Autor Wątek: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?  (Przeczytany 17608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Auris II Start Edition...ktoś coś wie ?
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Listopada 2019, 13:03:58 »
Masz całkowitą rację , idę sprawdzić .Znalazłem też wątek tu http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,41640.15.html ,ale jest nie dokończony .
I takie ?? mam ,pas zapięty musi być i kierunek włączony , chyba tak ,ale pewności brak . Ja aku nie odłączałem .

Kalibracja zrobiona z sukcesem  <taniec>
Bez pasa i kierunku , rzeczywiście na wyświetlaczu domyślnie pokazuje i szuka miejsca z prawej ,dopiero z lewym kierunkiem po lewej. Czy w trakcie i przed parkowaniem musi być pas zapięty ,oraz prawy kierunek włączony ?
Muszę to przetestować w praktyce .
Tylko jest parkowanie równolegle , bo drugie wciśniecie przycisku kasuje IPA . 
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2019, 13:24:12 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Listopada 2019, 11:26:22 »
Tego, że parkuje też po lewej po włączeniu kierunka to nie wiedziałem :) Fajna sprawa

Pas to nie wiem, bo zawsze mam zapięte, ale kierunek nie musi być włączony jeśli parkujesz po prawej....
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2019, 11:28:09 wysłana przez camillo »

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Listopada 2019, 15:44:41 »
No a jak jest z parkowaniem pod marketem , nie na boku drogi ? Auris potrafi to czy nie ?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Listopada 2019, 16:18:56 »
Parkowanie prostopadłe nie jest możliwe

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Listopada 2019, 12:27:45 »
Pas to nie wiem

No i zaparkowałem po prawej z IPA, pas nie zapięty i bez kierunku , na środku u góry pomiędzy zegarami świeciła się zielona kierownica . Naiwnie myślałem że pedałami po R też kieruje ,ale jednak nie:) . Wolno jechałem na wstecznym i kiera szybkawo latała ,szkoda że nie wyszedłem obejrzeć dookoła ,jak to wyszło wobec innych aut i krawężnika ,ale to kolejnym razem .

Niestety clime mam jednostrefową , chyba że się mylę ,ale tylko lewe pokrętło ustawia temp. a prawe zawiaduje nadmuchem .

bo zawsze mam zapięte

A ja żeby nie piszczało , bo to za intensywny dźwięk ,kupiłem samą klamrę pasa na szrocie i wsadziłem w zapięcie . Na trasie pasy zapinam ,a w mieście nie .

Kolego camillo ,czy ty też masz na końcu tłumika chromowaną końcówkę , moja tak sympatycznie basuje/popierduje . Nie wiem czy tak było oryginalnie , czy ktoś założył bo nie słyszał silnika , lub by być słyszalnym na drodze . Wygląda to na ori , bo rura sama na końcu nie jest prosta tylko ma takie garbki z blachy ,jakby do mocowania tej końcówki . Zdjąć jej nie idzie . Na zimnym silniku buczy ,potem cichnie by tylko podczas jazdy popierdywać i to przy mocniejszej jeździe jak sądzę , w środku nie jest głośno . Początkowo szukałem dziury w tłumiku ,ale takowej nie ma .

Lusterka mam nie fotochromatyczne , to w środku tylko jest ręcznie przestawiane , by ktoś z tyłu nie oślepiał .
W miarę czasu trzeba by zrobić spis ,co mamy w aucie , a wtedy inni posiadacze tej wersji będą mogli porównać i dopisać się jak mają coś jeszcze innego . Tylko to trzeba zrobić na raz w z całości bo modyfikować po czasie nie będzie można .
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2019, 13:01:12 wysłana przez Rademenes »

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Listopada 2019, 17:50:47 »
W sumie muszę sie przyjrzeć wydechowi... u mnie za to jest bardzo głośno podczas jazdyw porównaniu chociażby do mazdy 3... I nie wiem czy to wina wydechu czy kolektora czy ten typ tak ma... głośno chodzi silnik i nie jestem pewny czy to taki a la sportowy akcent.... mało tego jak na 132 km bardzo wolno się rozpędza i jest mało dynamiczny przy porównaniu też do mazdy 3 gdzie owa ma 110 km to tam czuć od razu jak w fotele przyciska a tutaj jakbym miał raptem 75km :(

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Listopada 2019, 18:14:22 »
Głośny wydech podlega akcji serwisowej i wymieniają na nowy.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Listopada 2019, 01:32:56 »
W sumie muszę sie przyjrzeć wydechowi... u mnie za to jest bardzo głośno podczas jazdyw porównaniu chociażby do mazdy 3... I nie wiem czy to wina wydechu czy kolektora czy ten typ tak ma... głośno chodzi silnik i nie jestem pewny czy to taki a la sportowy akcent.... mało tego jak na 132 km bardzo wolno się rozpędza i jest mało dynamiczny przy porównaniu też do mazdy 3 gdzie owa ma 110 km to tam czuć od razu jak w fotele przyciska a tutaj jakbym miał raptem 75km :(

Jak na moje ucho , mój wydech tylko po postoju większym sobie buczy jakby była w tłumiku gdzieś dziura , nie mam kanału ,kładłem się i z lusterkiem nic nie widziałem . Na pierwszym przeglądzie tez nic nie widzieli . Mój silnik na postoju jest ledwie słyszalny , podczas jazdy znośnie pracuje , ja mam nalatane 50000km. Mam porównanie po VW 2.0 TDI 140KM , tez odczuwam brak mocy ,ale bez wiatraka zwanego turbina takie auto by leciało trzeba podeptać ,jak sadze a jak nie to nie i spalanie znośne bardziej .To jest koszt trwałości jednostki napędowej, nie ma turba i mniej problemów ,tyle ze trzeba poprzeciągać na biegach obroty i prędkość  jak się chce rozpędzić szybciej . Może w mazdzie 3 był wiatrak ? Ilość KM jest podobna ,tylko szybkość reakcji inna .

Głośny wydech podlega akcji serwisowej i wymieniają na nowy.
Moja Toyota na tą chwile podlega tylko kampanii na zbiornik par paliwa . Chyba że ta akcja nie jest po VIN ,a tylko po zgłoszeniu ?

« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2019, 02:27:57 wysłana przez Rademenes »

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Listopada 2019, 15:21:57 »
Po vin na stronie toyoty pokazuje mi akcje naprawcza nie na wydech tylko na wymiane zbiornika paliwa....rozumiem, ze wymiana i sprawdzenie jest calkowicie bezplatna? W sumie ze zbiornikiem chyba wszystko jest ok....

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Listopada 2019, 06:57:02 »
Po vin na stronie toyoty pokazuje mi akcje naprawcza nie na wydech tylko na wymiane zbiornika paliwa....rozumiem, ze wymiana i sprawdzenie jest calkowicie bezplatna? W sumie ze zbiornikiem chyba wszystko jest ok...

Tak kampanie są free , doczytaj raczej taki mały zbiornik w baku zwany par paliwa . Raczej całego baku nie wymieniają . Przy tej akcji , jak byś jechał to nie może być w baku więcej paliwa niż połowa , no i kanapę z tyłu chcą wywalać by się dostać do środka baku , więc jakieś foteliki też odpadają .

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Listopada 2019, 16:30:19 »
Wymieniałeś lub będziesz wymieniał u siebie? Nie wiem czy jest sens...
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2019, 19:38:56 wysłana przez fazibazi »

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Listopada 2019, 20:51:10 »
Na razie nie mam czasu , potem zaraz święta ,może w styczniu . Na pewno pojadę mimo wywalania fotelika ,jest sens ASO go widzi ,za free wymieni ,a ja trochę się przygotuję i pomęczę ich pytaniami . Po za tym przez tel. w kilku sprawach już słyszałem "info na miejscu z dowodem" ,więc kilka spraw zamierzam na tej wizycie ogarnąć . No i zobaczę te serwisy toyoty , nigdy nie miałem toyoty , może choć tu nie zobaczę tego co gdzie indziej i nie usłyszę bajek bzdurnych . 

Offline camillo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Listopada 2019, 08:41:30 »
A co z tym paliwem co już jest ? Wypompują czy jak ? Jestem prawie przekonany, że auris za głośno chodzi i teraz pytanie czy kwalifikuje sie na serwis z wymianą... słychać go z daleka jak jedzie...może na dniach nagram filmik i wstawię...

Offline Przemo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Listopada 2019, 08:46:29 »
Nic nie wypompowuja. Mnie prosili o przyjazd w okolicach rezerwy, im mniej tym lepiej, żeby nic nie porozlewalo się w trakcie wymiany.
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2019, 09:41:57 wysłana przez fazibazi »

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Listopada 2019, 09:09:41 »
Radzę od razu po wymianie zbiornika par paliwa zalać pod korek i stanąć pod górkę. Ja nie sprawdziłem i lało się bo podwinęła się uszczelka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl