Nie przesadzaj i nie psuj samochodu.
To samo chciałem powiedzieć :-DD
Po splanowaniu i Chipie już może sięcoś pod względem awaryjności zmienić??
Powiem trochęwylewniej niż Deeno...
Sam prosisz sięchłopie o kłopoty :( Tak bardzo chcesz coĂ
 zmieniać ? Tak bardzo dupiana ta Carina ? Słaba ? Miękka ?
A splanuj sobie głowicęi zrób chipa jak swędzi Ciękasa w portfelu. Może lepiej od razu kup sobie jakieĂ
 Subaru, które z założenia jest zrobione do ostrej jazdy ? Taniej Cięwyjdzie niż robota z silnikiem w trakcie i po modyfikacjach.
Albo od razu kup jakieĂ
 (tfu!) Audi, bajerowane VW czy innego hopla z przerzutkš. Utrzymanie tych aut w stanie używalnoĂ
Âci będzie Ciękosztowało podobnie co koszty przed-w-trakcie-i-po-modyfikacyjne w Carinie.
Dobra... planujesz głowicę, ile ?? Co zrobisz z nadmiarem ciĂ
Ânienia w cylindrze ?? PuĂ
Âcisz bokiem pod uszczelkš czy dorobisz extra wentylacjęwyrwanš Ă
Âwiecš ? Chyba że przewidujesz lekkš ulgęprzez wypalone gniazdo zaworów ? Tamtędy w sumie najlepiej :?
Co zrobisz ze zmniejszonš odległoĂ
Âciš tłoki - zawory ?? Stoczysz tłoki ? A gniazda w tłokach podrzeĂ
¸bisz dłutkiem ? Bardzo chcesz na własne oczy zobaczyć wypalonš dziuręw tłoku ?
Nie podrzeĂ
¸bisz dłutkiem ? Dobra, Twój wybór. Trochęnagaru i zawory powyginane. Pasuje Ci taka perspektywa ? Lubisz wydawać niepotrzebnie kasę?
Tak czytam i czytam i coraz bardziej męczy mnie ten wštek. Z Twoich postów odczytuję, że na siłęchcesz coĂ
 zmienić tak dla samej zasady. Żeby było zmienione. Problem w tym, że nie bardzo wiesz co i szukasz dziury w całym. A może głowica, a może chip, a może turbo, a może kierownica, a może spoilerek, a może lampeczka, a może........
MyĂ
Âlęże powinieneĂ
 sięzastanowić czego oczekujesz od auta i kupić coĂ
Â, co spełniłoby te oczekiwania. To co masz to jest Toyota, a ona bardzo nie lubi druciarstwa i modyfikacji.
Z mojej strony EOT w tym temacie.
Pozdro.
[dodane 20:05]
Widzęże w międzyczasie pin555 mnie ubiegł, więc wiesz już co mam na myśli.
Pozdro.