Autor Wątek: Auris I 1.6 - czyszczenie parownika  (Przeczytany 1204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline caspero

• Toyot Leżący
  • *
Auris I 1.6 - czyszczenie parownika
« dnia: 07 Marca 2020, 20:11:17 »
Cześć, od dłuższego czasu walczę ze smrodkiem z klimatyzatora, różne specyfiki działają średnio 2 tygodnie.
Myślę, że trzeba by porządnie wymyć ten parownik. Czy może próbowaliście jakoś do niego dobrać się?
Czy ktoś może z doświadczenia podpowiedzieć jak wymyć ten parownik albo macie jakoś skuteczną długotrwale metodę na rozwiązanie problemu z klimą?
dzięki

Offline arekw

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris I 1.6 - czyszczenie parownika
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2020, 20:29:32 »
Dać firmie która się tym zajmuje wydać 250zl i mieć spokój ewentualnie reklamować .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Offline caspero

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2020, 20:45:42 »
standardowe metody działają na krótko. Też nie używam za często klimy, może to jest problemem. Filtr mam konkretny węglowy.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2020, 21:07:56 »
Jak przestałem używać klimy to gdzieś po 2 tygodniach było czuć starą szmatą. Teraz używam cały czas i spokój :)

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Marca 2020, 20:01:53 »
Kup piankę K2 do klimy zalej parownik prze rurkę odpływu pod dywanikiem pasażera,odczekaj 20 min odpal auto i klimę na 30 min, powtórz tą czynność jeszcze 2 razy i gwarantuje że nie będzie śmierdzieć . Tylko zrób to w miarę ciepły dzień wtedy skropliny z parownika i pianka sciekną pod auto odpływem. Testowałem już różne środki typu würt itp i najtańsza pianka K2 usunęła smród.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl