Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #420 dnia: 25 Kwietnia 2022, 21:49:55 »
Właśnie zauważyłem, że na indiegogo pojawił się nr przesyłki, wg wyszukiwarki przesyłek - w piątek 22.04 o 19:52 ostatni status w DHL:
The shipment has been processed in the parcel center München-Flughafen, Germany
Znaczy się coś drgnęło i idzie.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #421 dnia: 25 Kwietnia 2022, 22:40:06 »
Kiedyś teyesa wrzucę pewnie, ale na razie czekam na AAW boxa (lada dzień wysyłką), a na razie nie narzekam. Samochód to nie kino domowe, zresztą w domu też nie uznaję telewizora, więc tym bardziej w samochodzie gila mnie wielki wyświetlacz :), a bawi mnie już podniecanie się wyśw. na pół samochodu. Jako user wieloletni uznaję, że im większy wyświetlacz, tym mniej trwały gniot tam jest i po 8, czy 10 latach będzie czekać mnie naprawa za $$$

To tak że każdy ma pierwsze przypuszczenia kino domowe, które faktycznie w późniejszej analizie użytkowania jest coś inaczej z tymi wrażeniami że nie można to nazwać kinem, a bardziej rozbudowanym urządzeniem i dającej więcej możliwości dla kierowcy wiele funkcji i masowych aplikacji do wyborów co odpowiada dla każdego kierowcy gdzie Ori Toyoty nie potrafią wyszukać najbardziej sensownych potrzeb. Ryzykuję z tym sprzętem mając świadomość że może wkrótce paść na amen , ale w tej chwili już mam w użytkowaniu od Marca 2021 do dziś genialnie działa.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #422 dnia: 25 Kwietnia 2022, 23:01:55 »
Mi do szczęścia potrzebne jest tylko AA, a to mam w standardowym. Spotify gra, mapy działają a asystent sprawnie tym zarządza :)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #423 dnia: 26 Kwietnia 2022, 08:11:39 »
Zamówiłem AAW 23.12, mam właśnie też info o wysyłce (wczoraj). Niestety jeszcze rano numer DHL nie był aktywny. Lada dzień pewnie dojdzie.

Co do potrzeb i Teyessa - dla mnie Spotify, AAW i NaviExpert, niestety zanim NE będzie na AA minie jeszcze pewnie pół roku, albo i rok... ciągle im nie wychodzi coś z terminem.
Bardziej wolałbym 1" więcej ekranu, trochę wyższą rozdzielczość.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #424 dnia: 26 Kwietnia 2022, 09:32:39 »
... i jeszcze jak by wzięli jakiegoś zręcznego grafika i trochę nad interfejsem popracowali, żeby nie straszył na dzień dobry ;) no nawet jak się włączy AA to już jakoś wygląda ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #425 dnia: 26 Kwietnia 2022, 10:34:13 »
... no nawet jak się włączy AA to już jakoś wygląda ;)
Czyli u mnie 99% czasu  ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #426 dnia: 29 Maja 2022, 12:05:52 »
Odkurzę trochę temat. Czy montaż Teyes CC3 jest naprawdę taki prosty jak na filmiku instruktażowym i można sobie to samemu podłączyć w garażu w 20 minut bez żadnych problemów? Podważenie plastiku, odkręcenie czterech śrub, odłączenie wtyczek, podłączenie, podmiana pomarańczowych uchwytów i ponowny montaż? I czy cena za 6 GB/128GB  z przesyłką ok. 1890 zł jest ok? Nie przez aliexpress ale na teyes.com.au. I jeszcze pytanie, czy nie działa tylko ten przycisk do zmiany widoku z kamer w opcji 360, czy są jeszcze jakieś minusy? Czy trzeba coś jeszcze dokupić oprócz tabletu, czy już niczego nie potrzeba dodatkowo?
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline sconn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #427 dnia: 29 Maja 2022, 15:27:55 »
Jeśli kamera 360 nie działa z przycisku, to nie zadziała też jej tryb automatyczny i sterowanie jej funkcjami z kierownicy. U mnie przy parkowaniu na centymetry do ściany to duża strata.

Do zachowania pełnej funkcjonalności kamery 360 masz 2 opcje:
- szukać chińskiego radia, które to obsługuje na własnych przejściówkach i oprogramowaniu. Dla RAV4 4 generacji, tylko Dasaita to obsługiwała. Dla 5 gen prawdopodobnie tylko oni też to ogarnęli.
- wykorzystać iDatalink Maestro RR, tutaj namiar na dobry filmik wyjaśniający zasadę działania: https://www.youtube.com/watch?v=h2TR7hnAzrA (filmik dla starszej wersji wiązek, nowe nie wymagają drutowania)

Druga opcja wymusza niestety użycie radia z rynku amerykańskiego, tylko one mają port iDatalink. Ja się bawiłem w ten sposób w 4 generacji, która w ogóle nie ma Android Auto. Kooszt takiej zabawy przekroczył 2 lata temu 6 tys zł. Dla 5 generacji raczej nie warto, do Highlindera (to samo oprogramowanie audio co 5 gen RAVki) zamówiłem AA Wireless.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #428 dnia: 29 Maja 2022, 16:10:09 »
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #429 dnia: 29 Maja 2022, 16:16:02 »
U mnie DASAITA daje rade w EXECUTIVE 2020. Kamery i i martwe pola też śmigają

« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2022, 16:19:36 wysłana przez gilal »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #430 dnia: 29 Maja 2022, 17:11:05 »
Dasaita lepsza od teyesa CC3? Jeszcze nie patrzyłem na stronę.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #431 dnia: 29 Maja 2022, 19:47:42 »
Czy lepsza to nie wiem. Wiem, że miałem wcześniej w C-HR, a teraz mam w RAV 4 i to działa. Wsparcie też ok.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #432 dnia: 29 Maja 2022, 21:45:44 »
Dzięki za info. A jak z aktualizacjami oprogramowania, są jakieś ciekawe nowe funkcje?

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #433 dnia: 30 Maja 2022, 04:36:11 »
Jest tego trochę. Jest też forum DASAITA i tam są aktualizacje

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #434 dnia: 30 Maja 2022, 15:22:22 »
co do Teyes cc3 - to ja mam Selection, wiec odnosnie 360 kamer .. sie nie wypowiem ;)

ja jedynie sie wkrotce chyba wybiore zeby przednią szybe i 2 boczne przednie 'przyciemnić .. tzn nałożą mi te bezbarwne folie - co słońce nie bedzie tak wpadać i ekran w dni słoneczne bedzie lepiej widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl