No i od początku do tego zmierzam, manual to takie zmyślne urządzenie, którym można zmieniać biegi, a nie pałować na jednym, nawiasem mówiąc da się na 3 osiągnąć 120, ale jest to bez sensu bo skończył się moment i korzystniej zmienić na 4.
Nie, nie jestem w stanie zmierzyć przyspieszenia, bo po pierwsze nie dysponuje takim sprzętem, a stoper i licznik nie są na tyle dokładne, po drugie, jak już pisałem mam zawirusowanego Aurisa i nie było by to wiarygodne.
Co mam precyzyjnie wskazać? Przecież od samego początku tłumacze Ci o co mi chodzi,a Ty wkoło swoje.Chodzi mi o to co napisałeś, hybryda przyspiesza po wciśnięciu gazu ,a w dieselu trzeba zmieniać biegi, więc jeśli podajesz elastyczność na danym biegu ,to to nie to samo co przyspieszenie. Tu nawet nie chodzi czy hybryda jest szybsza tylko różnicą jaką podajesz. Podałeś zakres 60-100 osiągalny i bez problemu mierzalny dla obu samochodów i przyznałem Ci rację, ale Ty dalej swoje.
PS. Wracając do domu zmierzyłem przyspieszenie od 60-120,miało być od 80 ,ale się walnąłem, wyszło poniżej 10 s, ale nic to nie wnosi, przy ok. 110 km/ h zmieniłem na 4 ,taka ciekawostka.