Autor Wątek: WYCISZENIE  (Przeczytany 125454 razy)

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: WYCISZENIE
« Odpowiedź #330 dnia: 13 Marca 2026, 20:16:08 »
Wejdz na otomoto czy coś innego, odszukaj HB w Executivie i podaj VIN w ASO. Ja tak zrobiłem w kombi. Nie ma coś się zastanawiać tylko zmieniać, mogliby dawać to w opcji do każdej wersji.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline grz3hoo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2,0H
« Odpowiedź #331 dnia: 19 Marca 2026, 10:19:31 »
Wygłuszań mojej Corolli ciąg dalszy.
Ostatnio miałem okazję pojeździć trochę nową CHR z silnikiem 1,8 hybryda i byłem mocno zaskoczony, bo było w niej dużo ciszej niż w mojej Corolli po wszelkich moich wygłuszeniach. 

Zainspirowany tym, postanowiłem znów coś zrobić.
Pod deską rozdzielczą nad pedałami jest plastikowa jakby półka (łatwy demontaż bo są 2 śrubki i 2 zatrzaski), na którą przykleiłem filc stosowany do wyciszeń o grubości około 20 mm. Oczywiście otwory od nawiewu i złącze OBD ominąłem. I to dało zaskakująco dobry efekt.     
Po stronie pasażera też jest taka "półka" (3 zatrzaski) ale jej oklejenie nie dało żadnego wyraźnie słyszalnego efektu. 
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2026, 10:24:16 wysłana przez grz3hoo »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #332 dnia: 19 Marca 2026, 10:28:48 »
Wygłuszań mojej Corolli ciąg dalszy.
Ostatnio miałem okazję pojeździć trochę nową CHR z silnikiem 1,8 hybryda i byłem mocno zaskoczony, bo było w niej dużo ciszej niż w mojej Corolli po wszelkich moich wygłuszeniach. 

Zainspirowany tym, postanowiłem znów coś zrobić.
Pod deską rozdzielczą nad pedałami jest plastikowa jakby półka (łatwy demontaż bo są 2 śrubki i 2 zatrzaski), na którą przykleiłem filc stosowany do wyciszeń o grubości około 20 mm. Oczywiście otwory od nawiewu i złącze OBD ominąłem. I to dało zaskakująco dobry efekt.     
Po stronie pasażera też jest taka "półka" (3 zatrzaski) ale jej oklejenie nie dało żadnego wyraźnie słyszalnego efektu.
Jaka wersja wyposażenia CHR?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline grz3hoo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2,0H
« Odpowiedź #333 dnia: 19 Marca 2026, 11:46:59 »
Jaka wersja wyposażenia CHR?
Nie wiem, ale na pewno nie executive ani GR. Jakaś środkowa wersja. Główna różnica była taka, że jak się ostro przyspieszało to to słynne "wycie"  było zdecydowanie mniej dokuczliwe dla ucha.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl