Autor Wątek: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic  (Przeczytany 162833 razy)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #570 dnia: 24 Lutego 2024, 16:39:48 »
zbędne kłótnie panowie, zle się czyta. wczoraj byli u mnie ludzie z serwisu mercedesa, więc spytałem o szacunkowy koszt przeglądu klasy A po dwóch latach, taki z wpisem do książki. średnio to 2000 netto, koszt roboczogodziny około 700-800 brutto. to jednak nieco drożej niż w toyocie..

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #571 dnia: 24 Lutego 2024, 16:42:54 »
zbędne kłótnie panowie, zle się czyta. wczoraj byli u mnie ludzie z serwisu mercedesa, więc spytałem o szacunkowy koszt przeglądu klasy A po dwóch latach, taki z wpisem do książki. średnio to 2000 netto, koszt roboczogodziny około 700-800 brutto. to jednak nieco drożej niż w toyocie..
ano to wiadomo,ze drożej niż w Toyce ..

aa Ci co piszą niską  Cene - to nie podają - co mieli robione.

od 2go serwisu czyli 30k km nie widze,ze ktoś pisal,ze konserwowali/czyscili mu hamulce itd,aa to juz koszt 400-500 ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #572 dnia: 24 Lutego 2024, 17:17:18 »
koszt roboczogodziny około 700-800 brutto. to jednak nieco drożej niż w toyocie..
Koszt roboczogodziny w ASO róźnych marek jest podobny tylko w tym temacie operuje vsię ogólnikami a jedynym konkretem jest przebieg który dla danej marki może oznaczać co innego. Nie wspomnę o kwestiach związanych z miejscem działania danej stacji (region Polski).
Bardziej skupił bym się na jakości usług  a nie na cenie 200zł w lewo czy prawo.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #573 dnia: 24 Lutego 2024, 20:53:17 »
Ceny przeglądów dla MB 4+(powyżej 4 lat)
https://zasadaauto.pl/serwis/pakiety-serwisowe-4
Jak widzisz moje 1049 zł nie było jakimś ewenementem.

Czytaj ze zrozumieniem ceny "od" zaznaczono gwiazdką i dalej szukasz gwiazdki i tu zgaduj zgadula " * Ceny sugerowane brutto. Autoryzowany Serwis ma prawo do zmiany ceny według własnego uznania."
Więc Aso ci powie no panie no coś tu trzeba i to kosztuje i jaki ci nie odpowiada to wypad i szukaj dalej w atrakcyjnej cenie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: 24 Lutego 2024, 21:23:39 »
Czytaj ze zrozumieniem ceny "od" zaznaczono gwiazdką i dalej szukasz gwiazdki i tu zgaduj zgadula " * Ceny sugerowane brutto. Autoryzowany Serwis ma prawo do zmiany ceny według własnego uznania."
A znasz gdzieś cennik gdzie napisano ceny "do" ? A pytanie o koszt końcowy umiesz zadać? Przecież tak jest w każdym ASO, że cena jest podana orientacyjnie.
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2024, 21:25:51 wysłana przez pireus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl