Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #630 dnia: 19 Stycznia 2023, 21:44:37 »
Dziękuję pięknie Wam za pomoc :)

Wewnątrz drzwi może lepiej grubszą matą wykleić, tak z 5mm. Co sądzicie?

Na drzwi na samą blachę dużo nie nakleisz, bo jest naprawdę mało miejsca,no chyba że w tylnych drzwiach rozwiercisz nity i poprzez głośnik będziesz się dodatkowo bawić.
Belki poprzeczne, mechanizm szyby sporo utrudniają montaż mat w większych płatach.
Ja do tylnych drzwi wkleiłem nie więcej jak ok 0,5 m kw maty butylowej ,więcej się nie dało plus pianka, to szacuję że przybyło ok  1-1,5 kg nie więcej.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #631 dnia: 19 Stycznia 2023, 22:06:17 »
Ok, dziękuję. Lepiej pianka czy mata?

Mata na drzwi blache od srodka. Wylaczy dudnienie. Pianka zniweluje szumy. Jedno i drugie

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #632 dnia: 20 Stycznia 2023, 00:49:01 »
Ja przy wyciszaniu drzwi innego auta, zastosowałem NOXUDOL 3100(spray)  właśnie ze względu na trudność aplikacji mat. Efekt był znaczący. Pięknie uzupełnia wszystkie niedoróbki w wyklejaniu matą trudnych miejsc. Można tylko tym i też jest różnica.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #633 dnia: 20 Stycznia 2023, 05:38:59 »
Bardzo dziękuję za podpowiedzi! :)

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #634 dnia: 20 Stycznia 2023, 05:40:24 »
Ja przy wyciszaniu drzwi innego auta, zastosowałem NOXUDOL 3100(spray)  właśnie ze względu na trudność aplikacji mat. Efekt był znaczący. Pięknie uzupełnia wszystkie niedoróbki w wyklejaniu matą trudnych miejsc. Można tylko tym i też jest różnica.

I tym NOXUDOL też będzie podobny efekt jak pianką lub matą?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #635 dnia: 20 Stycznia 2023, 16:53:36 »
Tutaj masz film jak to
Powinno wygladac

https://youtube.com/shorts/ev9NBw8Lixc?feature=share

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #636 dnia: 20 Stycznia 2023, 17:00:33 »
Ale tu już trzeba mieć talent :)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #637 dnia: 23 Marca 2023, 05:43:44 »

Jakby był ktoś zainteresowany tabletem 12,3 cala Navirider (a ja się jeszcze zastanawiam nad zakupem), a mam zniżkę prawie 200 zł, to może dać znać na priv, jeśli chce kupić, a ma gorszą ofertę, to przez blik pewnie da się kupić z mojego konta na osobę trzecią.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #638 dnia: 23 Marca 2023, 08:02:38 »
Jakby był ktoś zainteresowany tabletem 12,3 cala Navirider (a ja się jeszcze zastanawiam nad zakupem), a mam zniżkę prawie 200 zł, to może dać znać na priv, jeśli chce kupić, a ma gorszą ofertę, to przez blik pewnie da się kupić z mojego konta na osobę trzecią.

Cześć. Myślisz, że będzie lepszym wyborem od TEYES CC3?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #639 dnia: 23 Marca 2023, 13:07:20 »
Teyes nie obsługuje guzika od kamer 360,co jest napisane/było jak patrzyłem i się interesowałem kilka miesięcy temu. A czy lepsze, to nie wiem, bo nie posiadam żadnego. Żadna ze stacji nie ma też DAB, z którego nie korzystam. Zastanawiam się (jeszcze 4 dni zniżki), bo mam CarlinKit t-200 mini i działa na oryginalnym tablecie. Korzystam z kilku nawigacji, czasem jakieś bajki dzieciom puszcze i też działa dobrze, więc wciąż szukam uzasadnienia wydania 2000 zł.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #640 dnia: 23 Marca 2023, 13:27:40 »
Jak się nie mylę, to u mnie jest DAB w Navirider.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #641 dnia: 23 Marca 2023, 13:57:28 »
bo mam CarlinKit t-200 mini i działa na oryginalnym tablecie.
Jak on się sprawuje? Korzystasz z AA czy CarPlay ? Długo go już używasz? Bo mój poprzedni CarlinKit 2,0 wyzionął ducha po 1,5 roku i szukam czegoś mniej awaryjnego.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #642 dnia: 23 Marca 2023, 16:50:38 »
Użytkuję od końca sierpnia 2022, także roku jeszcze nie ma. Sprawuje się dobrze, mam go podłączonego kablem do wiadomego złącza usb i leży w podłokietniku. Włożyłem tam kartę z Aero2 ale częściej używam hotspota z telefonu, który leży na ładowarce. Kilka razy się restartował bez przyczyny, kilka razy musiałem odpiąć i przypiąć kabel żeby wystartował. Poza tym nie mam uwag. Najczęściej jeżdżę korzystając z Yanosika, kiedyś częściej był Sygic i w tle Yanosik. Do tego muzyka z Pulsar lub od niedawna ze Spotify. W takiej konfiguracji (Y+ Spotify/Pulsar) nie ma zawieszania, nawigacja działa płynnie, muzyka gra bez zacięć. Co do AA lub CarPlay, to korzystam z wbudowanego Androida, a AA dla prób wireless. Nie korzystałem wiele razy, ale nie zrywało połączenia na trasie ok. 60 km. Gdybym miał kupować znów t-boxa to w mocniejszej konfiguracji, bo więcej to lepiej, ale nie narzekam. Jak pisałem wcześniej hbo, prime video czy skyshowtime działają dobrze, obraz się nie wiesza i nie zacina. Tylko podkreślam, że nie używam jeszcze tego gadżetu roku, więc co do trwałości się nie wypowiadam.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #643 dnia: 24 Marca 2023, 08:33:46 »
Jak on się sprawuje? Korzystasz z AA czy CarPlay ? Długo go już używasz? Bo mój poprzedni CarlinKit 2,0 wyzionął ducha po 1,5 roku i szukam czegoś mniej awaryjnego.
A ja przyzwyczaiłem się do kabla w podłokietniku. Chciałem kupić Motorollę MA1, ale zrezygnowałem. Wpięcie kabelka w podłokietniku zajmuje 3 sekundy, wypięcie tyle samo. W smartwatchu mam przypomnienie, że zostawiłem telefon w samochodzie. Nic się nie grzeje, nic się nie psuje i nie zawiesza. Ale jakby fabrycznie było wireless, to bym się nie zagniewał:))

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #644 dnia: 04 Listopada 2023, 21:52:14 »
Witam
Niedługo będę miał do sprzedania radio samochodowe DASAITA PX6 10.  Sprzęt dopasowany jest do wersji rav 4 2020/21 z JBL i KAMERAMI 360. Działa bezproblemowo. Sprzedaje bo kupuje nowszy zestaw z tej samej firmy :)
Pozdrawiam.

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=51515.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl