Autor Wątek: ,,Pykanie" podczas jazdy przy prędkości 60- 70 km/h  (Przeczytany 901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meester Ech

• Prawie Toyot
,,Pykanie" podczas jazdy przy prędkości 60- 70 km/h
« dnia: 26 Lutego 2020, 21:31:15 »
Hej! Potrzebuję pomocy auris 2008, 1,6 112000 przebiegu. Podczas jazdy słychać niezbyt głośne jakby,,pypypy"  czy łyłyły"  raczej szybkie dźwięki i wysokie- średnie, nie niskie. Najbardziej słychać przy prędkości 60- 70 km/h. Słychać od 50 km/h. Dźwięk jest stały, nie narasta, nie cichnie przy zwiększaniu i zmniejszaniu prędkości. Jest podczas jazdy na luzie i na zakrętach i się nie zmienia. Nie ma go gdy auto stoi. Nie jest to dźwięk metaliczny. Opony nowe, sprawdzane w serwisie, tarcze,klocki zaciski nowe sprawdzane. 2 mechaników na podnośniku i kanale oglądało, sprawdzali plastiki, uszczelki i nic. Mnie się wydaje, że dźwięk dochodzi z tyłu, kolega mówi,że z przodu. Pomóżcie jeśli możecie. Z góry przepraszam jeśli napisałem coś nie tak, to moja pierwsza tutaj wiadomość.

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: ,,Pykanie" podczas jazdy przy prędkości 60- 70 km/h
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2020, 21:46:54 »
Ja bym sugerował sprawdzić, czy jakiś patyk się nie zaplątał w któreś koło, ale jeśli mechanicy zaglądali na podnośniku, to pewnie by zauważyli :-)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lutego 2020, 08:03:16 »
A felga czasami nie jest krzywa??
RAV4 2.5 hybrid

Offline Meester Ech

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2020, 10:15:56 »
Felgi prost, były wyważane. Zmieniliśmy u wulkanizatora na inne felgi z innymi oponami i ,,pykało" dalej, bez żadnej zmiany, żadnej poprawy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl