Autor Wątek: Akcja serwisowa: wymiana zbiornika par paliwa  (Przeczytany 58024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jedrul

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Akcja serwisowa: wymiana zbiornika par paliwa
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Marca 2019, 17:53:44 »
Byłem na wymianie zbiornika par paliwa, po zatankowaniu zbiornika paliwa do pełna okazalo sie że paliwo ze zbiornika paliwa kapie na ziemię. Po powtórnym pobycie w serwisie wymienili oring taki 10 cm średnicy, stary sie podobno podwinął.Dzisiaj chciałem jechać z wnuczką i się okazało że uchwyt pasa bezpieczeństwa nie był wysunięty z pod kanapy. Dobrze że miałem klucz to odkręciłem kanapę i wysunąłem uchwyt. Serwis Sonowiec, brak słów.

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Marca 2019, 18:29:34 »
Nigdy mi się nie zdarzyło tankować przy zapalonym silniku. Ewidentnie rozkalibrował się wskaźnik. Dolałem do pełna. Dam znać jak poszło.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Marca 2019, 20:24:16 »
Pisałem o włączonym zapłonie. Przy pracującym silniku chyba nawet "blondynki" nie tankują. Ale mogę się mylić ...
Spalanie - Motostat.pl

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Marca 2019, 22:25:01 »
Ale jaja ja tez bylem na wymianie i odwalili to co koledze wyzej, nie wyciagneli srodkowego zaczepu pasow, bierz teraz sam czlowieku klucz i sobie odkrecaj kanape .Mam 100 kilometrow nie bede jechal z 1 sruba ale co oni maja w baniach to nie wiem ,serwis w Walbrzychu .Normalnie cyrk

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 29 Marca 2019, 20:32:18 »
Byłem na wymianie zbiornika par paliwa, po zatankowaniu zbiornika paliwa do pełna okazalo sie że paliwo ze zbiornika paliwa kapie na ziemię. Po powtórnym pobycie w serwisie wymienili oring taki 10 cm średnicy, stary sie podobno podwinął.Dzisiaj chciałem jechać z wnuczką i się okazało że uchwyt pasa bezpieczeństwa nie był wysunięty z pod kanapy. Dobrze że miałem klucz to odkręciłem kanapę i wysunąłem uchwyt. Serwis Sonowiec, brak słów.
Sosnowiec - tu komentarz jest zbędny  :hug:

Offline Kryminal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 31 Marca 2019, 09:19:07 »
Sosnowiec - tu komentarz jest zbędny  :hug:

Cóż, kolego twój komentarz jest bardziej zbędny... Ale fakt faktem, Sosnowiecki serwis daje tyłka przy nawet najmniejszych naprawach.

Offline jerzyk16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Marca 2019, 15:46:28 »
Ale jaja ja tez bylem na wymianie i odwalili to co koledze wyzej, nie wyciagneli srodkowego zaczepu pasow, bierz teraz sam czlowieku klucz i sobie odkrecaj kanape .Mam 100 kilometrow nie bede jechal z 1 sruba ale co oni maja w baniach to nie wiem ,serwis w Walbrzychu .Normalnie cyrk
Widzę że z końcówką pasa to norma, może mają takie wytyczne ???????? AMX Toyota Rzgów też zapomnieli o tym elemencie.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Marca 2019, 15:52:39 »
Moze byc ,przykladowo odkrecenie kanapy 50 zl.w skali kraju troche kasy sie zarobi.

Offline Geminatores

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 15 Kwietnia 2019, 16:50:39 »
Jak długo u Was unosił się zapach benzyny po wymianie? U mnie T27 po 5 dniach nadal czuć benzynę jak auto postoi. Zarówno w środku jak i na zewnątrz. Codziennie jeżdżę i wietrzę na 4 otwarte okna. Wycieków nie zauważyłem a regularnie zaglądam pod spód auta. Można coś spieprzyć przy takiej wymianie żeby aż tak długo śmierdziało? Jakaś uszczelka czy coś? Benzyna powinna odparować w 100% w 2-3 dni, chyba że na prawdę zachlapali całą kanapę i środek z wykładziną... Pojechałem do ASO na absolutnej rezerwie (od zaświecenia kontrolki przejechałem z 45km) czyli w baku było raptem kilka litrów benzyny.

Offline gregoreu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 15 Kwietnia 2019, 17:01:07 »
W czasie wymiany miałem ok 20 litrów paliwa. Następnego dnia nie było już czuć paliwa, więc chyba u Ciebie coś nie halo.

Offline SLK

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 15 Kwietnia 2019, 17:21:22 »
U mnie w t27 też śmierdziało przez tydzień. Ze względu na pogodę nie miałem okazji wywietrzyć auta.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #86 dnia: 15 Kwietnia 2019, 21:14:53 »
Można coś spieprzyć przy takiej wymianie

Jak nie patrzysz na ręce to....wszystko. :)
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Geminatores

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 17 Kwietnia 2019, 23:42:29 »
Byłem na reklamacji, podwinęła się uszczelka podczas montażu i miało prawo śmierdzieć benzyna bo układ był nieszczelny. Już teraz jest zdecydowanie lepiej. Zobaczymy w następnych dniach.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Kwietnia 2019, 07:52:58 »
Podwinela sie uszczelka co za ludzie w tej smiesznej toyocie pracuja,gdzies wczesniej tez ktos tak mial zrobione

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Kwietnia 2019, 09:19:14 »
podwinęła się
Sama :D tłumaczenie przedszkolaka. A jakby pasażer chciał sobie papieroska przykopcić......ostatniego...... to co by powiedzieli? Ktoś słabo przypilnował praktykanta. <kucharz>
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2019, 09:42:41 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl