Mam już Camry nieco ponad rok, więc mogę podzielić się wynikiem spalania. Po przejechaniu 12 847km średnie spalanie to 5,87l/100km.
Jeżdżę chyba trochę więcej w trasie, ale nie liczyłem dokładnie jaki procent to miasto a jaki to trasa. Raczej staram się nie przekraczać ograniczeń prędkości (nie zawsze się udaje

). Ale ruszam i rozpędzam się w miarę dynamicznie - np. przy wjeździe na autostradę gaz w podłogę, spod świateł też raczej szybko ruszam (nie sugeruję się eko-paskiem podczas przyspieszania; w ogóle rzadko na niego patrzę).
Jest to wersja Comfort, więc koła 17". Opony letnie to Michelin Primacy 3 (przejechałem na nich 3/4 powyższego dystansu), a zimowe to Nokian WR A4. Zimowe spalanie to około 6,2, letnie to około 5,7.
Poprzednio jeździłem 3 lata Aurisem 2 HSD (HB) i średnie spalanie (po 36 126km) miałem 5,33. Co ciekawe, Camry ma trochę niższe spalanie na S-kach i autostradach niż Auris, ale z drugiej strony wyższe w warunkach miejskich. Np. na tej samej trasie na ekspresówce, przy 120km/h (rzeczywista - odczytana z nawigacji w telefonie), komputer w Aurisie pokazywał około 6,5 litra/100km a w Camry pokazuje około 6,0.
Co do wskazań komputera, to w moim Camry spalanie wyliczone z tankowań jest wyższe od tego pokazywanego przez komputer o średnio 2,5%. W przypadku Aurisa ta różnica wynosiła aż 8,4%.