Autor Wątek: Żarówki - Hella Blue Light vs philips BlueVision vs. Sumex vs. standard...  (Przeczytany 201283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
Odp: Żarówki - Hella Blue Light vs philips BlueVision vs. Sumex vs. standard...
« Odpowiedź #240 dnia: 22 Grudnia 2008, 23:47:17 »
Prawy Philips świeci nadal, w zamian za lewą włożyłem pierwszą lepszą znalezioną w garażu i gołym okiem nie ma żadnej różnicy względem tej prawej (na pudełku pisało +30% - już to widzę). Teraz albo kupię porządne blue coś tam albo markowe ale żadne +30% tylko standard, ponieważ płaci się tylko za napis.
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #241 dnia: 03 Czerwca 2009, 20:14:20 »
Panowie, niedługo będę "trzaskał" mnóstwo kilosów w nocy. Jakie żaróweczki H4 na noc mi polecicie do mojej babuni, byle cena nie przekroczyła jej wartości :)

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: 03 Czerwca 2009, 20:28:28 »
Osram Night Breaker... pisałem o nich wcześniej... Cena 35 pln za komplet na allegro. Ja odbieram osobiście i kupuje np. 3 komplety ;] Mam wtedy zapas żarówek ;]

Offline disaster3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #243 dnia: 15 Czerwca 2009, 11:31:36 »
Hejka,

jak na zlosc wczoraj zachwalajac NB na innym forum wracajac na trasie przepaliła mi sie prawa zarowka  <zolta> no i musze kupic znowu ale teraz sie troche zastanawiam bo nie moge dokladnie odtworzyc kiedy je zalożyłem wystawilem komentarz kolesiowi z allegro 20 Lutego (zwykle robie to odrazu po odbiorze) ale tez sam ich nie zmieniałem bo jest troche pierd*&&*%^*& w Avensise T25 i w pracy mi koles z serwisu Toyoty (serwis Toyoty obsluguja nasza flote i mam na dole mini przedstawicielstwo) wymienił je ale nie pamietam kiedy.
Zakladajac ze bylo od 1 marca do wczoraj 14 czerwca - świeciła 3,5 miesiaca, czyli wychodzi 4 komplety na 14 miesiecy to jest 220 PLN.
Jesli chodzi o swiatlo itp. to rewelacja ale trwałosc troche kiepska (wiem ze jest notka na opakowania) ale H7 troche wiecej kosztuja niz H4 a zywotnosc mniej wiecej identyczna. Zastanawiam sie czy nie sprobowac Philips'ow H7 Night Guide'ow niby tych poprawionych, koszt w sumie za komplet H7 ok. 77PLN + wysyłka a jesli jakosc bedzie podobna do NB a trwalosc 2x dłuzsza to chyba zaryzykuje.
Koszt troche nizszy i przede wszystkim rzadziej bede musial jezdzic z wymiana (w Primerze zmieniałem sam ale w Avensisie to jakis horror).

Powiedzcie mi jeszcze jaki typ tego Night Guide musze kupic bo sa 2 (H7R i H7S) wierzac troche w moj angielski na stronie producenta jest:

- H7R for reflector systems, the most traditional beam system.
- H7S for projector systems that have an additional optical system that directs the light.

to te pierwsze sa do tradycyjnych systemów refleksyjnych z odbłyśnikami a drugie to do systemów projekcyjnych (soczewek), ktore maja dodatkowo system optyczny kierowania swiatłem (czyli do tych z systemem doswietlania nie wiem zakretów????)

Z jednej strony w swoim mam odbłysnik (gdzie jest regenerowany przypadłosc 1-szych reflektorów avensis'a T25) z drugiej strony te swiatła wygladaja jak soczewki.  <zolta> f*ck nie wiem w koncu ktore wersje mam wziasc, oczywiscie zadzwonilem do CCC ale tam nich Pan kupi Xtreme Power bo w tych Night Guide'ach to nie wiemy <zalamka> Normalnie  <zolta> dla serwisu

sbchp250

• Gość
Nietypowe zarowki H4
« Odpowiedź #244 dnia: 05 Marca 2010, 13:50:23 »
Tak zawsze patrze na moje swiatla i odrzuca mnie ta zółć z nich płynaca... Te marketowe badziewia niebieskie zawsze mnie odpychaly. Ale znalazlem w ofercie Bosmy zarowki dosc specyficzne. A ze Bosma z krainy wiatraków je robi, to mam jakies tam zaufanie do ich produktów (przynajmniej te zwykle zarowki dosc dlugo wytrzymuja)

Sprawa sie rozchodzi o zarwki z linku http://bosma.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=12 zarowki Exclusive Fire - jak to ustrojstwo swieci? Jak wyglada swiatlo z tych zarowkek?
Maja w ofercie jakies Extreme White - ale nie wieze ze daja biale swiatlo.
Oczywiscie wiem ze tego typu zarowki daja mniej swiatla. Pod tym wzgledem nic nie przebije tych standardowych.

Pozdrawiam

a dlaczego nie napisac tego  w odpowiednim wątku?

Scaliłem z istniejacym

Eddie

Sorrki, jescze za malo znam forum.
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2010, 14:08:03 wysłana przez sbchp250 »

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #245 dnia: 30 Kwietnia 2010, 21:24:29 »
Czy ktoś testował żarówki LED'owe?

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: 30 Kwietnia 2010, 23:35:13 »
Nie... wszyscy chcą żyć, coś widzieć, być dostatecznie w zgodzie z przepisami (to akurat prawie wszyscy) oraz nie siedzieć po uszy w szambie w przypadku kolizji. Co to w ogóle ca durny pomysł?! Hę? Ja to widziałem co prawda w sprzedaży, no ale bez jaj....

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
No właśnie tak przypadkowo na nie trafiłem. Gdzie tu porównywać moc smd do 55W-owej żarówy?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #248 dnia: 31 Lipca 2010, 21:19:21 »
Polecane widzę, że są tutaj często Osram Night Breaker. Czy napięcie 6V nie zaszkodzi żywotności tych żarówek?

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #249 dnia: 07 Września 2010, 00:35:59 »
Osram Night Brecker vs Optifit(Philips)

owca

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 18 Września 2010, 19:19:40 »
Osram Night Brecker vs Optifit(Philips)

która to która ? (lewa to osram ?)

czy ty masz linie odciecia jakos uformowana ???

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #251 dnia: 18 Września 2010, 19:34:42 »
Owca spokojnie :-)

Zrobiłem zdjęcie przy włączonych drogowych (długich) dlatego nie widać lini odcięcia

Oczywiście Osram to ta po lewej :-P

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 18 Września 2010, 22:11:00 »
No przecież widać, że fotka na długich  <diabel>

owca

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: 20 Września 2010, 22:18:37 »
Owca spokojnie :-)

Zrobiłem zdjęcie przy włączonych drogowych (długich) dlatego nie widać lini odcięcia

Oczywiście Osram to ta po lewej :-P

spoko spoko :) zapytałem się tylko bo jasno świecą obydwie i zastanawiałem się dlaczego :)

A o linie tak z ciekawości spytałem :) - teraz widze, że to długie

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #254 dnia: 27 Września 2010, 14:32:27 »
Chyba się skuszę na tego "NocnegoGrzywacza". Mimo sporej ilości komentarzy o krótkiej żywotności (moje źródła podały od miesiąca do dziesięciu :) ) to bezpieczeństwo przede wszystkim. Zwłaszcza półmrok i mokra nawierzchnia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl