Napisałem do TCM zapytanie co dalej z moim zamówionym Selection oraz czego dotyczyła akcja serwisowa i oto cytat z odpowiedzi TCM:
"Szanowny Panie
W nawiązaniu do Pana pisma chcielibyśmy poinformować, iż przedmiotowy samochód objęty był tzw. kampanią satysfakcji klienta.
W tej sytuacji chodziło o wgranie nowego, zmodyfikowanego oprogramowania do komputera zawiadującego pracą układu hamulcowego w obszarze gdzie wspomaga on układ VSC (Vehicle Stability Control - wspomaganie utrzymania toru jazdy).
W bardzo specyficznych warunkach po wyłączeniu systemu VSC, wyłączeniu samochodu i ponownym uruchomieniu system mógłby nadal pozostawać w stanie dezaktywacji.
Oczywiście stosowny komunikat o wyłączeniu VSC byłby widoczny na tablicy wskaźników i włączenie VSC byłoby jak najbardziej możliwe. Niemniej jednak, Producent przewidział taką aktualizację mającą na celu, aby samochód uruchamiał się zawsze z aktywnym systemem VSC, a jego ewentualne wyłączenie było świadomym działaniem kierowcy.
Z otrzymanych informacji wynika, iż w samochód został zlecony do transportu i jeszcze w dniu dzisiejszym powinien trafić do Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty w Łodzi.
Biorąc pod uwagę wszystkie niekorzystne okoliczności, Autoryzowana Stacja Dilerska Toyoty zaproponuje Panu formę rekompensaty po określeniu wielkości opóźnienia.
Mając nadzieję na przyjęcie naszego stanowiska, pozostajemy
Z poważaniem,
Katarzyna Siedlecka
Z-ca Kierownika Działu ds. Kontaktów z Klientami "
Wczoraj otrzymałem wiadomość od mojego dealera że auto zmaterializowało się w salonie