Autor Wątek: szukajac Camry .... czym sie rozni kanadyjczyk ?  (Przeczytany 49266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: szukajac A8 .... czym sie rozni kanadyjczyk ?
« Odpowiedź #75 dnia: 01 Kwietnia 2010, 16:38:06 »
Nie mam żadnej fotki tego mechanizmu  :| A miałeś jakieś US/CAN na części?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #76 dnia: 01 Kwietnia 2010, 16:41:03 »
Różne rzeczy miałem/mam.
Jak masz jakieś pytania, to gg jest od tego.

pzdr
3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #77 dnia: 01 Kwietnia 2010, 16:52:32 »
Kiedyś tu pisane było o zbiorniczku do płynu od spryskiwaczy. Mi tam jeszcze nie weszło jeszcze 5L  :| zawsze zostaje mi ok 200ml w bańce...albo mam szczęście i mam gratis w bańce albo zbiorniczek mam mniejszy  :-P

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #78 dnia: 01 Kwietnia 2010, 22:02:29 »
Marcinm,
Nie tylko wieloklin i stozek ale dlugosc osi na ktorych osadzons jest wycieraczka.W US-Can sa te osie krotsze co powoduje ze mechanizm z EU wogule da sie wlozyc ale nieda sie zrobic jednego obrotu.Zahacza okrutnie o osciane.US-CAN ma wygiecie  i jest krotsze i swietniechodzi.Kiedys przera´bialem EU na US-CAN pare giodzin zmarnowanych i sie telepalo z wielkimí odglosami.Niestety musza byc dokladnosci co do jednejdziesiatej czesci milimetra.
Pzdr.A8 2.2

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #79 dnia: 01 Kwietnia 2010, 22:05:35 »
Nie pasuja tylnie lampy z EU do US-CAN model sedan. 92-94

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #80 dnia: 02 Kwietnia 2010, 00:10:23 »
Marcinm,
Nie tylko wieloklin i stozek ale dlugosc osi na ktorych osadzons jest wycieraczka.W US-Can sa te osie krotsze co powoduje ze mechanizm z EU wogule da sie wlozyc ale nieda sie zrobic jednego obrotu.Zahacza okrutnie o osciane.US-CAN ma wygiecie  i jest krotsze i swietniechodzi.Kiedys przera´bialem EU na US-CAN pare giodzin zmarnowanych i sie telepalo z wielkimí odglosami.Niestety musza byc dokladnosci co do jednejdziesiatej czesci milimetra.
Pzdr.A8 2.2

Eeeee, opowiadasz Pan.

pzdr
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 02 Kwietnia 2010, 05:24:29 »
Sprobuj to sie przekonasz.Marcinm mam na imie Michal.Opisywalem ze bylem w koncu zmuszony zakupic nowy system ktory jest wykonywany w Europie i pasuje do systemu US-CAN.Dostalem jego w Toyci za jedyne 1600sek czyli 1sek=0,48zl.Chodzi swietnie i totalnie cicho juz chyba bedzie trzeci rok.
Pzdr.A8 2,2

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: szukajac Camry .... czym sie rozni kanadyjczyk ?
« Odpowiedź #82 dnia: 02 Kwietnia 2010, 11:02:51 »
A czemu jeden mechanizm jest z pręta a drugi z kątownika? To jest ta różnica z między US/CAN a EU? Bo jak tak to ja nie widzę żadnej różnicy długości :grin:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #83 dnia: 02 Kwietnia 2010, 18:37:23 »
Nie z pręta, tylko z rury. Różnicy w długości nie ma, z tego, co pamiętam, też mam założony z JPP, mimo NAP samochodu.

pzdr
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 05 Kwietnia 2010, 08:18:12 »
Roznica jest na dlugosci lozyskla albo oslony lozyska w ktorym chodzi os na ktorej siedzi wycieraczka.Dlaczego nie pasuje ;
gdyz to lozysko e wersji USA-CAN jest krotsze i po zalozeniu Europy po prostu wystaje z tylu i nie da sie obrocic.Tylko tyle moja kiedys przerobka polegala na obcieciu tego lozyska do plowy iwsadzeniu skorodowanych osi USA.-CAN.Pasowalo ale byly juz od urodzenia nowej konstrukcji luzy jak diabel.Stukalo po pol roku byl takji lomot ze sie nie odwazylem wypuszczac w zimie w Alpy. Powod panewczki skorodowane ,bardzo szybko rozwalily ten otwor i nie bylo mozliwosci eksploatowania.Poszedlem zamowilem  takie jak nalezy JT2 i chodzi do dizs jak nowka cichutko be zproblemowo..
Pzdr.A8 2,2

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl