Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #465 dnia: 25 Kwietnia 2020, 23:21:49 »
Casperos gratuluje wyboru - bardzo dobry. Z tym wnętrzem i tabletem to rzeczywiście, mam podobne zdanie a nawet przyznam ze starsze wnętrze tj Aurisa nawet podobało mi się bardziej niż Corolli (bez tego tabletu wystające).
będziemy bujać się bez sensu z 10litrami po mieście z przyśpieszeniem antonova na pasie startowym 3 dni do 100km/h.
I dobrze ze postawiłeś na swoim chociaż z drugiej strony przy tej benzynie poniżej 4zl to długo może trwać zwrot z inwestycji w hybrydę :P. Ja momentami śmieje się teraz ze było brać jakieś 3L a nie hybrydę

Dzięki, dzięki, śmiałem się momentami, że małżonkę na miotłę posadzę i w kosmos wyślę na czas decyzji o samochodzie :grin:.
W każdym razie miałem na początku fixa  :wallbash: na 200km z astry lub proceed'a ale astry już niema w cenniku, a proceed to jakaś fanaberia finansowa biorąc pod uwagę opcje wyposażenia a i politykę rabatową importera (bo dilerzy na marży nie są tak skłonni pracować)
Tu toyota zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie i dała 180/184km w rozsądnej cenie.
Oczywiście po wizycie w toyocie byłem zdziwiony że corollę można mieć za 80k a i za 150k duża rozpiętość, więc szybka analiza comfort z pakietami i cobrą bez navi bo przecież lipa a i connect w cenniku był za 0zł to android auto/car play będzie śmigał elegancko, do tego chciałem bardzo automat (pierwszy w życiu) i 1,8; 1,6 czy 1,2 nie wchodziło w ogóle w rachubę. rozjechałem się tylko z pomysłem na kolor, nie udało się zbić ceny metalika (chciałem albo manhattan gray, albo phantom brown) ale trudno białego nigdy nie mieliśmy, tak więc cza przymknąć oko.
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #466 dnia: 27 Kwietnia 2020, 14:58:45 »
No to po rozmowie jestem, termin z systemu 15.05.2020 (z moja toyota 04.05) ten teoretycznie ostateczny.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #467 dnia: 27 Kwietnia 2020, 16:13:59 »
Trzymam kciuki bo ja też w moja toyota mam nie później niż 15 maja

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #468 dnia: 27 Kwietnia 2020, 20:11:22 »

:grin: no to czekamy  <kawusia>

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #469 dnia: 04 Maja 2020, 13:32:42 »

:grin: no to czekamy  <kawusia>

No to jednak poczekamy dłużej niż do 15 maja

Poniżej treść wiadomości z klient@toyota.pl

"Szanowny Panie

W nawiązaniu do Pana zapytania pragniemy poinformować, iż przedmiotowy samochód miał być wyprodukowany 20 marca. Ze względu na sytuacje Covid-19  produkcja wszystkich aut dla całej Europy została wstrzymana (zamknięcie fabryk)

Fabryka ma być otwarta 7 maja i dopiero w tym terminie ma wznowić produkcję. Z otrzymanych informacji wynika, iż przewidywana data dostawy samochodu do Polski to koniec czerwca b.r."

MK77 to chyba Ty też poczekasz dłużej.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #470 dnia: 04 Maja 2020, 14:04:57 »
Dzisiaj około 12 miałem telefon z salonu z info ze moja toyota dziś wyjeżdża i na pewno będzie do 15 maja. Dzwonił też potwierdzić czy biorę dodatkowe graty, hak itp bo może już zamawiać. Wczesniej tłumaczył mi że jesli nie będzie VINu to nie może zrobić zamówienia.
Może różnica polega na ty że ja mam hatchback a Ty kombi?

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #471 dnia: 04 Maja 2020, 14:48:32 »
Dzisiaj około 12 miałem telefon z salonu z info ze moja toyota dziś wyjeżdża i na pewno będzie do 15 maja. Dzwonił też potwierdzić czy biorę dodatkowe graty, hak itp bo może już zamawiać. Wczesniej tłumaczył mi że jesli nie będzie VINu to nie może zrobić zamówienia.
Może różnica polega na ty że ja mam hatchback a Ty kombi?

Kurcze, może masz rację, bo w sumie to jest jedyna różnica :( no cóż, czekamy, a jeśli to nie tajemnica, to proszę powiedz do kiedy masz zapisany maksymalny odbiór w umowie ( ja mam 30.06)

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 04 Maja 2020, 15:04:16 »
Mam podany 15 maja

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #473 dnia: 04 Maja 2020, 16:01:56 »
Mam podany 15 maja

No to wszystko w temacie, ja dałem pupy i se wybrałem 30.06

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #474 dnia: 07 Maja 2020, 20:21:09 »
Casperos, zmienił Ci się status zamówienia albo termin na stronie toyoty ? Bo ja nadal mam nie zmiennie status zamówiony i termin 15 maja.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #475 dnia: 07 Maja 2020, 22:27:05 »
Casperos, zmienił Ci się status zamówienia albo termin na stronie toyoty ? Bo ja nadal mam nie zmiennie status zamówiony i termin 15 maja.

mk77 cześć przyjacielu, u mnie sytuacja wygląda tak:
wg. systemu moja toyota:
https://1drv.ms/u/s!AiyO_l7aJy1agaUQyt43GRbi3yAmtg?e=EKWpz8
wg. Warszawy
jak w umowie maks 30.06.2020
wg. Salonu Katowice
15.05.2020

Ze zmian innych
Pan Handlowiec, który mi sprzedał, już nie pracuje w Toyota Katowice, i zastąpił go inny (nie odpisuje na maile  :czerwona:)
Musiałem "Panu Nowemu Handlowcowi" wszystko wytłumaczyć bo spadek po starym odziedziczył bez wiedzy podstawowej i dodatkowej.

W każdym razie, na obecną chwilę, irytujące jest oglądanie online tego statusu, i zacumowanego statku sea cruiser 1 w Zeebrugge.

Z informacji z Warszawy produkcja rusza 07.05.2020 (czyli dziś) w Burnaston, więc zakładam, że jeśli data produkcji była na 20 marca, a jest to 2 dni po 18tym, w którym zatrzymano fabrykę, to teraz powinno być wyprodukowane jutro np.

Ew. jeszcze mogę gdybać, wg. wiedzy nie pracującego handlowca, że auto już stoi w fabryce wyprodukowane i czeka na wycieczkę do portu.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #476 dnia: 08 Maja 2020, 06:24:40 »
Ja cały czas nie zmiennie mam status "zamówiony" i datę 15.05.2020 (nie później niż 15.05.2020).
Faktycznie prom stoi zacumowany cały czas od 25 kwietnia i się nie rusza.
Jak zmienił mi się termin z 4.05.2020 na 15.05.2020 to zadzwoniłem do handlowca i usłyszałem że toyota asekuracyjnie zmienia ten termin do takiego na który wg umowy może siebie zmienić. Nie jest powiedziane że jeśli masz w umowie koniec czerwca to faktycznie wtedy będzie, może być znacznie szybciej i oby tak było. Trzymam kciuki za jak najszybsze dostarczenie naszych aut.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #477 dnia: 08 Maja 2020, 10:19:42 »
Ja cały czas nie zmiennie mam status "zamówiony" i datę 15.05.2020 (nie później niż 15.05.2020).
Faktycznie prom stoi zacumowany cały czas od 25 kwietnia i się nie rusza.
Jak zmienił mi się termin z 4.05.2020 na 15.05.2020 to zadzwoniłem do handlowca i usłyszałem że toyota asekuracyjnie zmienia ten termin do takiego na który wg umowy może siebie zmienić. Nie jest powiedziane że jeśli masz w umowie koniec czerwca to faktycznie wtedy będzie, może być znacznie szybciej i oby tak było. Trzymam kciuki za jak najszybsze dostarczenie naszych aut.

No mi się raz zmienił z "któregoś kwietnia" na 04.05 (maksymalnie 04.05) ale już dalej mi nie przedłużali tylko ten status z opóźnieniem.

MK77, 3mam Cię za słowo  :grin: a tak na poważnie to, jestem pełen nadziei że uda nam się odebrać samochód na czas/przed czasem  :hug:

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #478 dnia: 08 Maja 2020, 10:21:47 »
Drodzy koledzy, w tym trudnym dla nas czasie oczekiwania na upragniony nowy samochód, chciałbym zapytać:

Czy oprócz mnie i kolegi MK77, ktoś jeszcze jest, kto zamówił od 15.02 do 31.03 i obecnie czeka na odbiór?
Napiszcie proszę, i dajcie znać jak u was ze statusami.

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #479 dnia: 08 Maja 2020, 10:37:00 »
MK77, przyczaiłem na MarineTraffic, że w Zeebrugge zameldował się dziś Autopremier, który zacumowany był w Grimsby,

Więc kto wie :D
poniżej screen :D

https://1drv.ms/u/s!AiyO_l7aJy1agaUR37FaD7z2J3L7GQ?e=bRC4gt

Mam nadzieje że oba statki pływają z toyotami :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl