Autor Wątek: Car audio  (Przeczytany 14752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Sierpnia 2020, 20:42:45 »
chcesz to podzielic na ucho czy juz wiesz gdzie?

PS - rozbież sobie "zwrotnice" np z najnowszego hertza - zdziwisz sie :)

Twoje pytanie oznacza ze nie wiesz jak mozna zdejmowac charakterystyke czestotliwosciowa glosnika/glosnikow ze zwrotnica ;) widze ze szum bialy, rozowy, mikrofon, analizator widma, fft to pojecia Ci obce ;)
Widze tutaj przerosniete ego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Sierpnia 2020, 20:46:53 »
Twoje pytanie oznacza ze nie wiesz jak mozna zdejmowac charakterystyke czestotliwosciowa glosnika/glosnikow ze zwrotnica  widze ze szum bialy, rozowy, mikrofon, analizator widma, fft to pojecia Ci obce
Nawet nie wiesz w jak głębokim błędzie jesteś - fakt jestem z czasów gdy fouriera liczyło się na kartce ale to mało co zmienia.

Ps. Gdzie jest wydział elektroakustyki - już "kilka" ładnych lat nie jestem na polibudzie i coś mi umknęło.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Sierpnia 2020, 20:47:50 »
chcesz to podzielic na ucho czy juz wiesz gdzie?

PS - rozbież sobie "zwrotnice" np z najnowszego hertza - zdziwisz sie :)

Twoje pytanie oznacza ze nie wiesz jak mozna zdejmowac charakterystyke czestotliwosciowa glosnika/glosnikow ze zwrotnica ;) widze ze szum bialy, rozowy, mikrofon, analizator widma, fft to pojecia Ci obce ;)
Widze tutaj przerosniete ego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A ja zlośliwość :)

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Sierpnia 2020, 20:53:55 »
Twoje pytanie oznacza ze nie wiesz jak mozna zdejmowac charakterystyke czestotliwosciowa glosnika/glosnikow ze zwrotnica  widze ze szum bialy, rozowy, mikrofon, analizator widma, fft to pojecia Ci obce
Nawet nie wiesz w jak głębokim błędzie jesteś - fakt jestem z czasów gdy fouriera liczyło się na kartce ale to mało co zmienia.

Ps. Gdzie jest wydział elektroakustyki - już "kilka" ładnych lat nie jestem na polibudzie i coś mi umknęło.
Wydzial Elektroniki i Technik Informacyjnych. Nowowiejska 15/19. Jest tam tez jedna z wiekszych komor bezechowych w Polsce. Sprawdzasz czy klamie?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Sierpnia 2020, 21:08:51 »
Mógłbym napisać " twoje pytanie oznacza że nie wiesz jaka jest różnica między wydziałem a zakładem" ale na szczęście nie napisze ;)

Zluzuj chłopie i wyciągnij kobyr z rzici.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Sierpnia 2020, 21:28:18 »
Mógłbym napisać " twoje pytanie oznacza że nie wiesz jaka jest różnica między wydziałem a zakładem" ale na szczęście nie napisze ;)

Zluzuj chłopie i wyciągnij kobyr z rzici.

Tak, N wlaczylem juz dawno ;)

Na studiach uzywalismy zamiennie tych slow- zaklad/wydzial. Nikt sie nie czepial. Kazdy wiedzial o co chodzi.
Raczej czepialbym sie niescislosci jakie juz zdazyles napisac ;) nie chce juz mi sie wymieniac....

Ps na laborkach wszyscy liczylismy fft a jestem z mlodszego rocznika  ;) nadal katuja studentow zamiast uczyc praktyki.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Sierpnia 2020, 22:49:09 »
Kolego @tomsan nie przejmuj się , celowo lub nie natrafiłeś na takiego co , w uwielbieniu własnym jest wysoko tu . A że od dawna to trwa ,to innym kowalskim ,a i zwolennikom trudno uwierzyć w to , że wieloletni wszechwiedzący czegoś nie wie ,lub się myli . Ataki są ślepe ,musisz je olać ,jeśli dalej będziesz otwierał innym oczy , to detronizacja przyjdzie tak czy inaczej . Już jak widać temperatura podskoczyła . Nawet w sektach ,zdarza się wymiana guru na nowe . Siły i wytrwałości życzę ,może faktycznie wątek byłby pomocny w detronizacji ,ale potyczki pewne jak nic ;-)

Wydział /zakład , za kratami ma to większe znaczenie niż na studiach 8-) 

To nie przerośnięte ego ,a nawet jeśli to dlaczego to nowe ego ma nie obalić starego , które co chwilę narzuca swoje niby właściwe rozwiązania .
Jeśli ktoś wie więcej ,to czemu ma to ukrywać , tylko po to by dotychczasowe wybujałe ego było zadowolone .
Po prostu wreszcie ktoś obalił mit mundrego ,jak próbują to zrobić po sąsiedzku z takim 26 letnim guru .

To rewolucja i kres samouwielbienia obecnego mundrego i kropka .
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Sierpnia 2020, 00:11:59 »
to nie jest sprzęt dla audiofilow tylko dla.kogos kto chce dużo fajniejszego grania

A co to znaczy, że nie jest dla audiofilów?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Car audio
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Sierpnia 2020, 11:01:57 »
Nikt sie nie czepial. Kazdy wiedzial o co chodzi.
Raczej czepialbym sie niescislosci jakie juz zdazyles napisac

Możemy się czepiac nawzajem ale to chyba bez sensu - prawda ?

Proponuje tak - ja zrzucę charakterystyke u siebie (mam inne wysokotonówki 1").
1. Tylko niskotonowy bez LC
2. Nisko z lc
3. Calóść z lc
4. Całość bez lc

Gdzie mam podział - nie wiem - dobrany jest pod wysokotonówkę przez producenta - wg specyfikacji 2500

A co to znaczy, że nie jest dla audiofilów?

To jest sprzet bardzo dobrzre grający ale nie hi-end.
Nie chcę nikogo obrażać ale pewnie jakiś audiofil się doczepi do zniekształceń, szumów itd - co dla zwykłego śmiertelnika nie ma wiekszego znaczenia.

Offline dzikiCamry

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
Odp: Car audio
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Lipca 2022, 16:31:52 »
Odgrzewam kotleta
@mechu  takie pytanie : faktycznie jednostka centralna w Toyotach jest słaba - pytanie konkretnie o Camry 2019 Panasonic - na co byś wymienił ta jednostke - nie jest łatwo bo wszystko zintegrowane z klimatyzacją

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl