Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 976471 razy)

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2115 dnia: 29 Marca 2020, 21:05:37 »
Też się zastanawiam czy kupię znowu toyote. Nie chcę znowu po 4 miesiącach bawić w kupno nowego auta.
Współczuję.
Daj znać jak wyszło z GAPem (sam mam i jestem ciekawy jak to działa).
To co, teraz Honda czy Mazda ?

I jak z tym GAP-em ?
Jeszcze policjanty szukają samochodu. Druga sprawa to gap w 1 roku nic nie oddaje bo samo ac przez 1 rok gwarantuje stała kwotę odszkodowania. Także straty żadnej nie ma

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline Pasior76

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2116 dnia: 29 Marca 2020, 22:26:40 »
Cytuj (zaznaczone)

Zamówiłem swoja Rav4 wczoraj 20.03.2020 termin odbioru 31.08.2020 ...tez mnie ciekawi jak to będzie.. ????

Samochód na zamówienie z fabryki, czy z tych, które są już dostępne, tj. płyną do Polski?

Pytam, bo dziś chciałam zamówić swoją RAV4, ale okazało się, że na wybraną przeze mnie wersję trzeba by złożyć zamówienie, a podobno mają być jakieś opóźnienia w produkcji, z uwagi na obecną sytuację na świecie. Poza tym istnieje ryzyko, że samochód będzie miał wyższą cenę, niż w katalogu. Czy ktoś jeszcze został poinformowany o opóźnieniu zamówienia oraz możliwej podwyżce cen?

Samochód na zamówienie dlatego bardziej odlegly termin.
Co do ceny to podpisałem umowę i cena już się nie zmieni taka dostałem gwarancję

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2117 dnia: 29 Marca 2020, 22:29:04 »
Jeszcze policjanty szukają samochodu.
Raczej powinni szukać części ....

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2118 dnia: 29 Marca 2020, 22:33:48 »
Jeszcze policjanty szukają samochodu.
Raczej powinni szukać części ....
To też.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline Irdorath

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2119 dnia: 29 Marca 2020, 22:49:42 »
Cytuj (zaznaczone)

Zamówiłem swoja Rav4 wczoraj 20.03.2020 termin odbioru 31.08.2020 ...tez mnie ciekawi jak to będzie.. ????

Samochód na zamówienie z fabryki, czy z tych, które są już dostępne, tj. płyną do Polski?

Pytam, bo dziś chciałam zamówić swoją RAV4, ale okazało się, że na wybraną przeze mnie wersję trzeba by złożyć zamówienie, a podobno mają być jakieś opóźnienia w produkcji, z uwagi na obecną sytuację na świecie. Poza tym istnieje ryzyko, że samochód będzie miał wyższą cenę, niż w katalogu. Czy ktoś jeszcze został poinformowany o opóźnieniu zamówienia oraz możliwej podwyżce cen?

Co do ceny to podpisałem umowę i cena już się nie zmieni taka dostałem gwarancję

Dzięki, o to mi chodziło. Mnie z kolei powiedziano, że skoro samochód nie został jeszcze wyprodukowany, to nie można dać gwarancji, że jego cena się nie zmieni. Generalnie chciałam tylko dodać napęd na tylną oś, ale teraz już sama nie wiem. Ewentualny odbiór 4x4 miałby być dopiero ok. września przy braku gwarancji zmiany ceny, o ile - nie wiem.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2020, 23:13:39 wysłana przez Irdorath »

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2120 dnia: 29 Marca 2020, 23:16:30 »

Cytuj (zaznaczone)

Dzięki, o to mi chodziło. Mnie z kolei powiedziano, że skoro samochód nie został jeszcze wyprodukowany, to nie można dać gwarancji, że jego cena się nie zmieni. Generalnie chciałam tylko dodać napęd na tylną oś, ale teraz już sama nie wiem. Ewentualny odbiór 4x4 miałby być dopiero ok. września przy braku gwarancji zmiany ceny, o ile - nie wiem.
kupujac/zamawiajac samochod i wplacajac zaliczke zawierasz ze sprzedajacym salonem umowe i masz podana cene zakupu...wiec salon musi sie wywiazac z umowy....Ale teaz, przy obecnej sytuacji rynkowej spowodowanej COVID-19 raczej zalamie sie sprzedaz - ludziom nie w glowie zakupy samochodow....moze beda jakies promocje  :grin: zapytam dealera bo juz chyba czas zamawiac nastapny (czas realicacji okolo 4 miesiace ) a na obecnego kupca szukac  :-)
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2020, 23:18:31 wysłana przez strzmiele »
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline Irdorath

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2121 dnia: 30 Marca 2020, 08:24:18 »

Cytuj (zaznaczone)

kupujac/zamawiajac samochod i wplacajac zaliczke zawierasz ze sprzedajacym salonem umowe i masz podana cene zakupu...wiec salon musi sie wywiazac z umowy....Ale teaz, przy obecnej sytuacji rynkowej spowodowanej COVID-19 raczej zalamie sie sprzedaz - ludziom nie w glowie zakupy samochodow....moze beda jakies promocje  :grin: zapytam dealera bo juz chyba czas zamawiac nastapny (czas realicacji okolo 4 miesiace ) a na obecnego kupca szukac  :-)
Niestety nie masz racji. Do momentu wystawienia faktury VAT cena może ulec zmianie. Wpłacając zaliczkę, składasz tylko zamówienie na model, a nie konkretny samochód. Znam w swoim otoczeniu przypadki zmiany ceny w momencie wystawienia faktury, a nawet modyfikacji zamówienia w trakcie realizacji. Najlepszy przykład, obniżka akcyzy wraz z początkiem roku, ludzie dostawali ecobonus na samochody zamówione w 2019 r., które wpłynęły do Polski w 2020 r. Takiej zmiany też byś nie przyjął?  :-P

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #2122 dnia: 30 Marca 2020, 08:47:31 »
Z czystej ciekawości sprawdziłem swoją umowę kupna. I mam jak byk zapisane w pkt. 7 że cena nie może ulec zmianie, chyba że w wyniku zmiany prawa bądź urzędowej interpretacji, albo zmian podatkowych. Taką też informację otrzymałem od opiekuna. Że cena z umowy nie może być wyższa a jedynie niższa.

Inna kwestią jest czy rzeczywiście teraz jest dobry moment na kupno nowego samochodu. Wszystkie marki w miesiącach styczeń-luty rr zanotowały ogromne spadki popytu sięgające 60%. Znajomy pracujący w salonie Renault mówi że w marcu jest jeszcze gorzej bo mają zerową sprzedaż.

Ogólnie zajmuję się dwoma zgoła odmiennymi branżami. Jestem logistykiem w firmie produkującej żywność i mam kilka własnych apartamentów na wynajem. I jak ta pierwsza branża radzi sobie bym powiedział bardzo dobrze. To druga praktycznie umarła z oczywistych względów. Jeśli sytuacja rozleje się na cały rok 2020, to będzie ciężko. A taki scenariusz jest możliwy.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2123 dnia: 30 Marca 2020, 08:57:23 »
Niestety nie masz racji. Do momentu wystawienia faktury VAT cena może ulec zmianie.
Ja zadnych takich umow nie podpisuje - zgadzam sie na konkretne warunki i takie mam w umowie....mam cos kupic nie wiedzac ile to kosztuje ? Sa konkretne warunki przy ktorych umowa moze zostac rozwiazana ale to zwiazane miedzy innymi z wojna, katastrofami etc....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2124 dnia: 19 Kwietnia 2020, 15:09:21 »
Mam pytanie do osób które odbierały lub planują odebrać swoje auta w najbliższych dniach:

1) Czy negocjowaliście jeszcze ceny i udało się Wam uzysakć jakieś rabaty?

2) Czy przez tą epidemie anulowali lub znacznie opóźniły się Wam terminy odbioru?

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2125 dnia: 22 Kwietnia 2020, 16:45:02 »
Ja odbierałem pod koniec marca były tylko rękawiczki jednorazowe długopisy i jak sprzedawca pokazywał mi samochód to ja byłem w środku a on  przez okno o wszystkim opowiadał ceny nie negocjowałem juz

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2126 dnia: 26 Kwietnia 2020, 00:14:34 »
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy.
Ile wam spali najnowsza rav4 hybrid na autostradzie przy wysokich prędkościach?

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2127 dnia: 26 Kwietnia 2020, 08:47:54 »
Co rozumiesz przez wysokie prędkości ?
Zależy również czy jedziesz z wiatrem czy pod ....

Z tego co pamiętam (99% czasu jeżdżę po mieście) to było 7l przy 140km/h.

Offline Agatom

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2128 dnia: 26 Kwietnia 2020, 11:51:03 »
Ja odbierałem pod koniec marca były tylko rękawiczki jednorazowe długopisy i jak sprzedawca pokazywał mi samochód to ja byłem w środku a on  przez okno o wszystkim opowiadał ceny nie negocjowałem juz

Ja odbierałem na początku kwietnia. Było dokładnie tak samo jak pisze kolega wyżej, czyli jednorazowy długopis i tłumaczenie przez okno bez przybijania piątek. Ponieważ mam 2020 rocznik załapałem się na EkoBonus ( 7,2% czy tam 7,3%) i to było miłe.

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2129 dnia: 26 Kwietnia 2020, 12:06:28 »
Tak 160 i więcej
Cytat: bankroot
link=topic=44779.msg671117#msg671117 date=1587883674
Co rozumiesz przez wysokie prędkości ?
Zależy również czy jedziesz z wiatrem czy pod ....

Z tego co pamiętam (99% czasu jeżdżę po mieście) to było 7l przy 140km/h.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl