Autor Wątek: AurisII otwieranie bagażnika  (Przeczytany 8024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
Odp: AurisII otwieranie bagażnika
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Lutego 2019, 11:13:43 »
Ja mam w instrukcji "Jeżeli w ciągu 30 sekund od odblokowania żadne drzwi nie zostaną otwarte, funkcja bezpieczeństwa spowoduje samoczynny powrót do stanu zablokowania." (to nie jest o autoalarmie) ale jest to napisane w rozdziale pt. "Drzwi boczne" a rozdział "Drzwi bagażnika" jest osobno więc wygląda na to że bagażnika to nie dotyczy, nawet nie zauważyłem tego jak czytałem, hmm...

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Lutego 2019, 14:15:09 »
To od Aurisa I jest standardem

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Lutego 2019, 14:46:07 »
Może lepiej że nie blokują się po zatrzaśnięciu przynajmniej nie zatrzasnę kluczyka wewnątrz

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Lutego 2019, 15:25:29 »
Może lepiej że nie blokują się po zatrzaśnięciu przynajmniej nie zatrzasnę kluczyka wewnątrz
Chyba nie zrozumiałeś zasady blokowania się drzwi. Tu chodzi o używanie zdalnego pilota będąc na zewnątrz pojazdu i drzwi ryglują się samoczynnie jeśli nie dotkniesz się do samochodu. Chociaż jesli chodzi o bagażnik to może i masz rację że można coś wyjąć z samochodu a zostawić kluczyki w bagazniku.

Mozna by się zastanowić czy ta opcja otwierania samego bagaznika ma sens. Co to za róznica który guzik na pilocie nacisnę?
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2019, 15:34:46 wysłana przez jerry2006 »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lutego 2019, 20:24:52 »
Mozna by się zastanowić czy ta opcja otwierania samego bagaznika ma sens. Co to za róznica który guzik na pilocie nacisnę?
Można się tu doszukać niewielkiego sensu. Jeśli otwierasz sam bagażnik i potem go zamykasz, to nie zużywasz bez potrzeby zamków pozostałych drzwi...
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl