Autor Wątek: Yaris 1.3 2004 rok Lampa przednia matowa  (Przeczytany 904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alik

• Toyot Leżący
  • *
Yaris 1.3 2004 rok Lampa przednia matowa
« dnia: 08 Lutego 2020, 16:15:40 »
Witam czy lepiej dać do polerowania lampę oryginalną bo jest zmatowiała ( cena 100 zł za polerowanie) , czy kupić jakiś zamiennik za 220 zł.
Muszę to naprawić bo mam problem z badaniem technicznym. Nie wiem czy takie polerowanie starej lampy nie wystarczy na 1 lub 2 lata a potem będzie to samo. Co sądzicie.

Offline ewemarkam

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Yaris 1.3 2004 rok Lampa przednia matowa
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lutego 2020, 17:21:35 »
Polerowanie jest ok, pod warunkiem że zostanie to zabezpieczone lakierem bezbarwnym.

Offline alik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lutego 2020, 20:28:26 »
Dobra próbuje.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2020, 00:04:35 »
Polerowanie jest ok, pod warunkiem że zostanie to zabezpieczone lakierem bezbarwnym.
Lakierem bezbarwnym nie polecam lakierowac wypolerowanych reflektorów. ??Metoda archaiczna  w dobie ceramicznych powłok i wszelakiej chemii do zabezpieczania przed uv. Polerowalem swoje reflektory w yarisie 6 lat temu u fachowca ale nie kladl powloki ceramiczneji tylki zastosował plyn UV do aplikacji, ktory pamietam ze dostepny byl tylko na zamowienie. Zaplacilem wtedy 150 za dwie lampy. Mam gdzies zdjecia tej chemii. Do ok. 3 lat byl spokoj. Od tego momentu do dzis raz na 10 mies. stosuje pastę firmy SONAX w zielonej tubce do plexi, plastyku etc. i  co drugi miesiac w porze  wiosennej i letniej stoduje wcierając gabka mleczko UV amerykanskiej firmy Meguiar's i jest dobrze.  Co do wymiany reflektorow na niwe nieoryginalne typu TYC czy DEPO to szczerze nie polecam. Mam w siostry yarisie od 3 lat lewy przedni reflektor wlasnie firmy DEPO i raz ze duzo gorzej swieci w porownaniu z VALEO to jeszcze zmatowiał od slonca bardzo szybko... CHINSKI szmelc. Jak ktoś pisze ze to dobrze swieci i nie dostrzega roznicy w stosunku do sprawnego oryginału to dla mnie jest Januszem motoryzacji.
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2020, 00:16:24 wysłana przez smokofilidanek »

Offline alik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lutego 2020, 19:02:18 »
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl