Autor Wątek: Toyota Connected Car  (Przeczytany 86699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota Connected Car
« Odpowiedź #180 dnia: 16 Grudnia 2019, 21:24:14 »
No to pisz do centrali bo chyba nic nie wymyślimy.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 16 Grudnia 2019, 21:25:09 »
Norbert a wchodziłeś w ustawieniach w zakładkę samochód.Tam jest aktywacja usług sieciowych

Pawle opcja zaznaczenia aktywacji usług sieciowych musi być pod napisem na stronie startowej aplikacji pod tekstem "Witaj Arkadiusz już tylko jedna rzecz do zrobienia ...." Na samym początku było "znajdz swojego dilera" Późnej  jak napisałem do toyoty i zainstalowałem aplikację jeszcze raz opcja ta się pokazała.

Jest dokładnie tak jak piszesz... Reinstalacja teraz nie dała nic. Napisałem dzisiaj kolejnego maila do Toyoty... Pozostaje czekać...

Offline sq1

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #182 dnia: 16 Grudnia 2019, 21:29:13 »
u mnie wszystkie zgody zaakceptowane, potwierdzone (usluga aktywna) i widzę listę dodanych akcesoriów (znaczy się terminy dodania), ale na mapie samochodu nie ma (zero danych z samochodu). Cały czas jest informacja że "Twój samochód przemieszcza się, lokalizacja zostanie zaktualizowana po zaparkowaniu samochodu w miejscu z dostępem do sieci komórkowej". Samochód odebrany w piątek, aplikacja aktywowana też w piątek.
Logowanie na 2 różne telefony nie pomogło

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #183 dnia: 16 Grudnia 2019, 22:10:05 »
U mnie na początku też tak było..Dopiero po ok 2 tygodniach się wszystko unormowało i zaczęło pokazywać wszystkie jazdy .Czekaj spokojnie będzie dobrze.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #184 dnia: 16 Grudnia 2019, 22:24:43 »
Właśnie zaktualizowała mi się apka,ale nic nie dodali

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 25 Grudnia 2019, 14:49:24 »
W jaki sposób argumentowaliście włączenie usługi sieciowej? U mnie kontakt z ASO się urwał... Potwierdziłem wszystkie zgody, poprosiłem o włączenie tych usług i cisza... Mogliby chociaż dać znać, że czas na uruchomienie to np tydzień, dwa lub 5 lat...

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 25 Grudnia 2019, 17:02:46 »
W moim przypadku czas uruchomienia to jakieś 2 dni. Ale od odbioru auta minął jakiś miesiąc, prawdopodobnie handlowiec nie przekazał dalej informacji żeby aktywowali usługi. Polecam napisać maila w tej sprawie.
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:00:45 »
Problem w tym, że w moim ASO nie bardzo wiedzieli o co chodzi w tym wszystkim... Wysłałem kilka maili, zadali parę pytań. Dostali kilka odpowiedzi i... cisza. Wysłałem jeszcze 2 maile z prośbą o włączenie usługi sieciowej, ale jest brak odpowiedzi.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #188 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:36:12 »
A czy masz aktywny przycisk sos,bo wydaje mi się że jest to powiązane

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:46:51 »
U mnie przycisk był aktywny od samego odbioru z salonu (paliła się zielona dioda), więc zakładam że nie ma to wpływu na usługi sieciowe.
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #190 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:51:01 »
Wydaje mi się że ma bo do obsługi  jest zamontowana karta sim

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:51:40 »
Dioda koło tego przycisku świeci się na zielono. Czy przez tą aplikację łączycie tylko będąc w aucie czy można sprawdzać dane np w domu? Może trzeba ją usunąć i zainstalować ponownie?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 25 Grudnia 2019, 18:58:33 »
Dane  w aplikacji  zapisują si na serwerze a odczytać możesz je wszędzie gdzie masz internet Dziś jak popatrzyłem na sos to świecił się na czerwono. Ale później nie sprawdzałem

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #193 dnia: 25 Grudnia 2019, 20:27:14 »
U mnie wyglądało to tak, że gdy pierwszy raz wgrałem aplikację do telefonu to kazało mi skontaktować się z dilerem w celu aktywacji usług sieciowych. Nie chciało mi się tego robić i odinstalowałem apkę. Potem po kilku miesiącach wgrałem ją znów, gdy koledzy z forum zachwalali ją i już nie miałem informacji o dilerze, tylko zaakceptowałem zgody i działa.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #194 dnia: 27 Grudnia 2019, 10:58:25 »
Czy znacie może numer telefonu do działu, który mógłby pomóc w rozwiązaniu tego problemu?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl