Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231990 razy)

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #360 dnia: 17 Lutego 2022, 16:03:19 »

Z ciekawości ile policzyli Ci za montaż w Kielcach ? Bo też akurat się składa, że jestem ze świętokrzyskiego :)

Mnie wyszło 700zl za usługę to sporo , ale za jakość montażu zrobili rewelacyjnie. Wszystko podpieli dodatkowo kamerę i subwoofer w kole zapasowym że praktycznie nie widać żadnych kabli wystających

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Wychodzę z opcji, że zawsze mogę sam spr, raczej niczego nie popsuje, najwyżej wtedy podjadę :P "subufera" nie zmieszczę bo wrzucam gazik niedługo :)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #361 dnia: 17 Lutego 2022, 16:11:54 »

I czy też obsługuje Apple Car playa bezprzewodowo.
Zastanawia mnie jeszcze opcja dostepu do internetu, czy lepiej wziąć kartę sim na stałe w modem 4g, czy wystarczy zrobić hotspot z telefonu i działa bez problemu.

lepiej pytać wcześniej niż jak bedzie po ptokach ;)

1. Ja wogóle nie używam AC
2. Net przez hot spota - ja mam 100gb netu w tel, wiec szkoda mi zachodu z dodatkową sim. Kabel by go ładować -  do usb w podłokietniku i wiooo  :cool:

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #362 dnia: 17 Lutego 2022, 16:54:17 »
Czy on tak sam od siebie czy to jakaś sugestia z Twojej strony była ? To było z oficjalnego sklepu ?
Kupowałem od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/store/1980682?spm=a2g0o.detail.1000007.1.47787eeciXnAmj wersja 4-64 cena po korekcje przez ali 1667,16 pln paczka poszła przez Holandię bez żadnych sugestii z mojej strony dotyczących wartości.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #363 dnia: 17 Lutego 2022, 17:15:07 »
Czy on tak sam od siebie czy to jakaś sugestia z Twojej strony była ? To było z oficjalnego sklepu ?
Kupowałem od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/store/1980682?spm=a2g0o.detail.1000007.1.47787eeciXnAmj wersja 4-64 cena po korekcje przez ali 1667,16 pln paczka poszła przez Holandię bez żadnych sugestii z mojej strony dotyczących wartości.

W takim razie to jest ten oficjalny sklep o którym myślałem. Myślałem, też o tym rejestratorze Video, ale ponad 300 za urzędzenie i do tego ponad 200 za przesyłkę plus opłaty wydaje mi się nietrafionym pomysłem. Chyba lepiej by było ogarnąć jakiś inny z przezprzewodowym łączeniem z radiem. Swoją drogą ciekawe czy by to poszło. Podoba mi się koncepcja, widoku przedniego stojąc na światłach i widząc sygnalizację, bo normalnie muszę się pochylać do przodu za każdym razem, żeby widzieć czy już jest zielone :P

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 19 Lutego 2022, 16:55:50 »
Napisałem do tego sklepu i powiedzieli że kamerę 360 system obsługuje na własnych kamerach i te originalne nie będą działały, wiec zostaje mi chyba Dasaita

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #365 dnia: 20 Lutego 2022, 07:30:57 »
Witaj
Ja kiedyś też interesowałem się tym sprzętem CC3 i pisałem do różnych sklepów. Jeden ze sprzedawców napisał, że problem z JBL i camery 360 nie działają to sobie odpuściłem. Po pewnym czasie coś nowszego wyszło i zapytałem o 360 w innym sklepie i tam odpisali, że działają. To ja podparłem się odpowiedzią wcześniejszego sprzedawcy i zapytałem co takiego się zmieniło, że działają. I kontakt się urwał :)  Pisałem, pisałem i nic :)
Więc wybór padł na Dasaita

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #366 dnia: 20 Lutego 2022, 08:50:47 »
Nie kumam opcji jak można nie zrobić przejściówki na 4 kamery które już są zainstalowane mimo iż swoje własne działają bez problemu przy 360 i 3D

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #367 dnia: 20 Lutego 2022, 10:28:10 »
Myślę, że musi współpracować canbus z oryginalnym modułem Toyoty camer 360.  Na forum Dasaita czytałem, że gość miał inny canbus i też był problem. U mnie wszystko śmiga :)

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #368 dnia: 20 Lutego 2022, 11:16:18 »
Zresztą producent pisał na stronie sklepu że mają problem z dopasowaniem oryginalnego systemu 3d toyoty i pracują nad tym, akurat dla mnie to nie problem stacja będzie montowana w Selection razem z wymianą głośników+dodatkowa kamera przednia w grillu.
Chyba ze się skuszę na ten zestaw kamer 3d ale to raczej w przyszłości ;)

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 20 Lutego 2022, 11:39:38 »
Jak już mam kamery to nie chce mi się bawić w zamianę wiec idę w strony Dasaity przy okazji przesyłka z Niemiec i z tego co się orientowałem to ten standardowy canbus działa na 360 przy IV gen

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 20 Lutego 2022, 12:17:24 »
Potrzebuje takiego kabla:
https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003677956716.html?spm=a2g0n.shopcart-amp.item.1005003677956716&

Chodzi o tą wersję z czarną końcówką prostokątną. Czy ktoś wie co to za rodzaj kabla i czy dostanę coś takiego w Polsce bez konieczności czekania miesiąc czasu ? Bo ten opis w ofercie dotyczy tego drugiego.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 20 Lutego 2022, 13:47:13 »
Trochę jakby niekoniecznie :) tam jest żeńska końcówka :)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #373 dnia: 20 Lutego 2022, 17:58:40 »
akurat dla mnie to nie problem stacja będzie montowana w Selection razem z wymianą głośników+dodatkowa kamera przednia w grillu.

hm,aa po co wymieniasz głośniki (?) ..skoro wymieniasz tablet?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: 20 Lutego 2022, 18:09:06 »
Witaj
Ja kiedyś też interesowałem się tym sprzętem CC3 i pisałem do różnych sklepów. Jeden ze sprzedawców napisał, że problem z JBL i camery 360 nie działają to sobie odpuściłem. Po pewnym czasie coś nowszego wyszło i zapytałem o 360 w innym sklepie i tam odpisali, że działają. To ja podparłem się odpowiedzią wcześniejszego sprzedawcy i zapytałem co takiego się zmieniło, że działają. I kontakt się urwał :)  Pisałem, pisałem i nic :)
Więc wybór padł na Dasaita

Nie bardzo rozumiem o czym jest dyskusja, natomiast dodam w sprawie 3D.
W modelu teyes cc3 fabryczne kamery 3D działają, o tym piszą osoby którzy to zainstalowali.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl