Hejka,
jak na zlosc wczoraj zachwalajac NB na innym forum wracajac na trasie przepaliła mi sie prawa zarowka

no i musze kupic znowu ale teraz sie troche zastanawiam bo nie moge dokladnie odtworzyc kiedy je zalożyłem wystawilem komentarz kolesiowi z allegro 20 Lutego (zwykle robie to odrazu po odbiorze) ale tez sam ich nie zmieniałem bo jest troche pierd*&&*%^*& w Avensise T25 i w pracy mi koles z serwisu Toyoty (serwis Toyoty obsluguja nasza flote i mam na dole mini przedstawicielstwo) wymienił je ale nie pamietam kiedy.
Zakladajac ze bylo od 1 marca do wczoraj 14 czerwca - świeciła 3,5 miesiaca, czyli wychodzi 4 komplety na 14 miesiecy to jest 220 PLN.
Jesli chodzi o swiatlo itp. to rewelacja ale trwałosc troche kiepska (wiem ze jest notka na opakowania) ale H7 troche wiecej kosztuja niz H4 a zywotnosc mniej wiecej identyczna. Zastanawiam sie czy nie sprobowac Philips'ow H7 Night Guide'ow niby tych poprawionych, koszt w sumie za komplet H7 ok. 77PLN + wysyłka a jesli jakosc bedzie podobna do NB a trwalosc 2x dłuzsza to chyba zaryzykuje.
Koszt troche nizszy i przede wszystkim rzadziej bede musial jezdzic z wymiana (w Primerze zmieniałem sam ale w Avensisie to jakis horror).
Powiedzcie mi jeszcze jaki typ tego Night Guide musze kupic bo sa 2 (H7R i H7S) wierzac troche w moj angielski na stronie producenta jest:
- H7R for reflector systems, the most traditional beam system.
- H7S for projector systems that have an additional optical system that directs the light.
to te pierwsze sa do tradycyjnych systemów refleksyjnych z odbłyśnikami a drugie to do systemów projekcyjnych (soczewek), ktore maja dodatkowo system optyczny kierowania swiatłem (czyli do tych z systemem doswietlania nie wiem zakretów????)
Z jednej strony w swoim mam odbłysnik (gdzie jest regenerowany przypadłosc 1-szych reflektorów avensis'a T25) z drugiej strony te swiatła wygladaja jak soczewki.

f*ck nie wiem w koncu ktore wersje mam wziasc, oczywiscie zadzwonilem do CCC ale tam nich Pan kupi Xtreme Power bo w tych Night Guide'ach to nie wiemy

Normalnie

dla serwisu