Autor Wątek: Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid - Kilka pytań.  (Przeczytany 28970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid - Kilka pytań.
« dnia: 16 Sierpnia 2019, 16:21:15 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Przymierzam się do zakupu tego autka i mam klika kilka poważnych wątpliwość. Jak to jest z tą ładownością ile ona w końcu wynosi? Zmieszczą się 4 dorosłe osoby + bagaż?
Jak ciężką przyczepę można ciągnąć? Posiadam łódź wędkarską na przyczepie i nie ukrywam, że czasami chciałbym jej używać.

Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid - Kilka pytań.
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2019, 17:29:43 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Przymierzam się do zakupu tego autka i mam klika kilka poważnych wątpliwość. Jak to jest z tą ładownością ile ona w końcu wynosi? Zmieszczą się 4 dorosłe osoby + bagaż?
Jak ciężką przyczepę można ciągnąć? Posiadam łódź wędkarską na przyczepie i nie ukrywam, że czasami chciałbym jej używać.

W instrukcji obsługi jaką otrzymałem do auta stoi napisane, że max masa holowanej przyczepy dla TS to :
- 450 kg bez hamulca
- 750 kg z hamulcem

Maksymalne obciążenie haka 75 kg

Maksymalna dopuszczalna masa samego pojazdu 1955 kg
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2019, 17:45:06 »
Dziękuję za odpowiedź. Możesz napisać jaką masz masę własną w dowodzie? Dokładnie z takim samym wyposażeniem chciałbym kupić. Plus hak holowniczy. W katalogach widzę 1370-1560kg w zależności od wersji. Co daje od 395kg do 585kg.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2019, 18:54:03 »
Dziękuję za odpowiedź. Możesz napisać jaką masz masę własną w dowodzie? Dokładnie z takim samym wyposażeniem chciałbym kupić. Plus hak holowniczy. W katalogach widzę 1370-1560kg w zależności od wersji. Co daje od 395kg do 585kg.

Mam HB a nie TS..więc masa własna mojej Corolli z dowodu Ci się nie przyda ... masa Corolli HB 2.0 gotowej do jazdy to 1415 kg natomiast rzeczywista masa pojazdu to 1558 kg.
Niestety w instrukcji nie podają dla TS  :-(
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2019, 19:37:05 »
Fakt. Nie doczytałem, że masz w podpisie HB.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2019, 02:07:03 »
TS z tym samym wyposażeniem jest cięższa od HB o ok. 50 kg.  Masa własna wpisana do dowodu rejestracyjnego to masa zatankowanego auta z kierowcą ważącym 75 kg.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpnia 2019, 11:47:25 »
Czyli tak naprawdę ~400kg zapasu. W moim przypadku pomijalne, trzy osobowa rodzina. Uciąg na haku też akceptowalny. Chociaż dobrze mieć w podświadomości większą rezerwę.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Sierpnia 2019, 10:39:19 »
Pojeździłem tym autkiem kilka setek km i coraz bardziej mnie przekonuje do siebie. Spalanie na mojej trasie  do pracy (po 31km w jedną stronę) 4.7l z licznika.  Jazda na 2punkty. Przy mocniejszej nodze 5.5l. Mocy pod dostatkiem praktycznie od ręki a raczej nogi :). Zawieszenie dość sztywne na 18tkach felgach. Na 17 pewnie lepiej ale i tak mi odpowiada taki lekko sportowy charakter. Słychać delikatny szum lusterek powyżej 100km/h, na akceptowalnym poziomie. Chyba najgłośniejszym elementem przy spokojnej jeździe jest silnik spalinowy, który pomrukuje tak od 1600 obrotów. Czuc też lekką wibrację od silnika w tym zakresie obrotów. Uporczywego wycia przy pedale w podłodze nie ma. Silnik brzmi rasowo bym powiedział.
Wykończenie Executive+VIP całkiem ok. Siedzenia wygodne, dobrze trzymające. Miejsca jest też całkiem sporo. Mogę bez problemu usiąść sam za sobą a mam 189cm. Miejsca nad głową na 3,5palca z przodu, na dwa palce z tyłu. HUD jest bardzo dobrej jakości. JBL gra bardzo dobrze. Jedynie system inforozrywki jest po prostu słaby ale mam zapewnienie, że przy zamówieniu będzie już z AAiAC, oczywiście za dopłatą 1000zł. Ładowność 550kg, uciąg  na haku 750kg.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Sierpnia 2019, 22:01:44 »
Pojeździłem tym autkiem kilka setek km i coraz bardziej mnie przekonuje do siebie. Spalanie na mojej trasie  do pracy (po 31km w jedną stronę) 4.7l z licznika.  Jazda na 2punkty. Przy mocniejszej nodze 5.5l. Mocy pod dostatkiem praktycznie od ręki a raczej nogi :). Zawieszenie dość sztywne na 18tkach felgach. Na 17 pewnie lepiej ale i tak mi odpowiada taki lekko sportowy charakter. Słychać delikatny szum lusterek powyżej 100km/h, na akceptowalnym poziomie. Chyba najgłośniejszym elementem przy spokojnej jeździe jest silnik spalinowy, który pomrukuje tak od 1600 obrotów. Czuc też lekką wibrację od silnika w tym zakresie obrotów. Uporczywego wycia przy pedale w podłodze nie ma. Silnik brzmi rasowo bym powiedział.
Wykończenie Executive+VIP całkiem ok. Siedzenia wygodne, dobrze trzymające. Miejsca jest też całkiem sporo. Mogę bez problemu usiąść sam za sobą a mam 189cm. Miejsca nad głową na 3,5palca z przodu, na dwa palce z tyłu. HUD jest bardzo dobrej jakości. JBL gra bardzo dobrze. Jedynie system inforozrywki jest po prostu słaby ale mam zapewnienie, że przy zamówieniu będzie już z AAiAC, oczywiście za dopłatą 1000zł. Ładowność 550kg, uciąg  na haku 750kg.

Jesli masz 189 cm wzrostu i z tylu aż tyle miejsca nad głowa to jestem w szoku. Ja mam skyview i 181 cm, ale trzech palców nad głowa nie wcisnę. W skrócie - z tylu nad głowa jest ciasno. Dopłata do AA czy Android moze być niższa wg moich info. Zreszta pisałem o tym w kwietniu ze bedzie aktualizacja do modeli z 2019 r. ale wszyscy mnie hejtowali...
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Sierpnia 2019, 22:53:20 »
Dopłata do AA czy Android moze być niższa wg moich info. Zreszta pisałem o tym w kwietniu ze bedzie aktualizacja do modeli z 2019 r. ale wszyscy mnie hejtowali...

1000 zł - to jest dopłata z cennika do pakietu connect dla nowych zamówień - ta kwota też może spaść?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Sierpnia 2019, 23:07:13 »
Ja miałem na myśli aktualizacje naszych, czyli 2019. Mówi sie o 500 zł. Ale zobaczymy, nawet jak 1 tys, warto chyba.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Sierpnia 2019, 23:13:18 »
Ja miałem na myśli aktualizacje naszych, czyli 2019. Mówi sie o 500 zł. Ale zobaczymy, nawet jak 1 tys, warto chyba.

Najważniejsze żeby to zrobili - mi wczoraj napisał dealer ze <300 zł aktualizacja wyniesie

Zastanawia mnie tylko jedno - dla nowego samochodu opcja 1000 zl a aktualizacja <300 zł -  :o
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Sierpnia 2019, 23:15:24 »
Szkoda tylko ze 2 kwartał 2020. Miałem info pierwsze, ze jeszcze w tym roku... No nic, pozostaje czekanie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2019, 23:24:38 »
Zreszta pisałem o tym w kwietniu ze bedzie aktualizacja do modeli z 2019 r. ale wszyscy mnie hejtowali...
Pożyjemy zobaczymy  :o
Zastanawia mnie tylko jedno - dla nowego samochodu opcja 1000 zl a aktualizacja <300 zł -  :o
Też mi to sie wydaje trochę dziwne. W Aygo za 1000zł są trochę inne multimedia.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Sierpnia 2019, 23:30:51 »
Zreszta pisałem o tym w kwietniu ze bedzie aktualizacja do modeli z 2019 r. ale wszyscy mnie hejtowali...
Pożyjemy zobaczymy  :o
Też mi to sie wydaje trochę dziwne. W Aygo za 1000zł są trochę inne multimedia.

Pożyjemy zobaczymy, to info z pierwszej ręki TMP. Tu nie ma nic do gdybania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl