Autor Wątek: Toyota Touch 2 - Mirrorlink  (Przeczytany 11860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tazonee

• Toyot Leżący
  • *
Toyota Touch 2 - Mirrorlink
« dnia: 24 Maja 2019, 22:29:54 »
Cześć,

Mam problem z uruchomieniem mirrorlinka na tytułowym sprzęcie. Po podpięciu telefonu (Sony Xperia Z3) i włączeniu na telefonie Mirrorlinka, na radiu w aucie widzę tak jakby mirrorlink się połączył (nie jest wyszarzony), natomiast na telefonie mam komunikat o że próbuje się połączyć. Czy komuś udało się to ogarnąć?

Offline coll55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 II Gen
Odp: Toyota Touch 2 - Mirrorlink
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maja 2019, 09:57:39 »
Witam.
Może to pomoże.
https://youtu.be/7AwoBdrmWbk
Pozdrawiam.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Maja 2019, 10:50:06 »
 Ten gościu za kierownicą fajnie mówi i dość dobrze wypunktował główne upierdliwości systemu TT&GO. Google StreetView jeszcze u niego jest, teraz nie ma. A Project owner / project manager / kierownik projektu rzeczywiście do zwolnienia.  :) Och, dajcie mi repo tego systemu, SDK i dostęp do Jenkinsa, chętnie zrobię poprawki za friko. :)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpnia 2019, 18:01:26 »
Musisz mieć aktualny certyfikat na telefonie, do pobrania w ustawieniach telefonu. Dddatkow Car Mode kilka app jest opisane tutaj
https://android.gadgethacks.com/news/5-best-car-mode-apps-for-android-0164433/

U mnie działa bez zarzutu (Note8) ale tylko po kablu. Niestety bardzo mała ilość aplikacji jakie są na MirrorLinka nie zachęca do korzystania.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Sierpnia 2019, 20:38:31 »
U mnie też działa tylko po kablu ( telefon HTC). Jeden raz skorzystałem i stwierdziłem, że wolę używać telefonu na przyssawce niż z mirrorlinka.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Grudnia 2019, 22:29:19 »
Czy jest możliwość słuchania radia jak połącze się przez mirrorlink z telefonem z włączoną nawigacją

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Grudnia 2019, 23:05:15 »
Czy jest możliwość słuchania radia jak połącze się przez mirrorlink z telefonem z włączoną nawigacją
Tak ale trzeba troche poklikac. Najpierw uruchom navi pozniej nacisnij audio i wybierz zrodlo FM a nastepnie przelacz na uruchomione navi w app. U mnie tak dziala. Chociaz dziala to duze naduzycie bo wystarczy ze ktos zadzwoni i zaczyna sie wszystko  chrzanic, nie widze kto dzwoni i nie mam jak odebrac. Aby pozniej dzialalo radio znowu musze cala sekwencje powtarzac.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Grudnia 2019, 23:10:24 »
Dzięki jutro będę próbował

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Grudnia 2019, 09:11:07 »
U mnie tak dziala. Chociaz dziala to duze naduzycie
Toyota jeśli chodzi o multimedia jest bezkonkurencyjna   <zalamka> Takiego szajsu to chyba już nigdzie nie montują.  :thumbdown:

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Grudnia 2019, 09:52:44 »
Toyota jeśli chodzi o multimedia jest bezkonkurencyjna    Takiego szajsu to chyba już nigdzie nie montują. 

Nie przesadzaj Mirrorlink działa wszędzie tak samo badziewnie (poprostu technologia na wymarciu), a co do toyoty to uważam że i tak zrobili przeskok o lata świetlne do tego co mieli chociażby w Aurisie i Avensis  co nie oznacza że nie maja nad czym pracować. Takie mamy czasy że elektronika w samochodach szybciej się starzeje niż telefony komórkowe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl