Panowie, dziś dostałem odpowiedź mailową od TMP odnośnie zawartości benzyny w oleju.
U mnie sprawa wygląda tak: 20 lutego przy przebiegu ok.2500km pojechałem pierwszy raz do serwisu w Poznaniu zgłosić problem. Odciągnęli mi nadmiar. Przed odciągnięciem miałem ok.7mm powyżej maxa, po odciągnięciu 0,5 l na bagnecie było ok. 5mm poniżej maxa. Po kilku dniach zgłosiłem sprawę do TMP i umowiono mnie do serwisu w Lesznie (tam mam bliżej). W Lesznie 6.03. odciągnęto kolejne 0,5 l do badań i dolano 0,3 l. Po tej akcji na bagnecie było ok.75% stanu maksymalnego i mniej więcej taki stan mam do dziś przy przebiegu 3904km. A to jest mail od toyoty:
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za Pana wiadomość e-mail. W nawiązaniu do podnoszonych przez Pana kwestii prosimy o zapoznanie się z poniższą informacją.
Badanie próbki oleju zostało przeprowadzone przez Instytut Techniki Wojsk Lotniczych.
Wynik badania: Zawartość paliwa - 6.8%
Wyniki badania zostały przekazane bezpośrednio do Producenta. Obecnie oczekujemy na informację zwrotną.
Pozwolimy sobie wrócić do Pana z informacjami, po otrzymaniu odpowiedzi od Producenta.
W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości, pozostajemy do Pana dyspozycji.
Z poważaniem,
Aleksandra Fabianowska
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami
Ta wiadomosc i wszystkie pliki do niej dolaczone moga zawierac materialy poufne lub zastrzezone i byc prawnie chronione. Odbiorca tej wiadomosci moga byc jedynie osoby lub podmioty, do ktorych jest zaadresowana. Jezeli nie jestes adresatem niniejszego e-maila, to wgląd w jego tresc, rozpowszechnianie, kopiowanie, rozprowadzanie lub inne dzialania o podobnym charakterze sa prawnie zabronione i moga byc karalne. Odbiorca korespondencji, ktory otrzymal ja omylkowo, proszony jest o zawiadomienie nadawcy i usuniecie tego materialu z komputera."
Tak, że ten...