Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 973758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2925 dnia: 21 Kwietnia 2022, 22:16:05 »
No to zaczyna się robić ciekawie, bo zaczynam się zastanawiać co spowodowało taki poślizg najpierw miało być max 14 dni teraz nawet nie potrafią podać terminu kiedy będzie. Po prostu komuna   jak w misiu: nie mamy pana samochodu i co pan nam zrobi  :roll: Zaczynam sie zastanawiać czy nie lecą w ch... dlatego że samochód został uszkodzony.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2926 dnia: 21 Kwietnia 2022, 22:29:14 »
Też bym się tego obawiał, ewentualnie znaleźli jakąś wadę lub brak i czekają na części. Jednak niezależnie od przyczyny powinni Ci dać znać jaka jest sytuacja...chyba że to diler ma np zaległości w stosunku do dystrybutora i dlatego wstrzymali dostawę - chociaż w takich okolicznościach mogli się z Tobą skontaktować i wysłać auto do innego. Moja RAVka od 12.04 jest w PL. Diler ma już dokumenty, a auto ma być poniedziałek, wtorek...max środa (wg statusu w MyT 25.04 będzie)

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2927 dnia: 21 Kwietnia 2022, 22:43:01 »
No mój też ma dokumenty w tym kartę pojazdu, a w Mszczonowie  tylko domontowano BLE42. Pojazd początkowo miał być około 14 kwietnia w salonie.
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2022, 22:46:28 wysłana przez memonic1 »

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2928 dnia: 21 Kwietnia 2022, 22:50:43 »
No mój też ma dokumenty w tym kartę pojazdu, a w Mszczonowie  tylko domontowano BLE42. Pojazd początkowo miał być około 14 kwietnia w salonie.

Tak jak wspominałem wcześniej podobno jest jakaś akcja serwisowa która obejmuje 2000 aut związana z systemem kontroli trakcji. Mój tez stoi i czeka od końca marca. Dealer nie wie bo mu importer nic nie mówi..

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2929 dnia: 21 Kwietnia 2022, 22:55:43 »

Tak jak wspominałem wcześniej podobno jest jakaś akcja serwisowa która obejmuje 2000 aut związana z systemem kontroli trakcji. Mój tez stoi i czeka od końca marca. Dealer nie wie bo mu importer nic nie mówi..
Smutne rzeczy piszesz...liczyłem na auto przed majówką

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2930 dnia: 21 Kwietnia 2022, 23:01:52 »
wg info tutaj: https://www.toyota.pl/service-and-accessories/kampanie-serwisowe moje auto nie ma kampanii serwisowej

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2931 dnia: 21 Kwietnia 2022, 23:20:13 »
Ale Ty zamawiałeś EXE, a ja i seamon Selection, będąc u dealera tydzień temu widziałem jak przywozili poliftowe ravki w wersji exe. Wiec jakoś ta akcja selektywna się robi jeśli dotyczy tylko jednej wersji pojazdu, co nie zwalnia importera i dealera z obowiązku poinformowania klienta że zaistniały jakieś problemy. Powinni się cieszyć że PL to nie USA bo tam już by mieli parę spraw w sadze o odszkodowania.

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #2932 dnia: 22 Kwietnia 2022, 10:05:33 »
Ale Ty zamawiałeś EXE, a ja i seamon Selection, będąc u dealera tydzień temu widziałem jak przywozili poliftowe ravki w wersji exe. Wiec jakoś ta akcja selektywna się robi jeśli dotyczy tylko jednej wersji pojazdu, co nie zwalnia importera i dealera z obowiązku poinformowania klienta że zaistniały jakieś problemy. Powinni się cieszyć że PL to nie USA bo tam już by mieli parę spraw w sadze o odszkodowania.
Jak pisałem wcześniej, problem z lakierem pianio black i opóźnienia selection 1-2 miesiące tak mówił mój sprzedawca:(
Zaciąganie do produkcji 25 każdego miesiąca, także nie warto wydzwaniać wcześniej.

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2933 dnia: 22 Kwietnia 2022, 10:27:31 »
No stary dzięki za post ale co ma brak lakieru i opóźnienie w produkcji do pojazdów wyprodukowanych w lutym które stoją z niewiadomych przyczyn od miesiąca w Mszczonowie.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2934 dnia: 22 Kwietnia 2022, 11:22:11 »
Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, potwierdził opóźnienia w produkcji wersji Selection. W moim przypadku odbiór miał być do końca maja, a w tej chwili w systemie widzi
koniec listopada  :-( czyli pół roku w plecy... najciekawsze jest to, że nadal nie jest to pewne, mogą być dalsze opóźnienia.
Zamówiona w tym samym dniu C-HR stoi od miesiąca w Mszczonowie... tłumaczenie-problemy logistyczne 

Offline Cisek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla; RAV4
« Odpowiedź #2935 dnia: 22 Kwietnia 2022, 12:04:17 »
Wczoraj rozmawiałem z handlowcem, potwierdził opóźnienia w produkcji wersji Selection. W moim przypadku odbiór miał być do końca maja, a w tej chwili w systemie widzi
koniec listopada  :-( czyli pół roku w plecy... najciekawsze jest to, że nadal nie jest to pewne, mogą być dalsze opóźnienia.
Zamówiona w tym samym dniu C-HR stoi od miesiąca w Mszczonowie... tłumaczenie-problemy logistyczne
To słaba informacja bo ja ostatnio dostałem info ze może Lipiec - odbiór tez miał być Maju. A zamówienie mamy z podobnego okresu.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2936 dnia: 22 Kwietnia 2022, 12:15:04 »
To teraz może okazać się, że na sam transport po produkcji będzie trzeba czekać 5 miesięcy zanim skompletują statek:((
Przecież nie wyślą na pół załadowanego, a jak samochody się nie produkują, to czym ładować?

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2937 dnia: 22 Kwietnia 2022, 12:29:04 »
Pogadałem i ja ze swoim dealerem. Nie potwierdza opóźnienia. Moja Sel nadal widnieje, że ma być na jakimś "parkingu" we wrześniu a odbiór w listopadzie.
No ale to może zbyt odległy termin aby mówić już o opóźnieniach.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2938 dnia: 22 Kwietnia 2022, 12:38:49 »
Pogadałem i ja ze swoim dealerem. Nie potwierdza opóźnienia. Moja Sel nadal widnieje, że ma być na jakimś "parkingu" we wrześniu a odbiór w listopadzie.
No ale to może zbyt odległy termin aby mówić już o opóźnieniach.
U mnie do końca lutego widniał jako do produkcji w marcu. 29 marca zmieniło się na produkcje we wrześniu, ale może będziecie mieć więcej szczęścia niż ja  :-) różnie to bywa :))

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2939 dnia: 22 Kwietnia 2022, 12:46:24 »
No właśnie. Myślę, że w moim przypadku jest jeszcze za wcześnie o czymkolwiek pisać.
W sumie to ja osobiście wolałbym nie odbierać wozu w listopadzie czy grudniu a np. w lutym czy marcu już z 2023r.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl