Autor Wątek: Nawigacja w Camry 2019  (Przeczytany 281343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #1215 dnia: 23 Maja 2023, 19:25:45 »
Czy komuś udało się zaktualizować mapy do najnowszej wersji?
Nie wiem jaka jest ostatnia wersja ale jakieś 2 tygodnie temu zainstalowałem sobie aktualizacje map.

Offline tofi

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota CAMRY
« Odpowiedź #1216 dnia: 16 Października 2023, 15:42:07 »
Witam serdecznie wszystkich

Chciałem zaktualizować swoją navi do wersji 2023v2 w Toyota Camry ale mimo pobrania map i wypakowania na pendrive sformatowany na FAT 32, aktualizacja nie jest możliwa. System niby czyta pendrive ale nie wyświetlają się żadne komunikaty. Próbowałem przez strone toyota-tech.eu gdzie wpisałem identyfikator urządzenia a następnie wygenerowany przy zakupie kod ale wyskakuje błąd. Napisałem w tej sprawie do Toyota Polska ale cisza. Może ma ktoś dokładny tutorial ? bądź spotkał się ktoś z Was z takim problemem. Wyczytałem na forach, że zanim zaktualizuje się system navigacji do najnowszej wersji winno się wpierw uaktualnić mapy.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1217 dnia: 17 Października 2023, 21:33:26 »
Na pendrive ma być katalog FMU. Operacja musi być przeprowadzona przy udziale telefonu z udostępnieniem przez wifi i tethering bluetooth. Po inicjacji pendrive powinien się wyświetlić kod, który wprowadzasz na stronie Toyota.tech. Tam otrzymasz kod który wprowadzasz w radiu. To tyle w kwestii aktualizacji mapy. Nie sądzę aby w związku z wersją radia występowały jakieś problemy.
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2023, 21:40:14 wysłana przez surrender »

Offline tofi

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota CAMRY
« Odpowiedź #1218 dnia: 19 Października 2023, 16:50:06 »
Na pendrive ma być katalog FMU. Operacja musi być przeprowadzona przy udziale telefonu z udostępnieniem przez wifi i tethering bluetooth. Po inicjacji pendrive powinien się wyświetlić kod, który wprowadzasz na stronie Toyota.tech. Tam otrzymasz kod który wprowadzasz w radiu. To tyle w kwestii aktualizacji mapy. Nie sądzę aby w związku z wersją radia występowały jakieś problemy.

Dziękuję za podpowiedź. Wszystko przebiegło sprawnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl