Autor Wątek: Auris II 1.6 drgania przy większych prędkościach  (Przeczytany 1015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline losiu

• Prawie Toyot
Auris II 1.6 drgania przy większych prędkościach
« dnia: 15 Lipca 2020, 19:30:16 »
Witam,

mam problem w moim Aurisie II 1.6 132km z 2014r. z drganiami przy prędkościach powyżej 60-70 km/h, z większą prędkością się nasilają. Opony i felgi są nowe i sprawdzone, robiłem również geometrię kół 3D i wszystko jest w normie. Nie jestem w stanie powiedzieć kiedy pojawiły się te drgania bo samochód kupiłem miesiąc temu od ojca który nie zwracał uwagi na takie rzeczy bo głównie jeździł nim po mieście. Ktoś może miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?

pozdrawiam :)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris II 1.6 drgania przy większych prędkościach
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lipca 2020, 21:35:02 »
Miałem w samochodzie firmowym. Jedna opona od nowości była uszkodzona i od 80 w górę było coraz gorzej aż do 140.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lipca 2020, 12:39:19 »
Poszukaj wulkanizacji która wyważa koła z testem drogowym :) Ja sie wybieram bo przy 60km słyszę dziwny dźwięk, reznonans. Ponoć wydruk z takiego systemu jest także argumentem do ewentualnej wymiany opony (wada fabryczna)

Offline radko88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Września 2020, 17:51:12 »
W innym aucie miałem drgania całego auta jedynie podczas przyspieszania. Jazda rownym gazem czy hamowanie silnikiem bez drgań. Wyrobione okazały się przeguby wewnętrzne. Luz wyczuwalny na półosiach (góra-dół). Szadne szarpaki, ścieżki diagnostyczne nie pomogły, dopiero kumaty mechanik
Auris 1.6 Premium Comfort - Kombi TS II FL  132KM (2017)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl