To znaczy ,że identiko fele są w wydaniu firma i China ?
Szczerze mówiąc to ja chyba tyle czasu na konfigurację i zakup samochodu nie poświęciłem co Wy na te śruby zabezpieczające koła
A znasz " Kto pyta nie błądzi "
Każdy ma inne zainteresowania w danej chwili , jak się chce mieć coś dobrego ,to trzeba poszperać i doprecyzować o co komu chodzi . Jeśli o mnie chodzi ,to przeważnie mam problem znaleźć to co chcę i takie jak chcę . Uwierz mi czasem mam dosyć szukania w necie , bo większość to tandeta ,na szybko sprzedajnych aukcjach . W zalewie tandety ,na wszelakich portalach dla mas może być dziwne ,jak przez tydzień się koresponduje na temat nakrętek .
Trochę temu winna globalizacja ,trochę czasy i ich szybkość pęd ,a trochę polityka . Przez to co pokolenie dalej ,to bardziej jest przyzwyczajane do szybkiego konsumpcjonizmu . Czyli takiego złego nawyku , widzisz + kupujesz i o nic nie pytasz . Obecnie weryfikacja jest na wymarciu ,a uwierz mi weryfikacja dogłębna pokazuje zawsze albo tandetność towaru , albo masowość w nie wiedzy sprzedawcy .
Ja lubię weryfikować i bez tego mało co kupuję ,owszem schodzi się z tym ,ale nie jestem z nowego pokolenia . Które chce dużo tu i teraz , jest zawsze głodne i leniwe .
Powiedzmy tak , zamiast pisać bzdurne teksty i wstawiać swoje szpanerskie fotki na jakiś społecznościowy chłam , wolę pisać na tematycznych forach i zgłębiać wiedzę jaka mi się przyda . Zamiast wywnętrzać się i wywalać du.. na tablicy internetu , wolę weryfikować to co mam kupić akurat . Przynajmniej mniej mam bubli i fajansu pochowane po kontach . Kupić w tych czasach jest łatwo , tylko co w tym złego że przed zakupem chce się wiedzieć więcej , niż tylko klik kup teraz . Po za tym zakupy czegoś niejako na zamówienie , zawsze trzeba dopracować szczegółowo .
Jeśli by ktoś co roku kupował nakrętki , to po entym razie ,wysyłał by już do firmy rysunki techniczne ,a przy pierwszym zakupie łatwo nie jest , tym bardziej że pojęcie techniczne jest różne u każdego .
Tak jak pisałem wcześniej , ci co widzą i klikają , niech w spokoju zostawią tych co pytają i weryfikują . Widać coś cię zainteresowało ,skoro tu czytasz ,przecież nie musisz . Dosłownie jakbyś szydził z kolegi bo on wolniej zjadł obiad od Ciebie , to nie jest chyba dobry powód . Jedni żują inni łykają , wszyscy tacy sami nie mogą być , bo będzie nudno . Takie coś to dopiero w przyszłości będzie , wielka jednolitość sterowana z centrali .