Autor Wątek: Gorzkie żale "legendarna bezawaryjność Toyoty"  (Przeczytany 23006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: "Legendarna bezawaryjność Toyoty"
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2019, 15:13:33 »
Rozumiem że masz go od nowości a nie od 4 lat... Bo nie zawsze mamy samochód od początku do końca serwisowany w ASO.

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2019, 19:09:56 »
Panowie, zaczynam się bać wsiadać do Toyoty, a w planie jeszcze ze 3 lata i 60 000km jazdy ...

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Kwietnia 2019, 01:39:57 »
Spokojnie taxy maja po 500juz i baterie nawet oryginalne. Znajdzie się jeden z drugim i głosi kocopoly bo dziadostwo skoro mu się zepsuło. W przeciwnym wypadku firmy by nie kupowały flot właśnie od Toyoty skoro mieli by dokladki nowego silnika po roku.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Kwietnia 2019, 07:07:26 »
Bo nie zawsze mamy samochód od początku do końca serwisowany w ASO.
No i nie zawsze mamy samochód z oryginalnym przebiegiem. Później narzekanie, że jaka Toyota niedobra, po 100 tys się zepsuła a w rzeczywistości 400 tys nalotu.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Kwietnia 2019, 09:08:58 »
Panowie tojka zjechała z jakością bo rynek tego wymagał ale na pocieszenie są osiągnięcia konkurencji więc naprawdę nie jest źle. Jak ktoś miałby wątpliwości to można poczytać o bmw z silnikiem r3 które miały problem ze zrobieniem 30k.km.albo 1,6 bmw/pug/cytryna przebieg rzędu 100k.km.jest już wygraną w lotto a do tego masa usterek pobocznych typu opadające szyby, zacięte zamki...a może kogoś zainteresuje 1,2 cte z reni, albo poszczególne fordowe EB... nie wspomnę o wieśvagen grup i tej całej wiedzy o tsi/fsi gdzie wielkim szczęściem jest jak poleci rozrząd z głowicą ... więc Panowie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Kwietnia 2019, 09:38:04 »
Znajdzie się jeden z drugim i głosi kocopoly bo dziadostwo skoro mu się zepsuło. W przeciwnym wypadku firmy by nie kupowały flot właśnie od Toyoty skoro mieli by dokladki nowego silnika po roku
Firmy biorą samochody w leasing i trzymają je przeważnie 3 lata dopóki nie skończy się gwarancja Jest im obojętne czy silnik popsuje im się po miesiącu czy po dwóch czy wcale bo i tak zostanie zrobiony na gwarancji a dostaną samochód zastępczy Natomiast patrzą żeby samochód mało tracił na wartości i łatwo go było sprzedać a Toyota taka jest dlatego między innymi biorą Toyoty
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2019, 09:42:03 wysłana przez cezario1 »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Kwietnia 2019, 10:16:54 »
...  Natomiast patrzą żeby samochód mało tracił na wartości i łatwo go było sprzedać a Toyota taka jest dlatego między innymi biorą Toyoty

To teraz pytanie, dlaczego łatwo sie go sprzedaje i nie traci na wartości dużo?  ... bo jest lepszy niż inne marki?

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Kwietnia 2019, 10:36:27 »
Bo się przyjęło że Toyoty się nie psują I pewno dużo mniej się psują od samochodów francuskich ale niekoniecznie od Hyundaia który jest tańszy i nic w nim nie skrzypi i nie trzeszczy Może trafiłem na jakąś wadliwą serię Toyoty ale jakość wykonania Hyundaia jest na innym poziomie nawet nie ma co porównywać

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Kwietnia 2019, 19:42:38 »
I pewno dużo mniej się psują od samochodów francuskich
Ciekawe ile miałeś ,,francuzów,, że wydajesz takie wyroki, i piętnujesz markę . :bash: :bash:

11 lat jeździłem codziennie Renault Trafic-iem , i przez te wszystkie lata musiałem wymienić tylko chłodnicę !!!

Teraz od 2006 roku mam IVECO Daily , 13 lat bez awarii  (samochód Włoski, wyprodukowany w Hiszpanii )
RAV4 2.5 hybrid

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Kwietnia 2019, 19:56:26 »
A mój kolega przez dwa lata Laguna co miesiąc odwiedzał mechanika. To pasy, to drzwi, to nie odpala i tak dalej.

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Kwietnia 2019, 20:40:26 »
A mój kolega przez dwa lata Laguna co miesiąc odwiedzał mechanika. To pasy, to drzwi, to nie odpala i tak dalej.
Pewno miał lagunę II czyli królową lawet.

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Kwietnia 2019, 20:58:19 »
Ciekawe ile miałeś ,,francuzów,, że wydajesz takie wyroki, i piętnujesz markę . :bash: :bash:

11 lat jeździłem codziennie Renault Trafic-iem , i przez te wszystkie lata musiałem wymienić tylko chłodnicę !!!
Miałem dwa Lagunę 1 która uchodzi w internecie  za mało awaryjny samochód do 150 tyś nie mogłem na nią narzekać jej awaryjność podobna do obecnego aurisa. Tylko że o mało mi się nie spaliła bo zapalił się wentylator  od nawiewów. Drugi to
Peugot Partner i tam przy przebiegu 250tyś sypało się wszystko. Mam też kolegów którzy jeżdżą  nowszymi francuzami stąd znam ich opinie.
Kiedyś wszystkie samochody robili lepsze toyoty też, ale porównujemy obecne samochody a nie te z przed 15 lat. Czy jeszcze starsze np mercedesa beczkę.         

Offline Le$zek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Kwietnia 2019, 21:19:08 »
kurła ludzie narzekacie to sa jakieś gorzkie żale !!!!! Toyota to Toyota tamto a weź Pan idz w ... jak sie czytakie takie coś

Nie chcesz nie jeździj ,sprzedaj oddaj nawet albo zamknij się po prostu ,

Wniosek z tego tematu jest taki ze Wszystko to czego nie mamy jest lepsze niz to co mamy.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Kwietnia 2019, 21:26:01 »
Dzieki za rade bede sprzedawal za nim mi jakis kwiatek wyskoczy za 20 tys zlotych.to juz wole rozrzad w vw za 1300 zlotych.trzymaj sie

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Kwietnia 2019, 21:34:31 »
Wnioski są takie że nie dajmy się nabrać w marketingowy slogan o bezawaryjności Toyoty tylko podchodzimy realnie do rzeczy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl