Autor Wątek: MIRRORLINK  (Przeczytany 6418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline witekbeata

• Toyot Leżący
  • *
MIRRORLINK
« dnia: 07 Lutego 2019, 21:00:08 »
Na wstępie - auris 1.2 premium 2017[/img][/img] . samsung S 7 . . Wiecie może jak korzystać z mirrorlinka ? . Oglądałem filmiki na YT , ale nie ogarniam  :o :wallbash: :laugh: :laugh: . Prosiłbym o info jaki program w fonie zainstalować i co krok po kroku robić żeby zadziałało . Z góry dziękuje

pireus

• Gość
Odp: MIRRORLINK
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2019, 21:35:44 »
Wiecie może jak korzystać z mirrorlinka ?
Daj sobie spokój z tym systemem. Temat wałkowany wielokrotnie. Generalnie do niczego się nie nadaje. Wpisz w wyszukiwarkę mirrorlink, to wszystkiego sie dowiesz.
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2019, 21:38:45 wysłana przez pireus »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lutego 2019, 08:47:17 »
Wolno pracuje i przycina. Filmów itp odczas jazdy nie ogladniesz bo system wyłączy po wrzuceniu biegu

Offline HybriAuri

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lutego 2019, 11:06:43 »
Dokładnie, to jest kiepski pomysł, musi działać telefon, jeśli wyślesz na monitor auta np. mapę to nie działa radio w tle. Lepiej skupić się na znalezieniu najlepszego miejsca na mocowanie telefonu (z mirrorlinkiem i tak by był włączony).

Offline witekbeata

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2019, 19:43:46 »
Dzięki Koledzy za info

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Marca 2019, 11:04:05 »
Wyszedł ciekawy film, zamiast się męczyć z MirrorLinkiem lepiej obejrzeć jak gość podpina Google Maps, film natychmiast wyleczy z MirrorLinka :D

https://youtu.be/7AwoBdrmWbk?t=1306

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Marca 2019, 11:12:34 »
Wymień nawigacje na taką, która jest opartą na androidzie, a poczujesz się jak 10 lat do przodu ;-)
Systemy multimedialne Toyoty, można spokojnie spalić w piecu hutniczym, bez większego żalu ;-)   

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Marca 2019, 11:20:23 »
Wyszedł ciekawy film, zamiast się męczyć z MirrorLinkiem lepiej obejrzeć jak gość podpina Google Maps, film natychmiast wyleczy z MirrorLinka :D

https://youtu.be/7AwoBdrmWbk?t=1306

Taki był cel tego filmu :-). Da się, da - ale uczucie jak lista kontrolna w samolocie.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Marca 2019, 11:33:05 »
Dzięki za film. Ja bym tylko dodał że tylko kilka producentów telefonów wspiera MirrorLinka i nie wszystkie modele takiego producenta go wspierają.
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2019, 14:38:00 wysłana przez fazibazi »

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Marca 2019, 13:32:47 »
Tak, aplikacji też niewiele. Ten system to już dawno umarł ...
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2019, 14:37:50 wysłana przez fazibazi »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2019, 21:08:47 »

Mam pytanko. Rozumiem że działanie tego cuda pozostawia wiele do życzenia ale czy Mirrolink działa jak jest samo radio czy tylko jak jest zestaw z Navi? Ja jak podpinam telefon przez usb to nic się nie dzieje a nawet radio nie widzi żeby coś było podłaczone (pendrive działa) a chyba powinno z automatu cos się zadziać.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2019, 21:17:48 »
czy Mirrolink działa jak jest samo radio
Tak
Ja jak podpinam telefon przez usb to nic się nie dzieje
Kolega wyżej juz odpowiedział.
Ja bym tylko dodał że tylko kilka producentów telefonów wspiera MirrorLinka i nie wszystkie modele takiego producenta go wspierają.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2019, 21:27:34 »
Ja bym tylko dodał że tylko kilka producentów telefonów wspiera MirrorLinka i nie wszystkie modele takiego producenta go wspierają.

Podłączałem SAMSUNG S5 NEO i SONY EXPERIA  E5. Samsung ma w opcjach MIRROLINK. Mam tam nawet jakieś ID urządzenia.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2019, 21:30:23 wysłana przez jerry2006 »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Marca 2019, 21:38:46 »

Podłączałem SAMSUNG S5 NEO i SONY EXPERIA  E5. Samsung ma w opcjach MIRROLINK. Mam tam nawet jakieś ID urządzenia.
Tak jak pokazano na filmie w Toyotach nic się samo nie wyświetla, trzeba sobie znaleźć odpowiednie opcje w menu TT2, a w Samsungu trzeba załączyć odpowiednią opcję.

Jakie masz auto, radio? Są różne wersje Mirrorlinka, więc oprócz tego że musisz mieć odpowiedni telefon to jeszcze musisz tak trafić aby wersje MirrorLinka się zgadzały.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Marca 2019, 22:14:40 »

Tak jak pokazano na filmie w Toyotach nic się samo nie wyświetla, trzeba sobie znaleźć odpowiednie opcje w menu TT2, a w Samsungu trzeba załączyć odpowiednią opcję.

akie masz auto, radio? Są różne wersje Mirrorlinka, więc oprócz tego że musisz mieć odpowiedni telefon to jeszcze musisz tak trafić aby wersje MirrorLinka się zgadzały.

Przepraszam gdzieś przeleciał mi ten kawałek poczatku podłączenia. Fakt że mam to co pokazałeś na zdjęciu i po włączeniu niestety nic dodatkowego się nie pokazało na ekranie radia. Może jeszcze raz dokładnie sprawdzę jutro. Radio mam z 2011 roku bez navi TT1

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl