Autor Wątek: [E12] Kable za panelem do sterowania lusterek  (Przeczytany 2175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
[E12] Kable za panelem do sterowania lusterek
« dnia: 24 Stycznia 2020, 22:59:56 »
Witam,

Mam Corollę E12 2003 w wersji base (szyby w korbie) i podczas instalacji lusterek elektrycznych miałem zagwozdkę z kablami.
Podczas zmiany panelu po lewej stronie od kierownicy na taki który daje możliwość sterowania lusterkami znalazłem wtyczkę, która nie wiem do czego może służyć.
Podpięty jest w sumie:
przełącznik zamknięcia/otwarcia drzwi
sterowanie lusterek
regulacja wysokości świateł
lampka od alarmu.

Została jedna wtyczka 6 pinowa i nie wiem do czego to może służyć a nie chcę na siłę kombinując czegoś uszkodzić czy zwarcia zrobić.
W aucie nie ma instalacji od szyb elektrycznych, skrzynia manualna. Jest wiązka pod fotelami (do grzania?).

Z góry dzięki za sugestie.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: [E12] Kable za panelem do sterowania lusterek
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2020, 00:18:24 »
Wtyczka do wlacznikow seryjnego grzania foteli jest w
ramce przy zapalniczce, ale mowie o wersji po lifcie, ktora mam. W tym miejscu na tym panelu  mam wlacznik TRC, poza kontrolkä imo, regulacją wysokosci swiatel i konsoli od elekt. lusterek. Masz vin od J czy od S? W przedlifcie jest roznica , bo sama kontrolka od imo jedt na panelu sterowania z napisem SECURITY.. Podaj vin yo Vi sprawdze do czego ta wtyczka.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Stycznia 2020, 12:55:09 »
U mnie jest wersja przed liftowa, z tego co wiem mój egzemplarz jest robiony w Turcji.
Też podejrzewałem TRC OFF ale on chyba ma 5 pinów. Po kolorach kabli nie wiem jak dojść gdzie to wszystko idzie.
Jest to auto nabyte od rodziny i jako drugi właściciel chciałem w końcu coś dołożyć bo to najbiedniejsza wersja.
Udało się zamontować adapter udający zmieniarkę i elektryczne podgrzewane lusterka ale do czego jeszcze mam instalację to nie wiem i stąd pytanie bo szukam do czego to jest a żaden wyłącznik mi nie spasował z tych co szukałem po ofertach sprzedaży.
VIN: NMTBM22E80R030330

Z góry dzięki za pomoc

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Stycznia 2020, 15:15:11 »
U mnie jest wersja przed liftowa, z tego co wiem mój egzemplarz jest robiony w Turcji
VIN: NMTBM22E80R030330

Z góry dzięki za pomoc
  Zgadza sie Turas sedan 1.4 benzya. Na panelu w sedanie w tym miejscu jest wlacznik sterowania tylnymi drzwiami. O co tu chodzi nie za bardzo czaje. Mas. schemat z rozmieszczeniem po vin co gdzie byc powinno w seryjnym wypuscie. Pzdr.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2020, 17:09:23 »
Dzięki za wrzutkę.
Teraz to już do reszty zgłupiałem.
Wygląda, że u mnie jest już ten 84930 (sprawdzę przed pracą czy numerki się zgadzają), czyli przełącznik centralnego i jest jeszcze jedna taka wtyczka jak tam (6 pinowa) ale nie wiem do czego i to jest ta ze zdjęcia w pierwszym poście :) znajdę gdzieś więcej takich grafik?
Może to być położona instalacja pod coś z bogatszej wersji.

Co ciekawe wygląda, że jeden fotel miał dwustopniowe ustawienie podgrzewania.
Ech Japończycy.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2020, 17:26:04 wysłana przez gruber_69 »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2020, 19:45:19 »
Kostka do przełącznika "zablokuj/odblokuj drzwi" dla auta nie wyposażonego w elektrycznie opuszczane szyby, a posiadającego fabryczny zamek centralny.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2020, 20:27:14 »
Kostka do tego przełącznika jest już podpięta i działa.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Stycznia 2020, 21:01:28 »
Nie zauważyłem wcześniej,
To jest kostka od przełącznika odblokowania tylnej klapy w kombi. Back Door Lock Control Switch. Najlepsze że chyba żaden właściciel kombi czegoś takiego nie ma w swoim aucie.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2020, 00:42:31 »
Akurat mój to jest sedan. To możliwe żeby wtyczka była standardem do wszystkich wersji nadwozia?
Rozbiorę jeszcze raz ten panel i sprawdzę kolory przewodów na wtyczce od centralnego.
Wygląda na to, że mogę tylko grzane fotele założyć dodatkowo i tutaj też przełączniki jakieś dziwne są, bo jeden jest dwustopniowy.

Offline gruber_69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Stycznia 2020, 06:58:41 »
Wrzucam jak wygląda wtyczka od centralnego. 6 pinowa ale tylko 5 kabli tak jak przełącznik ma 5 styków pomimo miejsca na 6.
Biała od centralnego, czarna nie mam pojęcia do czego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl