Autor Wątek: Wideorejestrator  (Przeczytany 27980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Wideorejestrator
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Kwietnia 2020, 18:01:13 »
obudowę z mieszkiem wybieraka biegów zdjąłem, boczne plastiki i w sumie dalej się połapiesz bo wszystko na zasadzie puzli ;)

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 07 Kwietnia 2020, 21:07:57 »
szybkozłączkami wpiąłem dodatkowe gniazdo zapalniczki i tam mam podłączone
Dobre rozwiązanie, ale trzeba uważać w nowych autach - można stracić gwarancję. Pytałam  w ASO - można to zrobić pod warunkiem, że wykonają to Oni (i pewnie wpiszą w książkę). Nawet wymiana "trąbika" nie jest dopuszczona w czasie gwarancji  <regulamin>
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 07 Czerwca 2020, 21:18:33 »
Ponieważ planuję podłączenie zasilania do 70Mai Pro z tylnego gniazda, to czy ktoś może polecić małą ładowarkę kątową USB?
Wydaje mi się, że kątowa będzie mniej przeszkadzać pasażerom z tyłu.
Mam nadzieję, że kabla wystarczy.

I jeszcze jedno. Czy prowadząc kabel zasilający w podsufitce i słupkiem w dół, należy całkiem odczepić plastik słupka? Domyślam się, że jest na jakichś zatrzaskach?
Przy okazji, mam Aurisa II kombi (hybryda).
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2020, 21:22:42 wysłana przez Robinson »
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 07 Czerwca 2020, 22:25:00 »
I jeszcze jedno.
Widząc te poduszki i kurtyny, aż się boję prowadzić kabel gdzieś w tych słupkach.

Offline sp33dy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 09 Czerwca 2020, 14:56:48 »
W tych skośnych słupkach spokojnie możesz puścić z przewodem, który już się tam znajduje.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 09 Czerwca 2020, 17:12:44 »
Widząc te poduszki i kurtyny, aż się boję prowadzić kabel gdzieś w tych słupkach.
Szczerze mówiąc ten kabelek w słupku wg mnie niczemu nie przeszkodzi. Ewentualny wybuch poduszki z pewnością go usunie sobie z drogi (przecież jest tylko wciśnięty za osłonę słupka) a sam kabelek nie zrobi nikomu większej krzywdy bo zostanie ewentualnie po prostu wypchnięty ze swojego miejsca. Będzie trzymany z jednej strony przez kamerę (w gnieździe zasilania) a z drugiej przez dalszą cześć kabla przytrzymywaną już przez uszczelkę drzwi i tapicerkę, więc nawet jego wtyk nie będzie działał jak pocisk.
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 09 Czerwca 2020, 21:56:34 »
Chodziło mi też o to, żeby w trakcie mojej pracy nad upychaniem kabelka nie doprowadzić do wystrzelenia poduszki czy kurtyny.
Mam nadzieję, że nie ma takiej możliwości.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #67 dnia: 16 Czerwca 2020, 15:43:56 »
Ponieważ planuję podłączenie zasilania do 70Mai Pro z tylnego gniazda, to czy ktoś może polecić małą ładowarkę kątową USB?
Wydaje mi się, że kątowa będzie mniej przeszkadzać pasażerom z tyłu.
Mam nadzieję, że kabla wystarczy.

I jeszcze jedno. Czy prowadząc kabel zasilający w podsufitce i słupkiem w dół, należy całkiem odczepić plastik słupka? Domyślam się, że jest na jakichś zatrzaskach?
Przy okazji, mam Aurisa II kombi (hybryda).

Rozważ jeszcze podpięcie na stałe do portu OBDII, który i tak jest nie wykorzystany. Dodatkowo można uruchomić tryb parkingowy na kamerce.

https://www.aliexpress.com/item/Deelife-Hard-wire-Hardwire-Kit-for-Dash-Cam-Dashcam-Car-DVR-12V-24V-to-5V-3A/4000986705500.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4b4a5c0fW91j60

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Czerwca 2020, 23:26:15 »
Na porcie OBD 12V jest chyba cały czas więc łatwo rozładować mały aku. Pare razy zostawiłem włączony moduł OBD Carista i świecił się po wyłączeniu autka  :o Ale nie wiem jak po zablokowaniu drzwi ;) Może wtedy odetnie te 12V.. aczklwiek wątpie

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Czerwca 2020, 21:35:34 »
Na porcie OBD 12V jest chyba cały czas więc łatwo rozładować mały aku. Pare razy zostawiłem włączony moduł OBD Carista i świecił się po wyłączeniu autka  :o Ale nie wiem jak po zablokowaniu drzwi ;) Może wtedy odetnie te 12V.. aczklwiek wątpie

Właśnie o to w tym chodzi aby było cały czas zasilanie i dało się uruchomić dedykowany tryb parkingowy w wideorejestratorze (nie każdy ma taki tryb). Sam kabelek ma zabezpieczenie i odcina zasilanie kamerki gdy napięcie akumulatora jest niskie.

Cytuj (zaznaczone)
Battery low voltage protection
- Automatically cut off the power supply when battery voltage is lower than 11.6V(12V Cars) or 23.6V(24V Cars)

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 18 Czerwca 2020, 10:48:49 »
co to za kamerki?
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Czerwca 2020, 14:42:27 »
co to za kamerki?
Na zdjęciu VIOFO 129 DUO

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Czerwca 2020, 15:25:48 »
Rozważ jeszcze podpięcie na stałe do portu OBDII, który i tak jest nie wykorzystany. Dodatkowo można uruchomić tryb parkingowy na kamerce.
Kurde, wydaje się ze to jest genialne... Jeżeli dobrze doczytałem to możesz ustawić czy zasilanie idzie 24h czy jak kamerka wymusi np trybem parkingowym (? - tego trochę nie rozumiem...), czy tylko po włączeniu silnika.
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Czerwca 2020, 16:12:44 »
Kurde, wydaje się ze to jest genialne... Jeżeli dobrze doczytałem to możesz ustawić czy zasilanie idzie 24h czy jak kamerka wymusi np trybem parkingowym (? - tego trochę nie rozumiem...), czy tylko po włączeniu silnika.
Tłumaczenie to robił na tej stronie jakiś analfabeta ;)

Tam są chyba takie tryb zasilania
  • 24h
  • tylko gdy jedziemy z sygnałem ACC (wymagany przez kamerki)
  • tylko gdy jedziemy ale bez sygnału ACC?
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2020, 16:17:15 wysłana przez mariuszs »

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 19 Czerwca 2020, 21:27:54 »
Trzeba tylko pamiętać (mam właśnie ten zestaw kamer) że w hybrydzie tryb parkingowy będzie działał dosyć krótki czas.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl