Autor Wątek: Toyota Auris Hybrid 2018  (Przeczytany 4816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Despina

• Prawie Toyot
Odp: Toyota Auris Hybrid 2018
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Kwietnia 2019, 10:08:46 »
Tak, sa przyciemniane szyby, podlokietnik w drugim rzedzie siedzen, 2 dodatkowe glosniki, uchwyty nadachu samochodu, regulacja wysokosci fotela pasazera, elektrycznie sterowane szyby tylne. W pakiecie tech nie ma opcji rozpoznawania znakow. Na Balkany wysylaja auta ubogo wyposazone, a potem kazda dodatkowa rzecz, ktora w Polsce jest w standardzie, tutaj sie dokupuje. A pewnych opcji nie ma w ogole.

Offline bogdanm

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Lipca 2019, 21:15:02 »
W 2013 r. kupiłem nowego aurisa 1,4 d4d. Po kilkumiesięcznej jeździe i dość częstym a jednocześnie kłopotliwym wypalaniem filtra cząstek stałych wypróbowałem aurisa 1,8 HSD. Różnica okazała się na tyle znacząca ,że pozostawiłem w rozliczeniu diessla i zakupiłem nowego aurisa Hybrid. Do dnia dzisiejszego ani na chwilę nie żałowałem swojej decyzji. Od 2014 roku przejechałem nim ponad 81 tyś. km i oprócz benzyny i płynów eksploatacyjnych nic w nim nie zostało wymienione (po ostatniej wizycie w ASO zapewniono mnie ,że klocki ,,wystarczą" na co najmniej dalsze 50 tyś a tarcze na co najmniej 120 tyś). Jazda w ruchu miejsko-podmiejskim bardzo relaksująca. Jeśli ktoś zamierza często jeźdźić autostradą czy drogami szybkiego ruchu wówczas skrzynia e-CVT może być dla niektórych uciążliwa. Rzeczywiste spalanie rejestrowane od początku przebiegu w moim przypadku to 5,04 l/100 km.(komputer przekłamuje średnio o 0,3 l). Wcześniej jeździłem ww golfem , peugeotem kilkoma wersjami toyot i muszę przyznać że żaden z tych pojazdów nie był w stanie nawet zbliżyć się stopniem zadowolenia do aurisa hybrydowego. Polecam   

Offline irekwielki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lipca 2019, 21:44:26 »
Potwierdzam, auto na miasto dla spokojnego kierowcy idealne, trochę żyje własnym życiem, ale generalnie do przodu i w ciszy. Jakoś lubię jeździć tym autem. Jako przedstawiciel handlowy jazda jakimi oktawiami w TDI była męką i wiecznym wyścigiem, w Hybrydzie spokój, najważniejsza rzecz: kupujesz sobie loda i jedziesz, automat robi robotę. System automatycznego parkowania działa super, jedynie multimedia, to zabytek. Dzieci się skarżą, że w Focusie i Otkawi było więcej miejsca. Pełna skóra też sobie hałasuje. A i jedna jak pierwszy raz jechałem hybrydą byłem w szoku jakie to ciche, jak silnik potrafi się bezszelestnie włączyć, po 10 tyś słyszę jak pracuje silnik elektryczny, i czuje jak załącza się silnik spalinowy, polecam auto, największa zaleta to płynność i liniowość jazdy, jak pendolino

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl