Autor Wątek: Nawigacja w Camry 2019  (Przeczytany 282165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raw

• Toyot Chodzacy
Odp: Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #495 dnia: 18 Marca 2021, 18:11:36 »
Problem w tym że większość obecnych uchwytów jest na kratkę od nawiewu.
Czytałem kiedyś, że dla telefonu nie jest za zdrowe, jak leci na niego cały czas zimne powietrze z klimatyzacji (mówię tu o okresie letnim). Temperatura powietrza na wylocie ma pewnie ze 3 st C.

Ma ktoś w tej kwestii jakieś doświadczenia?

@klaudiusz - poczekam na Twoja recenzje uchwytu z aliexpres.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #496 dnia: 18 Marca 2021, 21:59:12 »
Szanowny Panie

Rzeczywiście, Toyota Motor Europe pracowała nad wprowadzeniem funkcjonalności AA i CP także dla modelu Camry Chociaż tutaj podchodziła do sprawy z dużo większą ostrożnością nie deklarując nam konkretnej daty jej wprowadzenia w Camry ani też nie dając nam jasnej gwarancji, iż uda się to zrobić.

Dodatkowo pragniemy poinformować, iż w naszych materiałach reklamowych i marketingowych  nie informowaliśmy, iż taka funkcjonalność będzie dostępna. 

W zeszłym tygodniu dostaliśmy definitywną odpowiedź - technicy Toyota Motor Europe, mimo wielu prób, nie znaleźli ostatecznego rozwiązania technicznego, które pozwoliłoby wprowadzić taka funkcjonalność

Jest nam  przykro, iż mimo wysiłków zespołu technicznego  nie możemy zaproponować takiej aktualizacji. Camry zasługuje na tę funkcjonalność, jednak na drodze staje nam montowany w Camry dla rynku europejskiego centralny moduł multimedialny, o czym wspominaliśmy we wcześniejszej odpowiedzi.

Z poważaniem,

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #497 dnia: 19 Marca 2021, 08:27:11 »
To się napisali w tej Toyocie... Ja ogólnie skłaniam się do  zakupu tego modułu dedykowanego do camry ...

? 210,40  9%OFF | Drahtlose CarPlay AndroidAuto Retrofit Box für Toyota iSmart auto auto Drahtlose CarPlay für Toyota Avalon & Camery 17-19 8 zoll Bildschirm
https://a.aliexpress.com/_vnvOEL

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 19 Marca 2021, 10:43:11 »
To się napisali w tej Toyocie... Ja ogólnie skłaniam się do  zakupu tego modułu dedykowanego do camry ...

? 210,40  9%OFF | Drahtlose CarPlay AndroidAuto Retrofit Box für Toyota iSmart auto auto Drahtlose CarPlay für Toyota Avalon & Camery 17-19 8 zoll Bildschirm
https://a.aliexpress.com/_vnvOEL

Ciekawe czy będzie działać w Executive bo to chyba pod maly ekran?

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: 19 Marca 2021, 10:52:03 »
Napisane jest 8 cali także myślę że tak zresztą przy takim module nie sądzę żeby wielkość wyświetlacza miała jakieś znaczenie.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #500 dnia: 19 Marca 2021, 12:15:51 »
Ale tam też jest napisane, że nie działa mikrofon OEM czyli pewnie można zapomnieć o rozmawianiu przez AA i CP.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #501 dnia: 19 Marca 2021, 12:21:06 »
Napisane jest 8 cali także myślę że tak zresztą przy takim module nie sądzę żeby wielkość wyświetlacza miała jakieś znaczenie.
Chińczyk odpisał mi że wersja pod moje radio czyli te z większym ekranem jest w fazie opracowywania i da mi znać jak będzie gotowe  :cheesy:

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: 19 Marca 2021, 12:34:38 »
Czyli trzeba się wstrzymać na to wychodzi... oni też by mogli lepiej sprecyzować do jakich modeli nadaje sie ten moduł. Ogolnie znalazłem jeszcze coś takiego na Rosyskim  rynku...

https://www.carengineering.ru/yandeks-navigaciya-toyota-camry-v70-1

Co mysliscie o tym? ????

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #503 dnia: 19 Marca 2021, 13:13:23 »
Czyli trzeba się wstrzymać na to wychodzi... oni też by mogli lepiej sprecyzować do jakich modeli nadaje sie ten moduł. Ogolnie znalazłem jeszcze coś takiego na Rosyskim  rynku...

https://www.carengineering.ru/yandeks-navigaciya-toyota-camry-v70-1

Co mysliscie o tym? ????

1700zl,
To z aliexpress też jest pod nasz model : ? 474,87  15%OFF | 4GB Lsailt Android 9.0 interfejs multimedialny dla Camry 2018-20 wsparcie skrzynki CarPlay Youtube , Netflix , Waze RAV-4 Prius, Avalon
https://a.aliexpress.com/_v1j2xV

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #504 dnia: 19 Marca 2021, 19:27:55 »
Słuchajcie mam taki moduł androidowy w Audi Q3  i każdy z nich ma jedną wadę dźwięk wpinany jest w AUX w rezultacie jego jakość spada na łeb na szyję :/  Tu też, aby słyszeć dźwięk z AA i CP trzeba wybrać źródło aux. Generalnie ja po doświadczeniach z Audi nie inwestowałbym już w to tyle pieniędzy ( mój moduł kosztował 3200zl )

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #505 dnia: 23 Marca 2021, 14:39:50 »
Panowie. Jak wyglada nawigacja w Camry? Informacja o korkach? Daje rade? Czy informacja jest pobierana automatycznie? Jak porownanie z Google Maps?

Zastanawiam sie czy nie dolozyc po prostu modulu nawigacji zamiast wymieniac cale radio. Kosz mniejszy, zostaje oryginalny mikrofon oraz inne funkcjonalnosci.

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #506 dnia: 23 Marca 2021, 16:17:39 »
Krótko mówiąc - moim zdaniem totalna lipa w porównaniu do Google

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #507 dnia: 23 Marca 2021, 20:48:30 »
Tak działa, że np. obwodnicy Częstochowy nadal nie ma. Nie idź w to, bo będziesz jeszcze bardziej wkurw.....

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #508 dnia: 23 Marca 2021, 21:21:11 »
Panowie. Jak wyglada nawigacja w Camry? Informacja o korkach? Daje rade? Czy informacja jest pobierana automatycznie? Jak porownanie z Google Maps?

Zastanawiam sie czy nie dolozyc po prostu modulu nawigacji zamiast wymieniac cale radio. Kosz mniejszy, zostaje oryginalny mikrofon oraz inne funkcjonalnosci.

Jeżdżę w trasy z włączoną nawigacją Toyoty i z włączoną na telefonie Google Maps. Cóż takie dziwactwo z powodu braku CarPlay. Seryjna pokazuje niekiedy info o korkach (zazwyczaj ?nie widzi? korków, a Google widzi), pokazywanie czasu do celu jest inne i zazwyczaj niewiarygodne w porównaniu z Google. Nie pokazuje niektórych dróg. Plusem seryjnej: ekran oraz wyświetlanie między zegarami. Staram się ją polubić ale ciężko.  Google jest szybki i wiarygodnie w czasie rzeczywistym pokazuje korki (S8 Białystok- Wawa-Białystok). Szybko i łatwo można wpisać cel podróży. Mam jeszcze nawigację tom tom i też równie dobra jak Google ale nie zamontuje jej do szyby...bo to żenada w nowym aucie klasy D/E.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #509 dnia: 23 Marca 2021, 21:24:56 »
Dziekuje za podpowiedzi. Jak dostaje modul za 700zl to zainstaluje. Inaczej szkoda kasy i dozbieram do radia na androidzie. Aczkolwiek... za pike te ramki to nie sa

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl