Autor Wątek: Benzyna 1.8, wyciek oleju okolice rozrządu ?  (Przeczytany 14357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Benzyna 1.8, wyciek oleju okolice rozrządu ?
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Maja 2019, 14:59:38 »
Jestem rzeczowy i konkretny. Nie każdy umie to docenić.
A po co piszesz, skoro mayoness napisał "nie brnijmy" - i ja nie brnę. Ale ty zacząłeś... - po co? I vice versa - musiałeś odpisywać? :)

Offline mayoness83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Maja 2019, 09:22:09 »
@Horus - jako że powiedziałeś że jesteś rzeczowy i konkretny, to i takie informacje postanowiłem zamieścić. Masz rację, że skoro nie wiem na 100% nie powinienem był wylewać tu swoich żali i domysłów. Postanowiłem więc popytać w ASO by nie pozostawiać niedomówień, okazało się, że nie umieszczali na fakturach informacji o zapoceniu, ale w ich systemie takie wzmianki istnieją już od 2016... więc myślę że sprawę ASO mamy wyjaśnioną.... Poprzedni właściciel twierdzi, że o  zapoceniach nic nie wiedział....

Co do samego 'zapocenia"/wycieku, został usunięty i myślę że moja znajomość z verso będzie w stylu "żyli długo i szczęśliwie.."

Offline ornak3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Maja 2019, 20:59:53 »
mayoness83- możesz powiedzieć w jaki sposób został zlikwidowany wyciek ? uszczelka napinacza czy coś innego?
Mam podobny przypadek ale jeżdżę już z tym kilka lat. Verso z przebiegiem 260tys.

Offline mayoness83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Maja 2019, 20:07:15 »
ornak3 Robiłem swoje Verso we Wrocławiu u mechaników, którzy w autach japońskich się specjalizują. Z tego co mi powiedzieli to wymienili komplet uszczelek i uszczelnili pokrywę rozrządu. Uszczelka napinacza, uszczelka zaworów oraz pokrywa rozrządu. Do pokrywy rozrządu chyba nie ma uszczelki tylko jest uszczelniacz jeżeli się nie mylę. Mam nadzieję, że to rozwiąże sprawę...

Offline cube

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Maja 2022, 15:47:51 »
Jaki był koszt naprawy?

Offline goldi10

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota Verso
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Kwietnia 2023, 21:08:09 »
Koledzy mam podobny problem verso 2012 1.8 170tyś przebiegu uszczelniłem napinacz łańcucha uszczelniłem czujnik spalania stukowego dalej się poci serwis Aso wycenił naprawę na 5350 zł czy ktoś robił u  siebie uszczelnienie dekla rozrządu w takim silniku ile to faktycznie kosztuje

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl