Autor Wątek: Test porównawczy Aygo vs Yaris  (Przeczytany 2723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline broneq

• Toyot Leżący
  • *
Test porównawczy Aygo vs Yaris
« dnia: 06 Maja 2020, 12:49:40 »
Witajcie Forumowicze!
Moja Żona ma Yarisa, a szwagierka Aygo. Zrobiłem im test porównawczy. Zapraszam do obejrzenia :)

https://youtu.be/-YPFc_v1Kt8

pireus

• Gość
Odp: Test porównawczy Aygo vs Yaris
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maja 2020, 20:10:13 »
Test fajny  :good: , tylko nie wiem gdzie znalazłeś Aygo za 54 tys., bo ta którą testujesz raczej tyle nie kosztowała. Ja swoją kupiłem w wersji X-Cite w 2017 roku za 40800 (wyprzedaż) katologowo 48300, i miała jeszcze aluminiowe felgi. Żeby osiągnąć tą cenę musiałbym dobrać  systemy bezpieczeństwa Safe (2200), inteligentny kluczyk(2100) i automatyczną skrzynię biegów(2800) i pewnie jeszcze na czujniki parkowania(700) i skórzaną tapicerkę (4000) by wystarczyło.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2020, 20:20:20 wysłana przez pireus »

Offline broneq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maja 2020, 11:35:11 »
Test fajny  :good: , tylko nie wiem gdzie znalazłeś Aygo za 54 tys., bo ta którą testujesz raczej tyle nie kosztowała. Ja swoją kupiłem w wersji X-Cite w 2017 roku za 40800 (wyprzedaż) katologowo 48300, i miała jeszcze aluminiowe felgi. Żeby osiągnąć tą cenę musiałbym dobrać  systemy bezpieczeństwa Safe (2200), inteligentny kluczyk(2100) i automatyczną skrzynię biegów(2800) i pewnie jeszcze na czujniki parkowania(700) i skórzaną tapicerkę (4000) by wystarczyło.
Cześć :)
Wszedłem na stronę Toyoty i żeby kupić Aygo z klimatronickiem to musisz zaznaczyć prawie wszystko i wtedy robi się 54tys. :)
Pozdrawiam!

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maja 2020, 12:00:52 »
Wszedłem na stronę Toyoty i żeby kupić Aygo z klimatronickiem to musisz zaznaczyć prawie wszystko i wtedy robi się 54tys.
Tylko tego wszystkiego nie ma w samochodzie który zaprezentowałeś. W tamtych latach automatyczna klimatyzacja była powiązana tylko z inteligentnym kluczykiem i podnosiła cenę o ok. 3500 zł. Pamietam to dokładnie bo jak kupowałem Aygo to wszystko kalkulowałem.

Offline broneq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Maja 2020, 13:20:58 »
Wszedłem na stronę Toyoty i żeby kupić Aygo z klimatronickiem to musisz zaznaczyć prawie wszystko i wtedy robi się 54tys.
Tylko tego wszystkiego nie ma w samochodzie który zaprezentowałeś. W tamtych latach automatyczna klimatyzacja była powiązana tylko z inteligentnym kluczykiem i podnosiła cenę o ok. 3500 zł. Pamietam to dokładnie bo jak kupowałem Aygo to wszystko kalkulowałem.
Ok, nie kwestionuję. W części, w której porównuję ceny skupiłem się na tym, żeby nowe auto miało minimum to samo co prezentowane. Wtedy taka cena wychodzi. Yaris, Prestige też ma więcej niż mój biały, ale wersja poniżej Prestige jest już uboższa. Stąd moje kalkulacje. Tak czy tak, przy porównywalnym wyposażeniu Aygo jest o około 4tys tańsze od Yarisa Classic, co też powiedziałem w teście. :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Maja 2020, 20:01:50 »
Test bardzo fajny. Miałem Yaris II i Aygo II i zgadzam sie tym co zaprezentowałeś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl