Autor Wątek: Alarm w Corolli  (Przeczytany 25651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Alarm w Corolli
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Czerwca 2024, 14:40:31 »
2,9 V to już zbyt nisko. Zasięg karty w tym systemie zależy od napięcia baterii i oczywiście ułożenia anten (tego już bez rozebrania wozu nie sprawdzisz)
Producent sugeruje jej wymianę co 6 miesiecy.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Lipca 2024, 14:18:23 »
A wymień na początku baterie w tej karcie (cr2032, markowa np Varty) bo objaw jest taki jakby była za slaba
Wiesz, też na to wpadłem, wymieniłem, chociaż to dziwne, nowe auto, ledwie kilka dni, ale okazuje się że w pilocie był jakiś noname z napięciem 2,9V... Póki co 2 próby były ok. Oszczędności na każdym kroku ;p
nauczony doświadczeniem (wcześniej miałem Opla) - jeździć - obserwować...

Niemniej, dziękuję za udzielenie się w temacie.

Dam znać za kilka dni jak to wygląda, niech będzie dla potomnych, może ktoś skorzysta

Hej wracam z info, niestety, może faktycznie nieznacznie żadziej, ale nadal w większości przypadków drze ryja alarm na mnie ;) aż się boję go otwierać... dam znać co wyszło po rozmowie/wizycie w serwisie
Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Lipca 2024, 13:47:46 »
A wymień na początku baterie w tej karcie (cr2032, markowa np Varty) bo objaw jest taki jakby była za slaba
Wiesz, też na to wpadłem, wymieniłem, chociaż to dziwne, nowe auto, ledwie kilka dni, ale okazuje się że w pilocie był jakiś noname z napięciem 2,9V... Póki co 2 próby były ok. Oszczędności na każdym kroku ;p

Dam znać za kilka dni jak to wygląda, niech będzie dla potomnych, może ktoś skorzysta

Hej wracam z info, niestety, może faktycznie nieznacznie żadziej, ale nadal w większości przypadków drze ryja alarm na mnie ;) aż się boję go otwierać... dam znać co wyszło po rozmowie/wizycie w serwisie
Hej wracam z info, w serwisie w ASO sprawdzili, oczywiście sprawdzali mając kartę cały czas przy aucie, u nich działało, ale problem jest wtedy, gdy po jakimś czasie auto "zgubi" kartę z zasięgu BT... no nic, w każdym razie, nagrałem film i wysłałem do ASO, bo oczywiście po ich sprawdzeniu nic się nie zmieniło, choc widziałem faktycznie sprawdzali anteny i niby wszystko gra. Doszli do wniosku, że jak nadal będzie ten sam problem to wymienią kartę proxy.

i tu pytanie do osób mądrzejszych ode mnie w temacie. Info jakie dostałem od ASO, "muszą przekazać info do producenta alarmu czy wyrażają zgodę na wymianę karty". Tyle, że ja czekam już 1,5tyg na tę ich cała "zgodę"... a ja od nowości męczę się z alarmem, który więcej problemu robi mi niż potencjalnemu złodziejowi WTF? Serio to normalne, że musze tyle czekać, czy olać ich i pojechać do innego ASO w okolicy jak mi tego nie zrobią w najbliższych dniach? Podmiana karty to przecież 10 min. Wymiana i ponowne zaprogramowanie...
Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Lipca 2024, 14:12:45 »

Hej wracam z info, w serwisie w ASO sprawdzili, oczywiście sprawdzali mając kartę cały czas przy aucie, u nich działało, ale problem jest wtedy, gdy po jakimś czasie auto "zgubi" kartę z zasięgu BT... no nic, w każdym razie, nagrałem film i wysłałem do ASO, bo oczywiście po ich sprawdzeniu nic się nie zmieniło, choc widziałem faktycznie sprawdzali anteny i niby wszystko gra. Doszli do wniosku, że jak nadal będzie ten sam problem to wymienią kartę proxy.

i tu pytanie do osób mądrzejszych ode mnie w temacie. Info jakie dostałem od ASO, "muszą przekazać info do producenta alarmu czy wyrażają zgodę na wymianę karty". Tyle, że ja czekam już 1,5tyg na tę ich cała "zgodę"... a ja od nowości męczę się z alarmem, który więcej problemu robi mi niż potencjalnemu złodziejowi WTF? Serio to normalne, że musze tyle czekać, czy olać ich i pojechać do innego ASO w okolicy jak mi tego nie zrobią w najbliższych dniach? Podmiana karty to przecież 10 min. Wymiana i ponowne zaprogramowanie...

Dla mnie jasno dali do zrozumienia że wszczęli postępowanie reklamacyjne z producentem alarmu, zazwyczaj jest 14 dni na udzielenie odpowiedzi. Czy oficjalnie zgłosiłeś reklamacje na piśmie nie wiem, wtedy masz w 14 dni dostać odpowedź, jeśli jej nie dostaniesz to reklamacja jest uznana za zasadną. "Na gębę" raczej nie ma zasad.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl