Autor Wątek: Auris 2 1.8 hybryda, woda deszczowa cieknąca pod maskę  (Przeczytany 1151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drbru

• Prawie Toyot
Auris 2 1.8 hybryda, woda deszczowa cieknąca pod maskę
« dnia: 30 Kwietnia 2020, 18:54:11 »
Witam, nowy tu jestem. Chce kupic aurisa 1.8 hybryde z 2016 roku. Bylem dzis w salonie i po jezdzie probnej zajrzalem pod maske. Padal mocny deszcz. Po lewej stronie, w samym rogu przy masce i szybie, patrzac na silnik, lała sie doslownie strużka wody deszczowej. Woda po oslonie kabli, leciala w dol po nadkolu i dalej, zdjecia mam, ale nie wiem jak dolaczyc. Obok tej czarnej oslony kabli, takiej karbowanej rurki idacej w poprzek auta, tuz pod dolna krawedzia szyby, pod maska, widzialem dalej w rogu odsloniete kable, rowniez mokre. Pokazalem panu z salonu, stwierdzil ze tak chyba nie powin no byc i ze sprawdza. Obmacalem to miejsce od spodu reka, plastiki byly na miejscu. Po czym sprawdzilem to samo miejsce w suchym samochodzie stojacym w srodku. Wszystko wygladalo tak samo. Powiem, ze mam teraz pytanie, Co jest grane? Czy ktos mial podobny problem i co moze byc przyczyna? Moze brakuje tam jakis zaslepek? Dzieki za pomoc. Arek

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
Odp: Auris 2 1.8 hybryda, woda deszczowa cieknąca pod maskę
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2020, 21:35:37 »
Mam Aurisa Hybryd z 2016 i u mnie silnik jest suchy (zarówno po prawej jak i lewej stronie).
Zdjęcia przedstawiają komorę zaraz po myciu (najpierw myjką bezdotykowa potem klasycznie wiadro i szczotka) - żadnych przecieków.

Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Drbru

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2020, 22:10:01 »
Dzieki za odp. Jak moge wstawic zdjecia?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Maja 2020, 18:27:38 »
Jak moge wstawic zdjecia?

Ja wstawiam tu, ale są też inne możliwości.

https://www.fotosik.pl/
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl