Autor Wątek: Nawigacja w Camry 2019  (Przeczytany 281996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #720 dnia: 10 Kwietnia 2021, 17:57:38 »
Tak wiem.
Klaudiusz wszystko się zgadza tylko problem w przypadku  Camry która jest globalnym autem, jes taki,  że system multimedialny robi 5 czy 6 podwykonawców wkładając tam przeróżne podzespoły,  tak aby efekt finalny na wyświetlaczu był taki sam , te same ikony kolory , wzór grafiki.
Toyota odleciała w tej kwestii.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #721 dnia: 10 Kwietnia 2021, 18:05:39 »
Denso panasonic Fujitsu,  brakuje jeszcze tylko nie wiem bosch sony siemens może.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #722 dnia: 10 Kwietnia 2021, 18:41:24 »
Denso panasonic Fujitsu,  brakuje jeszcze tylko nie wiem bosch sony siemens może.

Europa: 7 cali Fujistsu, 8 cali Panasonic
USA: 7 cali Pioneer bez CD, 8 cali Panasonic
Rosja: 7 cali Denso, 8 cali Panasonic. 8 cali tylko w pakiecie z JBL.
Ukraina: 7 cali Denso dla benzyny, 7 calo Fujistsu dla hybrydy, 8 cali Panasonic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2021, 18:44:03 wysłana przez klaudiusz »

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #723 dnia: 10 Kwietnia 2021, 18:47:52 »
Apple car play bezprzewodowy działa bez najmniejszego problemu.

A jak z szybkością włączania się tego modułu?
Czy czas od odpalenia auta do włączenia np map Google.

Czy gasząc silnik z np. włączona mapą google, po ponownym uruchomieniu auta włącza się na ekranie od razu mapa Google, czy od nowa menu Toyoty, przytrzymanie home i dopiero wtedy dalej?

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #724 dnia: 10 Kwietnia 2021, 18:59:06 »
Jeśli zostawisz na AUX to uruchamia się menu android ibto jest różnie, albowiembpo długim unieruchomienie, odpala się dłużej jest napis TOYOTA. Natomiast przy krótkich wyłączeniach,  od razu załącza się android. Czy mapa to nie sprawdzałem,  ja osobiście słucham radia z toyoty a mapy włączam jak potrzebuje czy Spotify. Ale jest to do akceptacji czasy uruchomienia.

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #725 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:02:32 »
Jeśli zostawisz na AUX to uruchamia się menu android ibto jest różnie, albowiembpo długim unieruchomienie, odpala się dłużej jest napis TOYOTA. Natomiast przy krótkich wyłączeniach,  od razu załącza się android. Czy mapa to nie sprawdzałem,  ja osobiście słucham radia z toyoty a mapy włączam jak potrzebuje czy Spotify. Ale jest to do akceptacji czasy uruchomienia.

Co znaczy jak zostawisz na AUX?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #726 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:09:45 »

I tutaj dochodzimy do sedna sprawy...

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #727 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:15:27 »

I tutaj dochodzimy do sedna sprawy...

Chyba to jakaś tajemnica  <taniec>

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #728 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:21:31 »
Jeśli zostawisz na aux to po włączeniu zapłonu uruchamia się menu androida i to wszystko, chyba że czego nie zrozumiałem. Mogę nagrać film tylko nie wiem jak wrzucić go wam.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #729 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:23:50 »
Chodzi o źródło dźwięku. W menu masz źródła FM AM DAB Bluetooth i AUX

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #730 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:30:12 »
Jeśli zostawisz na aux to po włączeniu zapłonu uruchamia się menu androida i to wszystko, chyba że czego nie zrozumiałem. Mogę nagrać film tylko nie wiem jak wrzucić go wam.

A jeśli chcesz słuchać muzyki z ori radia Toyoty to dźwięki np z map Google czy janosika nie działają wtedy?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #731 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:42:36 »
W CP, po włączeniu stacyjki masz ostatnie używane funkcje. Jeżeli było to Google Maps to na ekranie pokazuje sie Google Maps, dźwiek też jest z ostatnio używanego źródła tzn radio albo spotify. Jeżeli chcesz mieć Yanosika w tle, bo nie był on ostatnio używaną nawigacją, to musisz go włączyć ikonką na ekranie stacji multimedialnej a potem przejść ikonką do wybranej nawigacji. Jeżeli masz na ekranie głównym Yanosika a w tle Google Maps, to przed manewrami, oprócz komunikatów głosowych na ekranie  z Yanosikiem pokazuja się ikonki dotyczace manewrów z Google Maps.
CP bezprzewodowy po Carlinkit 2,0 uruchamia mi się po ostatniej aktualizacji w ciągu 15-20 sekund. Dźwieki z Google i Yanosika działają , wtedy wycisza się muzyka. Możesz też niezależnie od głośności muzyki ustawić głośność komunikatów z nawigacji. Robisz to w trakcie podawania komunikatów. W czasie komunikatów głosowych wycisza sie też np. siła nawiewu klimatyzacji jeżeli jest zbyt głośna.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2021, 19:50:25 wysłana przez pireus »

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #732 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:46:14 »
To wtedy źródło przyciskiem Mode na kierownicy zmieniasz na FM , i masz radio a na ekranie masz mapy tak bez dźwięku. Ale co najdziwniejsze asystent google jeśli go włączysz i zapytasz o pogoda to ci wyświetli ją na ekranie, mimo że leci radio.
Na pewno jest dużo jak to się mówi tips and tricks w tym systemie, ja osobiście nie mam czasu.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #733 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:51:38 »
W CP, po włączeniu stacyjki masz ostatnie używane funkcje. Jeżeli było to Google Maps to na ekranie pokazuje sie Google Maps, dźwiek też jest z ostatnio używanego źródła tzn radio albo spotify. Jeżeli chcesz mieć Yanosika w tle, bo nie był on ostatnio używaną nawigacją, to musisz go włączyć ikonką na ekranie stacji multimedialnej a potem przejść ikonką do wybranej nawigacji. Jeżeli masz na ekranie głównym Yanosika a w tle Google Maps, to przed manewrami, oprócz komunikatów głosowych na ekranie  z Yanosikiem pokazuja się ikonki dotyczace manewrów z Google Maps.
CP bezprzewodowy po Carlinkit 2,0 uruchamia mi się po ostatniej aktualizacji w ciągu 15-20 sekund. Dźwieki z Google i Yanosika działają , wtedy wycisza się muzyka. Możesz też niezależnie od głośności muzyki ustawić głośność komunikatów z nawigacji. Robisz to w trakcie podawania komunikatów. W czasie komunikatów głosowych wycisza sie też np. siła nawiewu klimatyzacji jeżeli jest zbyt głośna.
A jak roznica w jakosci pomiedzy kabel/carlinkit 2.0?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #734 dnia: 10 Kwietnia 2021, 19:52:30 »
chmichal, jak jakosc obrazu na bezprzewodowym carplay? Taka sama jak na kablu?

Jejku, niby tylko kawalek technologii a tyle pytan :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl