0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wątpię, żebyś uzyskał coś oficjalnego od Toyoty, poza jakimiś okrągłymi słówkami, z których nic konkretnie nie wyniknie, ale próbuj.
długotrwała jazda z maksymalną prędkościa mogłaby spowodować nadmierne rozładowanie baterii i doprowadzić do skrócenia jej żywotności.
Może ktoś, kto ma już nową Ravkę się ustosunkuje:
Dzisiaj Panowie zrobiłem trasę z Krakowa do Warszawy. Ponad 300 km, głównie krajową 7 i S7. Na autostradzie aktywny tempomat do 120 km/h. Czas podróży trochę mniej niż 4 godziny. I taki o to wynik udało się osiągnąć Jest dobrze!
Cytat: Milos w 17 Marca 2019, 07:42:01 przy dużych prędkościach bateria HSD nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur i nie ma jak jej schłodzić co ma prędkość samochodu do temperatury baterii
przy dużych prędkościach bateria HSD nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur i nie ma jak jej schłodzić
Dzisiaj Panowie zrobiłem trasę z Krakowa do Warszawy. Ponad 300 km, głównie krajową 7 i S7. Na autostradzie aktywny tempomat do 120 km/h. Czas podróży trochę mniej niż 4 godziny. I taki o to wynik udało się osiągnąć Jest dobrze!Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Szacowaliście już błędy komputera podkładowego, w poprzedniej wersji przynajmniej przy moim stylu jazdy wynik był prawidłowy (w granicy błędu) ?