 000 zł.

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Października 2019, 14:58:59 »
Witam.
Byłe w serwisie zapytać o akcję  serwisową z poszyciami foteli, popatrzyli ze zdziwieniem, my o takiej akcji nic nie wiemy, na moje stwierdzenie że jest ogłoszona na stronie UOKiK już wyraźnie nie dowierzali. Zapytałem również o następce oleju Toyota Engine Oil Advanced Fuel Economy 0W20 a następcą jest Toyota Engine Oil Advanced Fuel Economy Extra 0W20 też stwierdzili oni takiego oleju nie znają. Parę dni wcześniej pisałem do; sklep.toyota.pl i taką otrzymałem odpowiedź; Dziękuję za zapytanie, tak olej TGMO 0w20 Extra zastępuje olej TGMO 0w20 ?bez Extra. Myślę że to brak przepływu informacji.
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2019, 15:01:36 wysłana przez zbych »

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Października 2019, 17:38:31 »

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Października 2019, 17:48:54 »
Na ostatnim przeglądzie zalali mi jeszcze nowszym olejem 0W-16 dla nowych Corolli, Camry i RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl