Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #120 dnia: 29 Sierpnia 2021, 08:44:08 »
Jak od razu się poddajesz i na wszystko masz jedną odpowiedź o o czym mamy dyskutować?
Jesteś w błędzie, TMP zatrudnia ludzi którzy przeglądają internet, dodają wpisy pod testami itp.
To, że po lifcie pojawiły się AA i AC, wentylowane stołki itp. to jest właśnie efekt nazwanego przez was marudzenia klientów lub potencjalnych klientów.
Są tacy co akceptują rzeczywistość i tacy co próbują ją zmieniać. Wg. mnie podejście TME/TMP do klienta, da się zmienić. Ale to zależy tylko od naszej postawy.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 29 Sierpnia 2021, 08:47:10 »
Nie ma. Trzeba by kupic caly fotel.
Jak mam elektryczny fotel pasażera, to też muszę cały wymienić?
Tą funkcję widziałem w USA, byłem w szoku, że w UE tego nie dali. To jest mega wygodne.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #122 dnia: 29 Sierpnia 2021, 13:37:18 »
Jesteś w błędzie, TMP zatrudnia ludzi którzy przeglądają internet, dodają wpisy pod testami itp.

Mam taką radę skoro tak uważasz to może ogarnij swoje posty bo średnio się czytać takiemu pracownikowi tmp wylewanie pomyj na niego i na jego firmę. Może prędzej trafiłby ktoś kto wypowiada się rzeczowo i na temat.

To, że po lifcie pojawiły się AA i AC, wentylowane stołki itp. to jest właśnie efekt nazwanego przez was marudzenia klientów lub potencjalnych klientów.
Skąd masz tą informację ?

Są tacy co akceptują rzeczywistość i tacy co próbują ją zmieniać. Wg. mnie podejście TME/TMP do klienta, da się zmienić. Ale to zależy tylko od naszej postawy.

Dokładnie powinna być odwrotna, czyli mieć roszczenia ale reprezentować jakiś poziom wypowiedzi i podstawa to jakaś wiedza. Jeżeli się jej nie posiada to lepiej nic nie mówić.

Ty na tą chwilę nawet nie masz przebłysków żeby sobie sprawdzić w necie to co było pisane, tylko non stop z tego szydzisz niezależnie od tematu.
Masz wiki, na dole masz przypisy i możesz trafić na ślad fajnych artykułów, wypowiedzi które są zaprzeczeniem Twoich teorii gdzie jedyny argument to zczytanie z netu wyposażenia aut w Ameryce w Afryce i oczywiście w Rosji.

Notabene fora Rosyjskie też są kopalnią wiedzy o Tojkach no ale niestety nie zaglądasz do nich bo po co ?
A jak byś zajrzał to może byś z części powtarzany przez Ciebie głupot się wycofał. 

TMP zatrudnia ludzi którzy przeglądają internet, dodają wpisy pod testami itp.

Oj chłopie zastanów się co Ty piszesz. Mówisz o tzw. biurach prasowych, biura prasowe mają do dyspozycji różne auta zazwyczaj potem udostępniane dziennikarzom, blogerom i innym jutuberom.

I to nie jest tak że siedzi Jasio i dłubie na forum tylko są oficjalne działania zaplanowane przez firmę do których należy xxx podejmowanych czynności.

I oczywiście jak najbardziej są to działania w przestrzeni publicznej no ale one nie mają nic wspólnego z działaniami na forach chyba że reklama jakiegoś salonu.

Podsumuje Ci.

Więcej normalności wypowiedzi oraz rzeczowego podejścia do tematu .
Więcej wiedzy !!!  ogólnej  (jej brak w zakresie motoryzacji jest u Ciebie rażący).

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 29 Sierpnia 2021, 20:43:25 »
W sumie to dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu, bo Poza wycieczkami w moim kierunku nie przedstawiłeś nam żadnych dowodów na swoje teorie nt. wyposażenia oferowanego przez Toyotę w UE.
Musisz się dokształcić, biura prasowe to już historia. Ich rola w marketingu to zaledwie 10%.
Dziś większość kosztów jest ponoszona na tzw. budowanie pozytywnego wizerunku marki. Każda większa firma wydaje sporo pln na trole internetowe i nic z tym nie zrobisz. Porozmawiaj z pracownikami Toyoty to się dowiesz, że to jednak nie korporacja, a klienci decydują o tym w co są wyposażone auta. Wszyscy sprzedawcy ASO Toyoty muszą uczestniczyć w cyklicznych szkoleniach, które są niczym innym jak zbieraniem opinii z pierwszej linii frontu. Pewnie tego nie wiesz ale to, że Camry jest w UE, to głównie zasługa krajów Europy Środkowo-Wschodniej. To oni naciskali na TME, że po wycofaniu Avensisa, stracą klienta flotowego. I wyposażenie Camry było skonfigurowane właśnie pod takiego klienta. Stąd np. brak możliwości opcji JBL w dwóch pierwszych konfiguracjach. Wiesz dla czego nazywam ich gamoniami, bo zamiast zapytać sprzedawców z ASO uwierzyli własnym wizjom, że Camry zastąpi Avensisa. Niestety jak widać byli w błędzie, firmy przerzuciły się na Corollę. Dodatkowo spece z TMP wyobrazili sobie, że Camry będzie idealnym samochodem dla pracowników szczebla Kierowniczego i administracji. Chyba nie wierzysz
, że Zachar mówił o tym sam z siebie. Rzeczywistość okazała się inna. TMP została zasypana pytaniami z ASO nt. AA i AC, od sprzedawców dowiedzieli się, że skóra i brak wentylacji w aucie klasy średniej po prostu nie przejdzie i wielu klientów rezygnowało z zakupu.
I na koniec powiem Ci więcej, trole opłacane przez Toyotę, siedzą na tym forum i innych popularnych stronach z wiadomościami. Zresztą nie robi tego tylko Toyota, inne marki też. Dotyczy to nie tylko motoryzacji ale i budowlanki, sprzętów AGD itp.
I na koniec jak jesteś taki mądry wytłumacz nam z podaniem przepisów/wytycznych UE dla czego na początku nie było wentylowanych foteli, a po lifcie już są. Czekam na rzeczowe podejście do tematu i wykazanie się wielką wiedzą nt. motoryzacji.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #124 dnia: 30 Sierpnia 2021, 21:54:07 »
Jest ok. Pisz, wyzywaj pracownikow tmp na 100% Cię posłuchają.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #125 dnia: 24 Października 2021, 16:33:58 »
widzieliście co może dotknąć panele w camry?
https://www.toyotanation.com/threads/touch-screen-cracked.1397290/

w rosji też juz było parę przypadków - tam zrzuciła toyota na środki z amonem. Być może to akryl i nie lubi niczego na bazie: amoniaku, acetonu, alkoholu także lepiej uważać.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #126 dnia: 01 Listopada 2021, 11:56:00 »
dla mnie minusy:

1) przy prędkościach powyżej 120 szum powietrza z okolic przednich drzwi
https://www.drive2.ru/l/577769447092125703/
2) tylna klapa, która pracuje tak mocno, że potrafi zedrzeć lakier
https://www.drive2.ru/l/540402269544252133
https://www.drive2.ru/l/537292575782994049/
https://www.drive2.ru/l/575589390412153745
3) w wersji JBL dość często padające tylne głośniki. Ma ktoś zamiennik? bo gwarancja się w końcu skończy
4) jakość lakieru - pojawił się odprysk bezbarwnego na boku pojazdu, dodatkowo wrażliwość na odchody ptasie, które potrafią spenetrować lakier do podkładu w mniej niż 24h.

dobrze, że auto na wschodzie popularne to dużo usterek można zweryfikować, albo wiadomo na co spojrzeć.
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2021, 12:04:12 wysłana przez aks »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 01 Listopada 2021, 18:13:06 »
Proponuje wrzucać opinie na podstawie własnych doświadczeń.
Wklejanie linków i sformułowania podobno/gdzieś tam itp. jest tak samo głupie jak oglądanie testów Zahara, czy Pertyna. Jeden ocenia zawieszenie i zachowanie się w zakręcie limuzyny względem sportowego hothatch’a, drugi powtarza to co usłyszał na konferencji Toyoty.
Wrzucajmy własne opinie, bez powielania zasłyszanych opinii. Tak rodzą się plotki i mity.
Np. Camry to dziadkowóz. Tylko w Pl ja nie widziałem jeszcze dziadka za kierownicą Camry.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #128 dnia: 01 Listopada 2021, 18:25:25 »
Wklejanie linków i sformułowania podobno/gdzieś tam itp. jest tak samo głupie jak oglądanie testów Zahara, czy Pertyna. Jeden ocenia zawieszenie i zachowanie się w zakręcie limuzyny względem sportowego hothatch’a, drugi powtarza to co usłyszał na konferencji Toyoty.
Wrzucajmy własne opinie, bez powielania zasłyszanych opinii. Tak rodzą się plotki i mity.
Np. Camry to dziadkowóz. Tylko w Pl ja nie widziałem jeszcze dziadka za kierownicą Camry.

ale to są akurat te, które występują u mnie.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #129 dnia: 01 Listopada 2021, 18:25:55 »
No jeszcze chętnie bym zobaczył fotę od kolegi aks, jak mu klapa bagażnika obiła zderzak. Bo wydaje mi się to nieprawdopodobne, no ale kolega pisze że obiła.
Kolega aks wrzucił taką fotę białej Camry i od razu mówię.... lakier fabryczny NIGDY w taki sposób nie odpryśnie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: 01 Listopada 2021, 18:47:06 »
Zaczynamy rozmawiać o Camry z Rosji. Biorąc pod uwagę, że tam te auta są produkowane, a nasze płyną z Japonii, jest to po prosu głupie.
Mam 70 tys. JBL, które 90% pracują na max. Bo tak mam i nie zgłaszają żadnych objawów usterek. Tyle z praktyki. Klapa też mi nie obiła błotników, może w PL mniej dziur niż w Rosji? Przy 160 km/h szumi mniej niż Rav4 gen. V. Nie wyciszałem bo nie jest źle.
Nadeszły zimniejsze dni i poziom oleju +5mm ponad stan.
Tyle z praktyki

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #131 dnia: 01 Listopada 2021, 18:51:20 »
No jeszcze chętnie bym zobaczył fotę od kolegi aks, jak mu klapa bagażnika obiła zderzak. Bo wydaje mi się to nieprawdopodobne, no ale kolega pisze że obiła.
Kolega aks wrzucił taką fotę białej Camry i od razu mówię.... lakier fabryczny NIGDY w taki sposób nie odpryśnie.

zrobię chyba bo nikt nie wierzy. Szkoda, że serwer forum nie przyjmuje zdjęć

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #132 dnia: 01 Listopada 2021, 19:01:02 »

zrobię chyba bo nikt nie wierzy. Szkoda, że serwer forum nie przyjmuje zdjęć
Polecam Tapatalk.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #133 dnia: 01 Listopada 2021, 19:23:38 »
Można wrzucić filmik na Youtube, jak to się w ogóle zamyka. A tu podać link.

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 01 Listopada 2021, 21:47:28 »
Panowie. Mi tez klapa dobija i zostawia obtarcia na polce zderzaka (z mikroodpryskami na rancie klapy). To znaczy teraz ich nie mam bo mialem wymieniany zderzak ale jak o tym wspomnialem w aso przy odbiorze po naprawie szkody to pan obslugujacy moja szkode wspomnial ze to jest wada bedaca przedmiotem kampanii reklamacyjnej i nawet on sam prowadzi sprawe jednemu klientowi. Ponoc wymieniaja uszczelke. Szukalem po internetach i nie ma nic na ten temat.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl