Ano mogę ;]
Philips AllWeather to ciekawe żarówki mające lekko żółty filtr z kilkoma cienkimi paskami bodaj fioletu. Efekt jest taki, że świecą lekko żółtym światłem (coś pośredniego między normalną żarówką a taką z żółtym filtrem) a na granicy świecenia dają delikatny krótki pasek jasnego białego światła. Od typowo żółtych żarówek odróżnia je to, że filtr jest na tyle delikatny iż zdają się nie tracić na intensywności świecenia względem "standardowych". Gdy podjedziesz do np. białej ściany na nieznaczną odległość kilkunastu cm, zobaczysz na niej fioletowy pasek a po niżej niego żółte światło. Efekt jest taki, że w trudnych warunkach pogodowych (śnieżyca, gęsta mgła) dostajesz "od spodu" miękkie żółtawe światło które nie oślepia i znacznie redukuje efekt "świecącej mgły", natomiast ten cienki "pasek" ładnie doświetla Ci znaki poziome na jezdni.
Problem z tymi żarówkami polega na tym, że chyba już Philips ich nie robi. Mam jeszcze 3 w domu nieużywane (kiedyś kupiłem 5 z czego 2 poszły do Cari w miejsce zwykłych od Boscha).
Natomiast "goldy" to są żarówki z mocnym żółtym filtrem który sprawia, że żarówka świeci na dość intensywny żółty kolor (taki, jak kiedyś był we Francji popularny). Poszukuję takich H3, gdyż na wyspach miałem przyjemność pojeździć we mgle z takimi właśnie przeciwmgłowymi i efekt wydał mi się jeszcze lepszy niż w AllWeather pomimo tego, że światło nie jest z nich aż tak intensywne (ale też w przeciwmgłowych nie musi).